Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OPLZZ č. C7 – Projektová kancelář Způsob a forma předkládání žádostí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Seminář pro příjemce u výzvy č. 40 OP LZZ Stanislav Urbánek Petra Měchýřová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Seminář pro žadatele Výzva č. 78 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 Podpora vzdělávání a procesů v sociálních službách.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Projektová žádost a přílohy
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Seminář pro příjemce OPVK
Aplikace Monitorovací systém
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OPLZZ č. C7 – Projektová kancelář Způsob a forma předkládání žádostí a hodnocení žádostí Mgr. Lucie Kučerová, Ing. Michaela Hynková Oddělení metodik a hodnocení projektů

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Způsob a forma předkládání žádostí Žádost o finanční podporu z OP LZZ je žadatelem vypracována on-line v aplikaci Benefit7 (elektronická žádost) na nebo POZOR: Žádost musí být založena ve správné výzvě! Žádost o finanční podporu se předkládá v tištěné podobě v počtu 1 originál a 1 kopie (musí být totožné s originálem, tzn. i zadní strana s podpisem!) POZOR: Kroužková vazba není považována za pevné spojení

Způsob a forma předkládání žádostí Podepsaná žádost musí být sešita a přelepena páskou v levém horním rohu (na přední i zadní straně) nebo jiným obdobným způsobem a podepsána z obou stran (případně podepsána a orazítkována) Povinné přílohy žádosti: –Pověření pro účel schválení a realizace projektu –Návaznost projektu na všechny dosud realizované (tj. financované) projekty v IOP (oblast intervence 1.1) a OP LZZ (prioritní osa 4.1) z důvodu zamezení duplicitám  závazný vzor této přílohy vyhlašovatel výzvy nestanovil –Analýza potřebnosti projektu  závazná struktura, max. 3 normostrany Podrobné informace pro vyplnění žádosti o finanční podporu z OP LZZ naleznete v Průvodci vyplněním projektové žádosti OP LZZ (D6), která je součástí desatera OP LZZ Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Způsob a forma předkládání žádostí Požadovaná forma: Na obálce musí být uvedeny následující informace – adresa vyhlašovatele (včetně jména příslušného kontaktního pracovníka), název programu, číslo prioritní osy a oblasti podpory, číslo výzvy, název projektu, plný název a adresa žadatele, heslo „NEOTVÍRAT“ (v levém horním rohu) Stav žádosti lze po celou dobu procesu hodnocení sledovat v IS Benefit (záložka Konto žádosti) Povinnosti žadatele jsou blíže specifikovány v příloze Desatera OP LZZ č. D1 - Příručka pro žadatele

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti Provádí se podle checklistu, který obsahuje jednotlivá formální kritéria a kritéria přijatelnosti formou odpovědi ANO/NE Přehled kritérií naleznete v Příručce pro žadatele (D1) nebo na předposlední straně žádosti s názvem Kontrola žádosti Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti probíhá do 15 dnů od uzávěrky příjmu žádostí u všech zaregistrovaných žádostí v IS Monit7+

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti Formální hodnocení: –V případě nesplnění formálních kritérií je žadatel vyzván, aby svou žádost opravil –Náprava nedostatků musí proběhnout v co nejkratší lhůtě Hodnocení přijatelnosti: –Opravitelné jsou max. 3 chyby v kritériích přijatelnosti –Žádost se 4 a více chybnými kritérii přijatelnosti bude z dalšího procesu hodnocení vyřazena (viz Příloha č. 1 výzvy č. C7) –Každý žadatel může předložit max. 1 projektovou žádost –Náprava nedostatků musí proběhnout v co nejkratším termínu

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Věcné hodnocení = kvalita V případě, že žádost splňuje všechna kritéria pro formální hodnocení a kritéria přijatelnosti postupuje do věcného hodnocení Smysl a cíle projektu Cílová skupina Žadatel Projektové řízení, udržitelnost a rizikovost projektu Rozpočet projektu Výsledky a výstupy Rozpor s horizontálními tématy

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Další informace o věcném hodnocení Věcné hodnocení proběhne do 45 dnů od doručení žádostí vyhlašovateli Věcné hodnocení se skládá ze 2 individuálních hodnocení a následného hodnocení prostřednictvím hodnotící komise Každý projekt hodnotí alespoň 2 hodnotitelé, individuální hodnocení je podkladem pro jednání hodnotící komise. HK proběhne po ukončení věcného hodnocení Na zasedání hodnotící komise jsou projednávány projekty, které ve věcném hodnocení získaly alespoň od jednoho hodnotitele 65 a více bodů Pokud projekt získá od všech externích hodnotitelů méně než 65 bodů bude vrácen žadateli k přepracování

