 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r. 2000 jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BOŘEŇ Česko.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Ján Chládek Vít Nakládal
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Cestování po Česku – Královéhradecký kraj (orientace na mapě) VY_32_INOVACE_18 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka,
Spolek pro Trvalý Rozvoj a Okrašlování Městské části Praha 21, neboli.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
MAS Sdružení Růže Zkušenosti s cykloturistikou v mikroregionu Sdružení Růže.
„Červenohorské sedlo“
… správný cíl vaší cesty!
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Naučné stezky Stezky bývají zřizovány na přírodně nebo kulturně zajímavých místech s vyznačením míst s tabulemi Nejčastější témata stezek -lesnické -hornické.
Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ROZVOJ CESTOVNÍHO RUCHU V LIBERECKÉM KRAJI
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_13.
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Prezentace turistické oblasti
LIPNO pocity geografů z letní turistické destinace
OBEC Obec je základní (nejmenší) samosprávnou jednotkou, kterou tvoří – obytná (vnitřní) část – domy, silnice, parky apod. volná krajina (vnější) část.
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
LUHAČOVICE
Vítáme Vás v rekreačním areálu Pecka
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Královehradecký kraj krajské město: Hradec Králové Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
území oblíbené sportovci a turisty
Královéhradecký kraj.
Královehradecký kraj - procvičování
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
PODKRKONOŠÍ Jdete tím správným směrem. Proč do Podkrkonoší?
Valná hromada Podzvičinska Spolkový dům Miletín.
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
 Divadelní sál Hořice.  současná  Mgr. Martina Berdychová  Josef Bušák  Bc. Miroslav Nosek  Ivan Doležal  Hana Štěrbová  Ing. Pavel.
Spolkový dům, Miletín.  Historie – Baroko, Secese  Církevní památky – židovská  Technická památka  Ovocnářství  Kamenosochařství.
DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Bc. Petra Zivrová MÁME VÁM CO NABÍDNOUT.
ATIC ČR Brno Město Vrchlabí  cca obyvatel,  založeno v roce 1533 (před 482. lety)  rozloha ha,  spádová oblast cca
HIT sezony Významný počin v cestovním ruchu Vyhlášení výsledků Vyhlašuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, záštita generálního ředitele Czechtourism.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Valná hromada Podzvičinska Spolkový dům Miletín.
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
 1. Zahájení  2. Podání žádostí o granty KHK  3. Přijetí obce Dolní Brusnice  4. Regionální operační program – podání žádosti  5. Plánované aktivity.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.8 Města Královéhradeckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Revitalizace KUKS o.p.s., Kuks 12, Kuks
Bára Ševčíková Lucie Šteinerová Filip Vaňha
Na sopečný Podhorní vrch
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_sada 1_07
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov

STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_KRALOVEHRADECKY_KRAJ.
Transkript prezentace:

 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí

Území 700 km 2

Značka Podkrkonoší –regionální produkt® Krkonošské Cyklobusy Safari kemp Křížová cesta na Kuksu Naučná stezka Lesem království Odpočinek a nové programy v Anenských lázních v Lázních Bělohrad Nová trhací mapa ubytování a stravování v Podzvičinsku Pohled ze Zvičiny na Krkonoše Rozhledna v Uhlířích

 Logo PODKRKONOŠÍ - regionální produkt ® znázorňuje pahorkatinu, horní část představuje vzdálenou horu Krkonoš. Dělící střední pruh obě části odděluje a spodní část symbolizuje vrchol Zvičiny a přechod do nížin a údolí  MAS Podchlumí  

První certifikovaní  Jablka pana Kareše  Pravé hořické trubičky  Dobrovodské zelí

 ve čtvrtek, v sobotu a neděli - červenec – srpen  Projekt SMO Krkonoše  Na kole do Krkonoš, Polska, Jizerských hor a Podzvičinska.  Regionální TIC Krkonoše 

 5 zděných bungalovů s 10 pokoji hotelového typu a dostatek míst pro stany a karavany.  součástí bude výběh afrických zvířat  další služby, zejména zábavní a sportovní zařízení včetně velkého bazénu, vířivky a půjčovny kol. 

 projekt nazvaný Příběh naděje a utrpení člověka  300 let stará myšlenka hraběte F. A.Šporka  iniciátorem sochař Vladimír Preclík.- Katedrála prosby - dokončení projektu se nedočkal.  ve volné přírodě nedaleko obce Stanovice  15 děl významných autorů.  Projekt byl podpořen Královéhradeckým krajem ve výši 1,5 mil. korun, zbylé finance sochaři získali od sponzorů. Křížová cesta na Kuksu byla slavnostně otevřena 

 areál Hájemství - přehrada Les Království. délka trasy je 4,5 km se 7 zastaveními( zaměřeny na lesnictví, dendrologii, zvěř a přírodu)  především pro pěší, návaznost na cyklostezku se střední náročností  vytvořena v rámci projektu LČR – PROGRAM 2000  Zhotovitelem stezky jsou Lesy České republiky s. p. Lesní správa Dvůr Králové n. L.  Řád svatého Huberta ČR

 Nový lázeňský resort Strom Života  Programy pro pracovní týmy  Wellness a beauty programy  Anenské slatinné lázně a.s. 

 Blízko obce Uhlíře u Lázní Bělohradu  Rozhledna bude sloužit i jako přijímač mobilních operátorů  moderní rozhledna s výhledem do kraje K. V. Raise.  Město Lázně Bělohrad 

Propagační materiály

Panely a odpočinková místa V Podzvičinsku

Webová prezentace –

hrad Pecka Lidová architektura

přehrada Les Království

Hospital Kuks Braunův Betlém

Kostel sv. Jana KřtiteleZOO Dvůr Králové

soch. park na vrchu Gotthard Krakonoš ve Smetanových sadech

Kontakt: L. Nosková ,