Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků 12 563 01 Lanškroun +420732359358.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Advertisements

KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Příležitosti pro rozvoj předškolního vzdělávání.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Místní akční skupina Rakovnicko
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Založena v roce obcí 34 členů Strategický plán LEADER 2008 – 2014, 81 projektů, 36 mil. Kč (PRV), 24 mil. Kč z místních zdrojů Strategie komunitně.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Průběžné výsledky zjišťování absorpční kapacity v oblasti vzdělávání Projekt: Šance pro Moravskoslezský kraj – Vzdělaní lidé a připravený venkov.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Místní plán inkluze + OP VVV
Informace o výzvě pro školy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Program setkání: Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Informace o činnosti MAS Informace o dotačních možnostech v programovacím období 2014–2020 z hlediska komunitně řízeného rozvoje Místní akční plány škol Animace, tvorba šablon Diskuze o potřebách území MAS Lanškrounsko z hlediska vzdělávání Sběr projektových záměrů

Informace o činnosti MAS Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových organizací, soukromé podnikatelské sféry a veřejné správy (obcí, svazků obcí a institucí veřejné moci), které spolupracuje na rozvoji venkova, zemědělství a získávání finanční podpory z EU a z národních programů, pro svůj region, metodou LEADER. Základním cílem MAS je zlepšování kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech. Jedním z nástrojů je také aktivní získávání a rozdělování dotačních prostředků.

MAS Lanškrounsko, z.s. Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Vznik v roce obcí, obyvatel 29 členů předsedkyně Lenka Kněžourová, Dosavadní činnost – projekt Získávání dovedností, Projekt spolupráce, příprava SCLLD pro období

Operační programy s alokací v CLLD Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Integrovaný regionální operační program Financování projektů koncových žadatelů Animace a tvorba šablon pro školy Program rozvoje venkova Financování projektů koncových žadatelů Provoz MAS, administrace projektů Operační program zaměstnanost Financování projektů koncových žadatelů Operační program životní prostředí

Integrovaný regionální operační program IROP alokace: 24,5 mil. Kč Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Specifický cíl 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení IROP – financování projektů koncových žadatelů Podpora infrastruktury pro předškolní vzdělávání – podpora zařízení péče o děti do 3 let, dětských skupin a mateřských škol - Stavby, stavební úpravy, pořízení vybavení. Součástí projektu na stavbu či stavební úpravy infrastruktury pro předškolní zařízení mohou být úpravy venkovního prostranství (zeleň, herní prvky). - Podpora sociální inkluze prostřednictvím stavebních úprav budov, učeben a venkovních prostor, pořízení vybavení, kompenzačních pomůcek a kompenzačního vybavení, nezbytných pro zajištění rovného přístupu ke vzdělávání sociálně vyloučeným osobám

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Specifický cíl 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení IROP – financování projektů koncových žadatelů Podpora infrastruktury pro základní vzdělávání v základních školách - Stavební úpravy, pořízení vybavení pro zajištění rozvoje žáků v následujících klíčových kompetencích: v oblastech komunikace v cizích jazycích, v oblasti technických a řemeslných oborů, přírodních věd, ve schopnosti práce s digitálními technologiemi. - Rozšiřování kapacit základních škol mimo vazbu na klíčové kompetence je možné pouze na území správního obvodu ORP se sociálně vyloučenou lokalitou. - Zajištění vnitřní konektivity škol a připojení k internetu – rozvoj vnitřní konektivity v prostorách škol a školských zařízení a připojení k internetu.

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Specifický cíl 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení IROP – financování projektů koncových žadatelů Podpora infrastruktury pro základní vzdělávání v základních školách - Podpora sociální inkluze prostřednictvím stavebních úprav budov a učeben, školních poradenských pracovišť, pořízení vybavení a kompenzačních pomůcek a kompenzačního vybavení pro děti se SVP, nezbytných pro zajištění rovného přístupu ke vzdělávání sociálně vyloučeným osobám.