Další informace o věcném hodnocení Projekt, jenž byl už jednou vrácen k přepracování z důvodu nedosažení hranice 65 bodů z obecných kritérií při věcném hodnocení a ani při opětovném přepracování nedosáhne hranice 65 bodů, bude vyřazen Hodnotící komise může projekt zamítnout i v případě, že projekt obdržel nad 65 bodů, ale byl již jednou komisí vrácen k přepracování (tzn. 1 přepracování) Projekt bude možné zamítnout v případě, že ani po urgenci ze strany poskytovatele žadatel nepředloží ve stanovené lhůtě (max. 30 PD) přepracovaný projekt. (Lhůtu je možné prodloužit pouze 1x max. v délce původního termínu) Hodnotící komise může projekt doporučit k financování za podmínek např. krácení rozpočtu, úpravy či doplnění klíčové aktivity, apod. Podmínky, za kterých je projekt doporučen k financování, jsou závazné!!! Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Schválení projektu  Doporučená žádost k financování je zaslána na ŘO OP LZZ k odsouhlasení potvrzení postupu výběru individuálních projektů  Do 5 pracovních dnů od schválení postupu ŘO OP LZZ jsou žadatelé seznámeni s výsledkem hodnotícího procesu prostřednictvím Vyrozumění o schválení žádosti o finanční podporu  Do 15 pracovních dnů vypracuje OSF právní akt a zahájí proces jeho podpisu  Hodnotící proces trvá cca 2 měsíce (dle kvality projektu)

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Nejčastější chyby v žádostech Formální náležitosti –Neodpovídá počet listů uvedený v žádosti se skutečností –Neodpovídá počet listů příloh uvedený v Seznamu příloh žádosti se skutečností –Žádost (přelepka) není podepsána na přední a na zadní straně –Žádost je podepsána „VZ“ bez přiloženého pověření –Žádost není správně, popř. vůbec svázána. –Doporučujeme interní kontrolu žádosti před odesláním na OSF dle Kontroly žádosti na předposlední straně žádosti o podporu

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Nejčastější chyby v žádostech Realizační tým –Neadekvátní počet členů RT –Nadhodnocené úvazky, nereálné sazby –Nejasně vymezený popis činnosti, duplicita činností –Při nastavování pozic a odměn v RT doporučujeme řídit se tabulkou obvyklých mezd (viz mvcr.cz/vyzvy/vyzva-c7-otevrena-do ) mvcr.cz/vyzvy/vyzva-c7-otevrena-do Klíčové aktivity –Stručný a obecný popis. –Klíčové aktivity nejsou provázány s položkami v rozpočtu a VZ, nejsou uvedeny výstupy z KA Cílová skupina –Nejasné vymezení cílové skupiny, není kvantifikována –Nedostatečně popsaná práce s cílovou skupinou –Nejasné dopady projektu na cílovou skupinu

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Nejčastější chyby v žádostech Rozpočet –Nadhodnocené výdaje, zejména kapitola osobní náklady a nákup služeb –Nesoulad klíčových aktivit – rozpočtu – harmonogramu –Chybně vyplněné údaje (zařazení položek rozpočtu – viz D5) –Překročené limity pro jednotlivé kapitoly (viz D1) –Při nastavování cen jednotlivých položek doporučujeme respektovat hodnoty uvedené v tabulce obvyklých cen ( Hodnoty indikátorů –Nesoulad mezi deklarovanými výsledky – hodnotami ukazatelů –Nejasný způsob naplňování ukazatelů, chybné nastavení (doporučujeme nastavit systém jejich výpočtu před zahájením projektu) –Chybně nastavené datum dosažení plánované hodnoty –Neúplné vyplnění ukazatelů (některé chybí úplně) –viz D8

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Nejčastější chyby v žádostech Harmonogram - Nastavení volných měsíců v projektu, i když jsou čerpány mzdové náklady Zdroje financování a náklady projektu - Uvedení povinného spolufinancování pod soukromými zdroji Výběrová řízení –Absence uvedení nákladů –Částka není bez DPH –Chybně nastavený režim zadání VZ Další informace - Cokoli je třeba vysvětlit nebo doplnit, tak je uvedeno v této kapitole

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Prostor pro Vaše dotazy Mgr. Lucie Kučerová, Ing. Michaela Hynková Oddělení metodik a hodnocení