MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období 2014-2020.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dotační možnosti pro obce a města
Advertisements

1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
Příležitosti pro rozvoj předškolního vzdělávání.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Místní plán inkluze + OP VVV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období

Základní údaje o MAS Počet obyvatel území: Rozloha území v km 2 : 117,546 Území místního partnerství: Dubí, Háj u Duchcova, Hrob, Košťany, Mikulov, Moldava, Novosedlice, Proboštov. Počet partnerů: 23

Mapa území

Klíčoví aktéři v oblasti podpory sociální soudržnosti v území Agentura pro sociální začleňování – podpora obcí při začleňování obyvatel sociálně vyloučených lokalit Úřad práce ČR, krajská pobočka Ústí nad Labem, kontaktní místo Teplice – Aktivní politika zaměstnanosti (rekvalifikace), sociální služby, zprostředkování zaměstnání atd. MAS CÍNOVECKO o.p.s., org.složka MAS CÍNOVECKO- LEADER, OP Zaměstnanost, Investiční priorita 2.3 – SCLLD Ústecký kraj, Krajský úřad - podpora poskytovatelů soc. služeb, podpora v oblasti prorodinných aktivit apod. Základní předpoklad pro efektivní využití veřejných prostředků: Vzájemná koordinace aktivit – vyloučení duplicit

Současný stav projednávání vzájemné spolupráce a koordinace Porada organizovaná lokálním pracovníkem ASZ k přípravě podkladů pro 26. výzvu OPZ, která se uskutečnila v Dubí Memorandum o spolupráci mezi Odborem pro sociální začleňování Úřadu vlády ČR a MAS CÍNOVECKO o.p.s. (připraveno k podpisu) Společné jednání ÚP ČR, kontaktního pracoviště Teplice, ASZ a MAS CÍNOVECKO o.p.s Společné jednání MAS Ústeckého kraje na Krajském úřadu Ústeckého kraje, dnes tj

Aktivity realizované na území místního partnerství mimo SCLLD Strategický plán sociálního začleňování Dubí 2016 – lokální partnerství Dubí Výzva č. 26 OP Zaměstnanost „Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám (KPSVL), 1. výzva Vyhlášení výzvy: , ukončení příjmu: Specifický cíl výzvy: zvýšit uplatnitelnost osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce a rozvoj sektoru sociální ekonomiky. Oprávnění žadatelé: město Dubí, NNO Alokace pro město Dubí: tis. Kč Podporované aktivity: škála opatření podporujících sociální začleňování MAS CÍNOVECKO-LEADER využije tento projekt jako pilotní pro pokrytí celého území v rámci Programového rámce OP zaměstnanost

Posílení sociální soudržnosti v území v SCLLD MAS CÍNOVECKO - LEADER Strategický cíl: Zvýšení zaměstnanosti Opatření: Podpora vytváření nových a zachování stávajících pracovních míst na území místního partnerství, podpora spolupráce místních aktérů při řešení nezaměstnanosti. Vzdělávání obyvatel území pro zvyšování jejich zaměstnavatelnosti, rozvoj poradenských služeb pro získání zaměstnání Strategický cíl: Posilit sociální soudržnost obyvatel (podpora sociálního začleňování) Opatření: Podpora sociálního začleňování sociálně vyloučených osob, či osob sociálním vyloučením ohrožených, zavádění a rozvoj specifických nástrojů k prevenci v sociálně vyloučených lokalitách Podpora sociálního podnikání, zvýšení počtu a rozvoje sociálních podniků a zvýšení jejich kvality (sociálního dopadu, udržitelnosti). Rozvoj komunitních a sociálních služeb Podpora aktivit pro slaďování pracovního a rodinného života obyvatel území místního partnerství (prorodinná opatření)

Posílení sociální soudržnosti v území v SCLLD MAS CÍNOVECKO - LEADER Klíčový projekt MAS CÍNOVECKO-LEADER Název projektu: Zvýšení uplatnitelnosti osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených na trhu práce Programy realizované v rámci klíčového projektu: * Základní motivační program uchazeče o zaměstnání nebo zájemce o zaměstnání, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní nebo ohrožení dlouhodobou nezaměstnaností * Rekvalifikační programy pro konkrétní profese podle potřeb zaměstnavatelů * Specializovaný kurz pro matky vracející se z mateřské dovolené „Do práce po mateřské“ * Komplexní program „Slaďování rodinných a profesních zájmů“ (podpora zajištění péče o děti pro pracující matky, - zařízení, která doplní chybějící kapacitu stávajících institucionálních forem zařízení – školní družiny, kluby, podpora dětských skupin pro podniky i veřejnost, individuální péče o ´děti – vzdělávání chův atd.) flexibilní pracovní doba pro rodiče pečující o děti, invalidní nebo staré členy rodiny

Děkuji za pozornost.