Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice, 20. - 21. 2. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Solární systémy pro aktivní topení
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
pro integrovaný projekt
Centrum dokumentárních filmů Jihlava (CDF) Záměr projektu: přestavba městského kina Dukla na víceúčelové kulturní zařízení zaměřené na dokumentární film.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Koncept farmářských prodejen
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu: vybudování komplexu Centra environmentální výchovy Smyslem projektu: vzdělávání a zvýšení image města.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Integrovaný projekt RENESANCE REGIONU TELČSKO Závěrečná obhajoba předběžné studie proveditelnosti 25. května 2007.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
MARKETINGOVÝ MIX.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
5.konference Udržitelnost ve výstavbě Ing. Michal Strnad.
Tepelná čerpadla a solární systémy pro bytové domy
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Podnikatelský záměr Název prodejny: Sweet Cupcakes
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
s přípravou a realizací projektů úspor energie
Projekt Demografické modely ve venkovském prostoru
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: ICT ve výuce
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Změny v soutěži Vesnice roku
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Výsledky projednávání
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Transkript prezentace:

Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,

 Revitalizace části opuštěného objektu na náměstí Kryštofa Haranta v Bezdružicích čp. 29 ◦ dříve škola, pak administrativní budova ◦ v dřívějším bufetu:  prodejna místních produktů (podpora místních producentů)  kavárna (ve městě chybí) – turisté, další návštěvníci (např. lékaře) + oživení náměstí + zlepšení podmínek pro společenský život ve městě

 Prodejna lokálních potravin ◦ pekařské výrobky ◦ cukrárenské výrobky ◦ sýry a mléčné výrobky ◦ uzeniny ◦ med a včelí produkty ◦ vejce ◦ nápoje (mošty, bylinkové sirupy …) ◦ ovoce, zelenina, … Uvažované variantyRozdělení podle způsobu provozu Provoz bez dotacíProvoz dotován Rozdělení dle rozsahu činnosti Prodejna místních produktů a kavárna Varianta 1Varianta 3 Totéž + lahůdky a svačinky (školy, firmy) Varianta 2Varianta 4  Kavárna ◦ propojená s prodejnou ◦ nekuřácká ◦ s dětským koutkem ◦ i venkovní posezení

Průzkum místních producentů Analýza poptávky  20 vhodných producentů ◦ pekařské výrobky ◦ cukrářské výrobky ◦ sýry a mléčné výrobky (z kozího a kravského mléka) ◦ lahůdky ◦ maso, uzeniny a ryby ◦ nápoje (mošty, bylinkové sirupy či čaje) ◦ ostatní (sušené ovoce, čerstvé houby, med….)  dostatečná nabídka  zájem producentů o tento projekt x 2 samoobsluhy na náměstí x 2 restaurace  Průzkum obyvatel: ◦ velký zájem o prodejnu (16 z 19)  zejm. o sýry a mléčné výrobky, pekařské a cukrářské výrobky ◦ zájem o kavárnu (12 z 19)  zejm. pro některé skupiny (např. matky s dětmi)  zdůrazňován význam pro návštěvníky ◦ zdravé svačinky (7 z 19)  zájem školy o spolupráci  vliv ceny a sortimentu

 Personál ◦ bez dotací (var. 1+2) = 2,5 úvazku  dle provozní doby ◦ s dotací (var. 3+4) = 3 úvazky  zajištění podmínek dotace = klíč k úspěchu + zájem a motivace + aktivita a flexibilita + stabilita !!! + komunikace obdobíkvěten-záříříjen-duben PO-PÁ7,00 – 18,007,00 – 16,00 SO, NE7,00 – 18,00 (SO i NE)7,00 – 13,00 (pouze v SO)

Porovnání podmínek variant nezatěžující město V1V2V3V4 Investiční náklady Rekonstrukce stavbyKč Další náklady související se stavbouKč Projektová dokumentaceKč VybaveníKč Provozní náklady Mzdykč/rok Opravy a udržba, vč. vybaveníkč/rok Vytápění + ohřev TUV (plyn)kč/rok Vodakč/rok Elektrokč/rok Náklady na pořízení zbožíKč/rok Investiční příjmy Investiční dotace (IROP)Kč Provozní příjmy Provozní dotace ONKč/rok TržbyKč/rok

Další přínosyRizika A.vyčíslitelné:  2,5-3 nová pracovní místa  375 – 450 tis. Kč  noví návštěvníci města  2300 → 92 tis. Kč B.nevyčíslené:  podpora drobných podnikatelů  zvýšení atraktivity města pro obyvatele  zlepšení kvality prodeje  vznik nového typu zařízení ve městě kavárna  Možnost setkávání občanů  částečná regenerace objektu – ekonomická – naplnění tržeb – technická – funkčnost a kvalita prostředí – styl interiéru (kvalitní projekt) – provozní – plynulé zásobování čerstvým zbožím – spolupráce s dodavateli – personální – mimořádná schopnost komunikace s návštěvníky – stabilita i u podporovaných osob (var. 3+4) – ztráta dotace

Projekt podnikatelského typu Dotovaný projekt Prodejna a kavárna + lahůdky a svačinky Prodejna a kavárna + lahůdky a svačinky Varianta 1Varianta 2 Varianta 3Varianta 4 Potřebná výše tržeb Sortiment -+-+ Dostupnost vhodného personálu ++-- Mzdová náročnost --++ Další provozní výdaje +-+- SOUHRN 2:32:44:23:2

Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje  Ing. Filip Uhlík  Ing. Pavel Beneš  Lucie Ženíšková