Výhody WiseFusion Synergický pusní MIG & WiseFusion Jak zvýšit produktivitu a kvalitu?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Optimalizace provozu vašeho čerpadla
Advertisements

DPC GmbH & Co. KG Tenkovrstvé práškové laky Essenbach / Altheim.
Tato prezentace byla vytvořena
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Digitální učební materiál
Nerezový ocelový profil Warm Edge - Izolační skla GPD 2003.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
Průvarové bodové svařování
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
Přední dodavatel slitin mědi a dalších kovů, převážně od firmy ALBROMET.
Tato prezentace byla vytvořena
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Druhý – učebního oboru „Karosář“
Potenciál radiální technologie pro lesní aplikace Zlepšení trakce a mobility v terénu Vyšší jízdní komfort Nižší valivý odpor pneumatik.
Tato prezentace byla vytvořena
© Emotron AB Účinný a spolehlivý provoz Ventilátory Kompresory Dmychadla.
Strojírenství Technologie Svařování (ST29) Svařování pod tavidlem
Tato prezentace byla vytvořena
Digitální učební materiál
Tato prezentace byla vytvořena
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
POTENCIÁL ČR Z HLEDISKA POSKYTOVÁNÍ PpS ZZ30
Nauka o podniku Seminář.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Článková otopná tělesa Ing. Vladimíra Straková.
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Tato prezentace byla vytvořena
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Nd:YAG Laser FineMarker. popis kovů nebo plastů (změna barvy bez změny na povrchu) jednotlivé kusy nebo série FineMarker Speciální laser na popis kovů.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
SVAŘOVÁNÍ.
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
Výrobní program BRIKLIS, spol. s r.o. Malšice, je výrobce briketovací technologie pro řešení odpadového hospodářství v průmyslu dřevozpracujícím papírenském.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Svařování elektrickým obloukem Definice Patří do svařování tavného Zdrojem tepla je elektrický oblouk, který vzniká mezi elektrodou a svařovaným materiálem.
TAVNÉ SVAŘOVÁNÍ - SVAŘOVÁNÍ PLAMENEM Vypracoval: Ing. Petra Janíčková Kód prezentace: OPVK-TBdV-METALO-STRS-2-STE-PJA-001 Technologie budoucnosti do výuky.
NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 2. Svařování obalenou elektrodou OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U
1 FastMig M Nová generace průmyslových svařovacích zařízení.
Technologie Spojování materiálů – Svařování v ochranné atmosféře tavící se elektrodou.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI SDP října PARTNER DOPRAVNÍCH PODNIKŮ PARTNER VÝROBCŮ VOZIDEL PARTNER PRO VÁS.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Svarové spoje Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
MIG-MAG Zázračné zdroje Petr Pařízek. Chtěl bych s trochou nadsázky reagovat na jeden příspěvek, který se nedávno objevil na SvarFóru. Cituji: „Tak jsem.
Nový zařízení ve třídě MasterTig MLS Řada zařízení MasterTig MLS byla doplněna novými třífázovými modely MasterTig MLS 3000 ACDC a MasterTig MLS 3003.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základy firemních financí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výroba. Výroba Výrobní proces zahrnuje všechny činnosti, které vedou k hotovému výrobku.
Přední dodavatel slitin mědi a dalších kovů, převážně od firmy ALBROMET.
ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM
Valašské Klobouky, květen 2013
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vzduchové clony DoorMaster Comfort C a D
Vibrační stůl s nastavitelnou frekvencí a odstředivou silou
FastMig M Nová generace průmyslových svařovacích zařízení 1
Plán na zvýšení spokojenosti zákazníků Zvýšení spokojenosti zákazníků
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

Výhody WiseFusion Synergický pusní MIG & WiseFusion Jak zvýšit produktivitu a kvalitu?

Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem S WiseFusion, MatchLog & Teplý start 2 2

3 WiseFusion je volitelná funkce oblouku značky KEMPPI, která automaticky řídí délku oblouku a energie oblouku je prostřednictvím kontroly proudu a napětí udržována na optimální úrovni tím, že nastavuje a vypočítává počet zkratů, které mají nastat. Tento výborný parametr pro regulaci rovnováhy oblouku Pulsního Migu je Integrován do zařízení FastMig Pulse panel P65 pro nastavení nabídky označené “WISEFusion “ WiseFusion poskytuje lepší kvalitu svaru ve všech polohách svařování, zvýšení rychlosti svařování a omezení nadbytečného tepelného příkonu a materiálového narušení. Diagram cyklu oblouku Pulse-MIG, kde je kapička vtahována do zkratu. Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem S WiseFusion, MatchLog & Teplý start 3

