DĚJINY VE FOTOGRAFIÍCH I První světová válka Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Eva Žárová Datum vytvoření: říjen 2011 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis Tematický okruh:První světová.
Advertisements

ČAS A JEHO MĚŘENÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí Výrazy ‒ vyjádření neznámé ze vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
PROCVIČOVACÍ HUDEBNÍ TEST
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník VII Oblečení − одежда
Převody – jednotky délky
SPALOVACÍ MOTORY (HISTORIE)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní listy pro prezentaci DOPRAVA
Doprava na kartičkách Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Česká poválečná literatura I.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Ruský obrázkový slovník XXII Kolektivní sporty –коллективныe спортa
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Ruský obrázkový slovník XII Domácí spotřebiče – Техника для кухни
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
Najdi rozdíl II. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Hyperoskulační kružnice elipsy
Převody délky MATEMATIKA
ČTVERCOVÁ SÍŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr.Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Porovnávání obrázků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Česká republika - státní symboly
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
České země za 1. světové války
Ruský obrázkový slovník XL Kontinenty a oceány – Континенты и океаны
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
V ZEMI PÍSMEN Opakování písmen M, m, L, l, S, s, P, p, A, a, O, o, E, e, I, i, U, u s králem Abecedou Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Kolik je...? Pracovní listy
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Body Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
DESETINNÁ ČÍSLA DESETINNÉ ZLOMKY
SČÍTÁME A ODČÍTÁME DO 5 S KAMARÁDEM
Převody – jednotky délky
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Vlastnosti látek − hustota
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Dvacáté století – začátek století a první světová válka
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

DĚJINY VE FOTOGRAFIÍCH I První světová válka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Arcivévoda František Ferdinand s manželkou V kterém městě se manželský pár nachází? Jaké další události následovaly poté, co manželé nastoupili do auta?

Gavrilo Princip zatčen v Sarajevu v roce 1914 Kdo byl Gavrilo Princip? Ukaž ho na fotografii. Pokus se vymyslet, jak by mohl znít titulek k této fotografii v novinách: a/ srbských, b/ rakousko- uherských, c/ českých.

„Serbien muss sterbien“ Přelož text na obrázku. Na jaké události karikatura reaguje? Kdo byl nejspíš autorem karikatury?

Vypovězení války Co znamená zkratka c. a k.? Proč bylo vypovězení války sepsáno ve francouzském jazyce? Proč je v názvu novin slovo večerník?

Britský plakát (1915) Popiš osoby na plakátu. Ke komu tato výzva směřuje? Co bylo cílem kampaně?

Britský tank, Somma 25. září 1916 Jaké byly výhody a nevýhody použití tanku? Diskutuj o tom, k čemu slouží zadní kola tanku.

Zákop Cheshirského regimentu, Somma 1916 Vysvětli pojem zákopová válka. Jaký je německý ekvivalent tohoto výrazu? Doplň text do bubliny.

Cesta do Verdunu K této události se váže heslo „Neprojdou!“ Uveď jej do historických souvislostí. Pod jakou vlajkou bojovali vyfotografovaní vojáci?

Dělostřelci v plynových maskách Popiš výstroj vojáků. Od jaké události vojáci tuto výstroj používali? Co se na fotografii odehrává?

Les u Ypres 1917 Vymysli titulek pro fotografii. Představ si, že jsi válečný zpravodaj, který přináší zprávy z 1. světové války. Máš v rukou tuto fotografii a tvým úkolem je napsat krátkou reportáž, která bude i s fotografií otištěna v novinách v celé Evropě. Proč jsou stromy tak poničeny?

Lusitania Jakému státu parník patřil? Jakou roli sehrál parník Lusitania v první světové válce?

Knit Your Bit Přelož obsah letáku. Co leták propaguje? Koho měl leták oslovit?

Zraněný Němec (1917) Kdo jsou muži, kteří nesou zraněného Němce? Ve skupinách sehrajte rozhovor mezi vojáky.

Mír v Brestu Litevském Urči, kdo jsou postavy na fotografii. Jaká událost způsobila uzavření míru v Brestu Litevském? Jaký byl další průběh války po podepsání tohoto příměří?

Versailleská smlouva Kdy mohla být tato fotografie pořízena? Na fotografii jsou dva čeští politici. Ukaž je a uveď jejich jména.

Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na Arcivévoda František Ferdinand s manželkou: Gavrilo Princip zatčen v Sarajevu v roce 1914: „Srbové musí zemřít“: Vypovězení války: Britský tank – Somma – 25. září 1916: Zákop Cheshirského regimentu – Somma 1916: Cesta do Verdunu: Dělostřelci v plynových maskách: Les u Yprés 1917: Britský plakát (1915): Luisitania: Knit your bit: Zraněný Němec: Mír v Brestu – Litevském: Versailleská smlouva: