Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Výuková opora pro odborná učiliště: Textové editory - Typografie:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Textový procesor (MS Word)
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Tvorba WWW stránek ÚVOD
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
HyperText Markup Language
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM14.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Karta Domů, skupina Odstavec
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Tvorba webových aplikací
Textový editor 11 Styly.
Kancelářské softwarové balíky
3MA381 – Manažerská informatika Lucie Bjačková. Co je to LaTeX?  Systém určený k sazbě vědeckých a matematických dokumentů  Postaven na typografickém.
Prezentace v Powerpointu
Word – Zásady psaní textu
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
XHTML – formátování textu, vodorovná čára Mgr. Lenka Švancarová.
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
2OP381 Manažerská informatika 1
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Textový editor.
Pavel Dušánek. ● 1999 – SUN kupuje StarDivision ● 2000 – otevření kódu StarOffice -> vznik projektu OpenOffice.org ● 2002 – OpenOffice.org 1.0 ● 2004.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Základní práce s textem (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Operační systém Windows
Operační systém Windows
as4u advanced system for you
školák Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě.
Textový Editor.
WORDPAD Textový dokument.
Textový editor Lada Juráňová.
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Operační systémy.
Transkript prezentace:

školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt

Cíle projektu Vytvořit systém pro psaní školních zápisků na laptopu a jejich publikaci Jednoduché a rychlé používání Dostupnost pod open-source licencí (GNU GPLv3)

Textový procesor Např. OpenOffice.org Writer, MS Word + Notoricky známé + Podpora automatických oprav ‒ Nemožnost pohodlného formátování během psaní ‒ Složitá publikace, updatování ‒ Nevhodné pro stará PC, největší objem dat

Čistý text Jakýkoliv textový editor (např. Poznámkový blok, Vim,...) + Vhodné pro stará PC, nejmenší objem dat + Snadná publikace (FTP) ‒ Nemožnost jakéhokoliv formátování ‒ Nevhodné pro tisk ‒ Problémy s kódováním napříč platformami

Předskokan Přidání možnosti formátování k čistému textu pomocí open-source nástroje Texy! + Rychlé a pohodlné formátování při psaní za použití jednoduché Texy! syntaxe + Zachování výhod čistého textu + Pohodlný tisk (z prohlížeče) ‒ Jednoduchost a strohost publikační části ‒ Nutnost manuálního uploadu přes FTP ‒ Na prohlížení zformátovaného sešitu potřeba připojení k internetu

Předskokan

Texy! Open-source knihovna Davida Grudla – Umožňuje pomocí intuitivních značek formátovat čistý text Výsledkem je (X)HTML

Syntaxe Texy: Odstavce První odstavec lorem ipsum dolor sit amet. Druhý odstavec, který tvoří jeden řádek. A druhý řádek textu. Texy je spojí. První odstavec lorem ipsum dolor sit amet. Druhý odstavec, který tvoří jeden řádek. A druhý řádek textu. Texy je spojí.

Syntaxe Texy: Nadpisy == Hlavní titulek === Podtitulek Hlavní titulek Podtitulek

Syntaxe Texy: Fráze //Kurzíva// nebo *kurzíva* **Tučné,** horní indexy: x^2 + y^3 Kurzíva nebo kurzíva Tučné, horní indexy: x 2 + y 3

Syntaxe Texy: Seznamy 1) Učit se 2) Učit se - A zase učit se 1.Učit se 2.Učit se A zase učit se

Syntaxe Texy: Modifikátory Zarovnání vlevo Zarovnání na střed.<> Zarovnání vpravo.> Zarovnání vlevo Zarovnání na střed Zarovnání vpravo

Školák Odstranění nevýhod + vylepšení Předskokana. Hlavní rysy: ● Formátování pomocí Texy ● Vše v databázi – pryč s textovými soubory ● Desktopová + serverová aplikace ● Publikace sešitů „na jeden klik“

Desktopová část Současnost Aplikace pro upload zápisků z Předskokana na server Napsáno v Pythonu, používá Qt4 → funkčnost v mnoha OS Budoucnost Nezávislá aplikace pro pohodlné psaní, prohlížení a tisk zápisků + jejich synchronizaci

Serverová část Současnost Prohlížení a tisk zápisků Moderní vzhled, intuitivní ovládání Budoucnost Širší správa uživatelů → soukromé sešity Snadnější instalace Podpora obrázků

Jak to funguje

XML-RPC

Jak to funguje

Cíle do budoucna Desktop: aplikace pro pohodlný zápis a publikaci sešitů, možnost offline prohlížení zformátovaného sešitu Server: pohodlná instalace, soukromé zápisky, podpora obrázků Rozšíření povědomí o projektu

Děkujeme za pozornost