Zlínský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1158 Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS14 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

ZLÍNSKÝ KRAJ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Zlínský kraj.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_17.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Zlínský kraj Z.
ZLÍNSKÝ KRAJ.
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Zlínský kraj - procvičování
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
území bývalé Velkomoravské říše
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_80_ČR – Zlínský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Zlínský kraj.
Polská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS16 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Olomoucký a Zlínský kraj územní jednotka Střední Morava Olomoucký kraj - hlavním střediskem oblasti je univerzitní město Olomouc, kde je sídlo Nejvyššího.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města ČR - opakování I. Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Zlínského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_14_Střední a jižní.
Rakouská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Zlínský kraj Pracovní list Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce VY_32_INOVACE_12_38.
Jihomoravský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Kraj Moravskoslezský Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS13 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Zlínský kraj Jméno autora: Mgr. Dana.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Moravskoslezský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
OLOMOUCKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-37 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Ústecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Evropská letoviska Název školy: ZŠ Salvátor
Slovenská republika Název školy: ZŠ Salvátor
Olomoucký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-11-Zlínský kraj-průmysl strojírenský.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_25_ZEMĚPIS
Plzeňský kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Liberecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Základní škola, Hradec Králové
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola Rosice, okres Chrudim
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_19_Zlínský_kraj
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
Kraj Vysočina Název školy: ZŠ Salvátor
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Zlínský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS14 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Téma: Zlínský kraj Předmět dle ŠVP: Člověk a jeho svět Autor: Lenka Adámková

Anotace Tato prezentace je určena k seznámení žáků se Zlínským krajem ČR, jeho polohou, vodstvem, povrchem, zemědělstvím a průmyslem této oblasti. Žáci budou také seznámeni s poutním místem Svatý Hostýn, květnou zahradou a zámkem v Kroměříži, lázněmi Luhačovice a skanzenem v Rožnově pod Radhoštěm.

Zlínský kraj Obr. 7

Obr. 5 Obr. 6 Obr. 8

Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4

Obr. 9 Obr. 1

Obr. 12 Obr. 11 Vodstvo

Obr. 16 Obr. 15 Obr. 14

Obr. 19 Obr. 17

Obr. 22 Obr. 23 Obr. 21 Obr. 25 Lázn ě Luha č ovice

Obr. 29 Skanzen v Rožnově pod Radhoštěm Obr. 26

Obr. 28 Kroměříž Do Listiny světového kulturního dědictví UNESCO zapsána v roce 1998 Obr. 30

Svatý Hostýn Poutní místo Obr. 27

Obr. 31 Zdroje Obr. 1 AUTOR NEUVEDEN. risy.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: informace/o-kraji/ Obr. 2 AUTOR NEUVEDEN. finance-kromeriz.fincentrum.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: kromeriz.fincentrum.com/ Obr. 3 AUTOR NEUVEDEN. wiki.rvp.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 4 AUTOR NEUVEDEN. 1zs.podborany.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 1zs.podborany.cz Obr. 5 AUTOR NEUVEDEN. vlajkyatisk.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 2-Krajske-vlajky/1/row Obr. 6 AUTOR NEUVEDEN. svozikemnacestach.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 7 AUTOR NEUVEDEN. nadeje.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: kraj-podporil-nasi-cinnost Obr. 8 AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 9 AUTOR NEUVEDEN. zlinsky.kraj.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 11 AUTOR NEUVEDEN. oseknadbecvou.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: becvy/g-1028/id_obrazky=1111&typ_sady=1&p1=5313 Obr. 12 AUTOR NEUVEDEN. karkrnov.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 14 AUTOR NEUVEDEN. balickyzazitku.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: jednotlivci/pohodove-a-hobby/v-prirode/paseni-ovci-na-valassku-292.html Obr. 15 AUTOR NEUVEDEN. pesinzert.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 16 AUTOR NEUVEDEN. infoglobe.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: pruvodce/lichtenstejnsko-nejen-danovy-raj-iv/ Obr. 17 AUTOR NEUVEDEN. sub.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 19 AUTOR NEUVEDEN. katalogfiremzk.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: sr-o-230/ sr-o-230/ Obr. 21 AUTOR NEUVEDEN. lazne.webnode.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 22 AUTOR NEUVEDEN. luhacovice-lazne-spa.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 23 AUTOR NEUVEDEN. praguets.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 24 AUTOR NEUVEDEN. roznovpodradhostem.unas.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 25 AUTOR NEUVEDEN. dovolenapocesku.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 26 AUTOR NEUVEDEN. kudyznudy.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: prirode-v-Roznove-pod-Radhostem-.aspx Obr. 27 AUTOR NEUVEDEN. eleneva.blog.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 28 AUTOR NEUVEDEN. pamatky-unesco.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: content/uploads/2010/03/blick-auf-den-park.jpg Obr. 29 AUTOR NEUVEDEN. borovice.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: radhostem/ Obr. 30 AUTOR NEUVEDEN. pametnik.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: pametnik/kromeriz Obr. 31 AUTOR NEUVEDEN. npu.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Použitá literatura: Chalupa Petr, Štiková Věra, Vlastivěda 5, ČESKÁ REPUBLIKA JAKO SOUČÁST EVROPY, učebnice pro 5. ročník, první vydání, 2004

Pracovní list č. 14 – Zlínský kraj Doplňte vynechané údaje: Krajským městem Zlínského kraje je ….…….…………. Povrch: Na Z najdeme nevysoké pohoří ……………….. Podél řeky Moravy sem zasahuje ……………………….. úval. Na V jsou to …………………….. a směrem k severu pak ………………….. a ……………………… Beskydy.

Vodstvo: Největší řekou kraje je …………………. s přítoky ……………….,…………………. a …………………….. V tomto kraji najdeme nejvýznamnější moravské lázně ……………… ( léčí se zde dýchací cesty, obezita a cukrovka). Zemědělství: V chladnějších a vyšších polohách se pěstují ……………….., ………. a ………………... V nížinaté oblasti Moravského Slovácka se daří ……………………….

Průmysl: V kraji se nacházejí ložiska štěrkopísků – ( Veselí na Moravě, Hodonín, Moravský Písek) a dále také naleziště ……………………., ……………………. a cihlářské ………………. Výroba letadel – Otrokovice, Kunovice. Zbrojní průmysl – Slavičín, gumárenský průmysl – Otrokovice (pneumatiky), Zubří. Elektrotechnický průmysl – Rožnov p. Radhoštěm (polovodičové součástky). Průmysl potravinářský a chemický – Uherské ………………..