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Specifický cíl 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení IROP – financování projektů koncových žadatelů Podpora infrastruktury pro střední a vyšší odborné vzdělávání - Stavební úpravy, pořízení vybavení pro zajištění rozvoje žáků v následujících klíčových kompetencích: v oblastech komunikace v cizích jazycích, v oblasti technických a řemeslných oborů, přírodních věd, ve schopnosti práce s digitálními technologiemi. - Rozšiřování kapacit základních škol mimo vazbu na klíčové kompetence je možné pouze na území správního obvodu ORP se sociálně vyloučenou lokalitou. - Zajištění vnitřní konektivity škol a připojení k internetu – rozvoj vnitřní konektivity v prostorách škol a školských zařízení a připojení k internetu.

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Specifický cíl 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení IROP – financování projektů koncových žadatelů Podpora infrastruktury pro střední a vyšší odborné vzdělávání - Podpora sociální inkluze prostřednictvím stavebních úprav budov a učeben, školních poradenských pracovišť, pořízení vybavení a kompenzačních pomůcek a kompenzačního vybavení pro děti se SVP, nezbytných pro zajištění rovného přístupu ke vzdělávání sociálně vyloučeným osobám.

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Specifický cíl 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení IROP – financování projektů koncových žadatelů Podpora infrastruktury pro celoživotní vzdělávání v následujících klíčových kompetencích: v oblastech komunikace v cizích jazycích, v oblasti technických a řemeslných oborů, přírodních věd, ve schopnosti práce s digitálními technologiemi. -Stavební úpravy, pořízení vybavení pro vybudování a zkvalitnění kapacity pro účely dalšího vzdělávání ve vazbě na potřeby sladění nabídky a poptávky na regionálním trhu práce. Podpora infrastruktury pro zájmové a neformální vzdělávání

Podpora regionálního školství (především MŠ a ZŠ) při implementaci OP VVV alokace: 1,2 mil. Kč Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Podpora regionálního školství (především MŠ a ZŠ) při implementaci OP VVV IROP – animace Sběr informací/podnětů od ZŠ a MŠ v území MAS, předávání informací ŘO Animační činnost, podněcování zapojení místních aktérů do OP VVV (zřizovatelů, místních iniciativ NNO, ZŠ, MŠ) Metodická pomoc s výběrem vhodných šablon pro ZŠ/MŠ Kontrola správnosti projektové žádosti Školení realizátorů ZŠ/MŠ (monitorovací systém, příručka pro žadatele a příjemce, …)

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Podpora regionálního školství (především MŠ a ZŠ) při implementaci OP VVV IROP – animace Průběžná konzultační činnost při realizaci projektu, sledování a dodržování povinné publicity, monitorovacích indikátorů apod. Metodická pomoc ZŠ/MŠ při zpracování monitorovacích zpráv, zadávání do monitorovacího systému, zajištění správnosti předávaných výstupů, sledování průběhu realizace projektu, dodržování časového harmonogramu.

Operační program zaměstnanost OPZ alokace: 12,5 mil. Kč Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Sociální služby a sociální začleňování Komunitní sociální práce Další činnosti v rámci sociálního začleňování (mimo režim zákona č. 108/2006) Zaměstnanost Sociální podnikání Prorodinná opatření - podpora školních družin, - kluby, dětské skupiny - Příměstské tábory OPZ – financování projektů koncových žadatelů

Místní akční plány škol Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Místní akční plány škol Územní působnost – ORP Lanškroun Zpracovatel Město Lanškroun (jako obec s rozšířenou působností)

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Místní akční plány škol zaměřeny na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15-ti let zahrnují oblasti včasné péče, předškolního a základního vzdělávání, zájmového a neformálního vzdělávání vybudování udržitelného systém komunikace mezi aktéry, kteří ovlivňují vzdělávání v území stanovují priority a jednotlivé kroky nutné k dosažení cílů vzdělávací politiky v území podklad pro vyhlašování výzev pro předkládání projektů a zpracování šablon pro školy (OP VVV) v IROP je soulad s akčními plány rozvoje vzdělávání specifickým kritériem přijatelnosti

Diskuze Projektové záměry Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Děkuji za pozornost ! Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun