Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krkonošský národní park
Advertisements

Chráněná krajinná oblast Poodří
Historie ochrany přírody za dob komunismu
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
Národní parky v ČR Lenka hajzlerová.
EKOLOGIE.
Národní park Šumava.
Ochrana přírody ..
Národní parky České republiky
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Krkonošský NP NP Šumava NP Podyjí NP České Švýcarsko
Krkonošský národní park
CZ.1.07/1.1.10/
Lesy mírného pásu.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území České republiky
David Bedlička Lesnická střední škola U krmelce Plzeň Uvádí prezentaci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_410.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Reka.Uhlavka.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
Ochrana přírody ČR.
CHKO Český kras.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_15.
Poodří Chráněná oblast.
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
E NDEMITY, RELIKTY Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Moravskoslezské Beskydy
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Np České švýcarsko.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Autor materiálu - Mgr. Lukáš Kučera.
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Meandr je zákrut řeky způsobený boční erozí – vymíláním břehů na jedné straně a usazováním na straně druhé. Mrtvé ramena vznikají v důsledku změn průběhu.
KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK Linda Kotounová Šárka Háková.
Přírodní rezervace na Slovácku Lovecká Alexandra 9.A2015/2016.
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
OCHRANA PŘÍRODY I..
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Přírodní společenstva v České republice
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Plitvická jezera.
Strážnické pomoraví.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_národní park Podyjí TÉMATICKÝ.
VY_52_INOVACE_09_02_rostlinstvo a živočišstvo v Evropě
Přírodní společenstva v České republice: LES
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
TATO PREZENTACE SLOUŽÍ JAKO VZOR - MŮŽETE JI POUŽÍT
Meandry řeky Moravy Nikola Rachunková 9.A.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a přinesl s sebou původně severské druhy rostlin a živočichů. Díky příznivým klimatickým podmínkám zde některé přežívají dodnes. K těmto severským druhům se přidaly z jihu i druhy alpské, které se s severskými druhy (glaciálními relikty - pozůstatky doby ledové) mohly křížit a vznikly tak nové druhy rostlin a živočichů, které se jinde nevyskytují. Říká se jim endemity.

Přírodní park Orlice ● Přírodní park má za úkol chránit zachovalé říční a nivní ekosystémy a celkový ráz krajiny v okolí toku. Tichá, Divoká a spojená Orlice je jednou z mála českých řek, která nebyla ve svém dolním toku v dlouhých úsecích zregulována, má přirozený a nadále se vyvíjející charakter. Nacházejí se zde četné meandry, ramena, náplavy a obnažené břehy. Na středním toku mají obě Orlice typický podhorský charakter.

Informace - KRNAP ● Rozloha 385 km2 ● Založeno 17. května 1963

Informace - Přírodní park Orlice ● Přírodní park Orlice byl vyhlášen v roce 1996 ● rozloha přes 11462ha ● Celková délka toků řek, podél kterých byl přírodní park zřízen, je cca 200 kilometrů

Fauna - KRNAP Vyskytují se zde např. jeleni, srnci, lišky, kuny, jezevci a mnoho druhů ptáků. Z bezobratlých např.žížala podhorská, tesařík obecný, babočka.

Fauna - Přírodní park Orlice ● Zde žijí vodní živočichové např. pisík obecný, kulík říční a ledňáček říční. ● Na suchu žije např. slavík obecný, koroptev polní, vydra říční.

Flora - KRNAP ● Roste zde např.smrk, buk a jedle,bledule jarní,devětsil lékařský,prstnatec bezový.

Flora - Přírodní park Orlice ● Roste zde např. olše,vrba, leknín b ě lostný,stolístek klasnatý,žebratka bahenní. Je zde mnoho živých meandr ů slepých ramen a t ů ní obklopených mok ř inami, loukami a zbytky lužních porost ů

Poznámka: u Přírodního parku Orlice máme školu a do KRNAPu (Krkonošský Národní Park) jedeme na švp (škola v přírodě)

Konec Vyrobili: Michal Pavlovič, Vojta Drašner ŽŠ Malšova Lhota 5.třída