Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Advertisements

BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání Ferdinand Hrdlička,
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV Zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje Olomouc,
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Strana 1 První zasedání Řídícího výboru k projektu ZPRACOVNÍNÍ MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU PRO ORP ODRY 27. dubna 2016 Datum:
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
6. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
2. jednání řídícího výboru
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace o projektu
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Implementace Krajského akčního plánu 1 v Karlovarském kraji
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Realizátor projektu: Statutární město Brno Doba realizace: – , tj. 18 měsíců Projektová žádost byla předložena MŠMT Hodnocení formálních kritérií a kritérií přijatelnosti bylo ukončeno v polovině prosince V současné době probíhá věcné hodnocení projektové žádosti. Rozpočet: Kč, z toho Kč vlastní spolufinancování

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Úroveň projektu: MAP+ Klíčové aktivity projektu reflektují povinné aktivity MAP pro příslušnou úroveň MAP v souladu s Postupy místních akčních plánů, které vydalo MŠMT. Povinná opatření MAP: 1.Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost – inkluze – kvalita 2. Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání 3. Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně KA Realizace aktivit – povinná pro MAP+: Aktivity budou probíhat formou vzdělávání pedagogických pracovníků zejména v podobě praktických workshopů a jsou určeny všem zapojeným školám. Témata vzdělávání byla zvolena na základě doporučených opatření dokumentu Lokální strategie rozvoje základního vzdělávání ve městě Brně (projekt realizátora ve výzvě č. 46 OP VK) a v souladu s podmínkami Postupů MAP. K tématům bylo předem provedeno na všech zapojených školách dotazníkové šetření.

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Zapojení ZŠ a MŠ na území města Brna – celkem 214 škol: -všechny základní a mateřské školy zřizované městem/městskými částmi -34 základních a mateřských škol jiných zřizovatelů Všechny školy zapojené v projektu zaujímají rovnocenné postavení. Realizační tým projektu: administrativní a odborný tým Odborný tým: koordinátor tvorby MAP, odborní garanti tvorby MAP, 3 pracovní skupiny k jednotlivým povinným opatřením, konzultanti tvorby MAP = zástupci každé zapojené školy Řídící výbor: hlavní orgán partnerství MAP, složení stanoveno MŠMT. V současné době cca. 15 členů, první zasedání předběžně plánováno na konec března 2016.

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Doplňující informace V projektu budou zpracovávány informační materiály pro rodiče a širokou veřejnost, každá zapojená škola tedy bude mít možnost na území města Brna šířit povědomí o svých aktivitách. Projektový tým doporučil školám pečlivé plánování v oblasti DVPP, aby nedošlo k zahlcení pedagogických pracovníků, budoucí projekty města Brna a dalších žadatelů, do kterých se školy v budoucnu zapojí, povinně zahrnují vzdělávání, které bude široce zastoupeno i v šablonách. Školy, které se zapojí do projektu MAP, nesmí zvolit v šablonách totožné vzdělávání, které absolvovaly v MAP. Pokud budou školy volit stejná témata, obsah vzdělávání v šablonách musí na vzdělávání v MAP navazovat.

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Úvodní aktivity plánované po zahájení realizace projektu Sběr údajů o investicích v oblasti vzdělávání, které plánují zřizovatelé škol pro zpracování do tzv. Strategického rámce MAP. Analýza agregovaných dat z výsledků šetření MŠMT s ohledem na povinné priority MAP. Zahájení činnosti Řídícího výboru MAP. Vytvoření zásad komunikační strategie pro všechny zapojené subjekty. Děkujeme za pozornost!