4 Obecně řečeno, počet oprav se sníží a dojde ke zvýšení kvality a produktivity svařování hliníku, to vše při používání moderních funkcí svařovacích zařízení. Mezi výhody kontinuálního svařování patří úspora finančních prostředků, díky snížení svařovacích parametrů. Úspory pocházejí z: Zvýšení svařovací rychlosti ( WiseFusion ) Lepší svařitelnosti ( tekutosti svarového kovu) Nižší nutnost nastavování zařízení ( MatchLog ) Lepší polohové svařování ( Charakteristiky svařování nahoru ) Zlepšení kvality svaru ( Menší závěrečný svar ) Lepší profil svaru ( Hladší profil svaru ) Méně opravných prací ( Méně otvorů a převařování ) Snížená potřeba kontroly svařování (Nárůst kvality) 4 Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem S WiseFusion, MatchLog & Teplý start

5 Cílovou skupinou zákazníků jsou: Společnosti zabývající se svařováním hliníku Společnosti stavějící lodě, výrobci cisteren či nádrží, potravinářský a dopravní průmysl Typický případ svařování ve výrobě: Svařovaný základní materiál různé tloušťky nebo se svařovací pozice neustále mění Používají se různé tloušťky materiálů nebo se mění polohy svařování Svářeč musí stroj regulovat s novými parametry pro plynulé svařování PS. WiseFusion také zlepší produktivitu a kvalitu vysokopevnostních ocelí a niklových slitin v tlustém i tenkém materiálu. 5 Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem S WiseFusion, MatchLog & Teplý start

Použitý výpočet dat: Náklady na práci svářeče (plat+sociální náklady) / 200 Kč / h Počet pracovních dní za rok 220 / rok Délka pracovní doby8h / den Zvýšení produktivity při svařování je přibližně 1,0% … 10% → Ve výpočtu je použito 3,0% Vliv produktivity svařování na úsporu: Použití Standardního synergického pulsního MIGu - náklady na jednoho svářeče za rok: 220 x 8 x 200Kč = Kč / rok Synergický pulzní MIG – náklady na jednoho svářeče s použitím produktivity 3%: Kč x 0,97 = Kč / rok Roční úspora v případě že společnost má jednoho svářeče: Kč Kč = Kč/ jednoho svářeče Roční úspora v případě, že společnost má 20 svářečů: 20 x Kč = Kč/ 20 svářečů Zákaznické výhody Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem s WiseFusion, MatchLog & Teplý start 6

7 7 Vliv na celkovou produktivitu: Celkové zvýšení produktivity lze odhadnout na základě našich předchozích zkušeností na přibližné 2,0%. V závislosti na postupech zákazníků svařovací výroby a místní pracovní praxi se bude tato hodnota lišit, ovlivňují ji podle potřeby broušení, odstranění rozstřiku a potřeba oprav svarů. S celkovou produktivitou souvisí všechny ostatní pracovní funkce, aby byl proces dokončen a daný svařený kus byl po svářečské práci připraven k exportu. Zákaznické výhody Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem s WiseFusion, MatchLog & Teplý start

8 8 Vliv na celkovou produktivitu: Jak významná jsou 2,0% v minutách z 1hodiny pracovní doby: 1h = 60 min → 0,02 x 60 min = 1,2 min → 2,0% úspora je velmi realistická hodnota Jaká doba to je z jednoho roku: 220 x 8 x 1,2 min = min → min : 60 = 35,2 hod Hodnota ztrát 2,0% z celkové produktivity za jeden rok / jednoho svářeče: 0,02 x Kč = 7040 Kč/ rok Hodnota ztrát 2,0% z celkové produktivity za jeden rok / 20 svářečů: 20 x 7040 Kč / rok = € / rok / 20 svářečů Celková roční úspora v případě že společnost má jednoho svářeče ( 3,0 % + 2,0 % ): Kč Kč = Kč/ rok / jednoho svářeče Celková roční úspora v případě že společnost má 20 svářečů ( 3,0 % + 2,0 % ): 20 x Kč = Kč / rok / 20 svářečů Zákaznické výhody Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem s WiseFusion, MatchLog & Teplý start

9 Shrnutí WiseFusion používaný dohromady s funkcí teplého startu a funkcí MatchLog zvýší svařovací produktivitu (vyšší rychlost svařování a méně nastavování zařízení). Obecně méně vad svařování znamená: méně oprav po sváření, menší rozstřik, méně broušení, menší potřeba kontrol a méně ztraceného času. Úspory lze kombinovat na významné úrovni, pokud jsou moderní svařovací stroje používané na obtížné svářečské práce. Kvalita a produktivita na počátku vždy něco stojí, ale doba návratnosti investice je poměrně krátká. 9 Zákaznické výhody Svařování hliníku Synergickým Pulsním Migem s WiseFusion, MatchLog & Teplý start

10 Finanční náklady v obloukovém svařování

Děkuji za pozornost !