Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha Slovenská demografická konference SMOLENICE 4.5. – Demografické chování.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Institut environmentálního inženýrství 546
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Ústav pedagogických věd
Ústav světových dějin Obor Historie – evropská studia.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Doktorské studium na AF
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Vymezení demografie, její vnitřní diferenciace a vnější návaznosti.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P H D R. R OMAN V IDO, P H.D. Den otevřených dveří 22. – 23. ledna 2016 Fakulta.
Populační vývoj na území ČR Poznámky: Poznámky: Data za roky jsou za historické území Čech, Moravy a českého Slezska. Od roku 1900 jsou data.
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Fakulta zdravotnických studií
Ostravská univerzita (1991 → )
Ústav světových dějin Obor Historie – Evropská studia.
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Přírodovědecká fakulta UJEP
Základy demografie Přednáška 1.
Studijní obor Management sportu
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny


Transkript prezentace:

Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta

KATEDRA DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta

PŘIJĎTE K NÁM STUDOVAT DEMOGRAFII DEMOGRAFIE je vědní obor, který se zabývá událostmi dotýkajícími se každého z nás: narozením dítěte, sňatkem, rozvodem, úmrtím apod.

Název Kdo jsme? Katedra demografie a geodemografie PřF UK je jediné pracoviště v České republice, které má akreditovány studijní programy demografie ve všech třech cyklech (bakalářský, navazující magisterský a doktorský) Činnost katedry, která byla založena v roce 1990, je zaměřena především na výuku a výzkum Spolupracujeme s řadou zahraničních institucí a univerzit (Francie, Belgie, Nizozemsko, Německo,…) Patříme jako jediní v ČR do mezinárodní sítě 17 prestižních evropských demografických pracovišť DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Studijní programy Bakalářské studium demografie je tříleté v kombinaci: se sociální geografií nebo sociologií nebo ekonomií Navazující magisterské studium demografie je dvouleté a je otevřené i pro absolventy jiných bakalářských oborů Po úspěšném absolvování magisterského studia lze pokračovat v doktorském studiu demografie prezenční nebo kombinovanou formou DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Přijímací zkoušky Přijímací zkoušky na bakalářský studijní program jsou pro akademický rok 2011/2012 pouze ve formě testu ze všeobecných studijních předpokladů minimální počet bodů nutných pro přijetí (z maxima 100 bodů) je 50 bodů Přijímací zkoušky na navazující magisterské studium jsou ústní — zkouška je prominuta absolventům bakalářského studia demografie v kombinaci, pokud obhájili bakalářskou práci z demografie s celkovým hodnocení státní závěrečné zkoušky výborně či velmi dobře Přijímací zkoušky na doktorské studium jsou ústní DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Co Vás čeká při studiu? Studium demografie zahrnuje výuku jak standardních, tak i pokročilejších metod a principů demografické analýzy Zvláštní pozornost je zaměřena na populační vývoj České republiky, Evropy a světa Výuka je prohloubena o předměty specificky zaměřené: populační politika, populační prognózování, aplikovaná a regionální demografie, historická demografie aj. Součástí výuky jsou i doplňující disciplíny: informační technologie, aplikace GIS a geostatistika, demografické aplikace SAS, ekonometrie, metody výběrových šetření, demografie v životním pojištění apod. DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Ukázka demografických výstupů Vývoj počtu obyvatel na našem území DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK Třicetiletá válka Odsun Němců Husitské války

Název Ukázka demografických výstupů Úhrnná plodnost (průměrný počet dětí na 1 ženu) ve státech EU v roce 2005 KATEDRA DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Ukázka demografických výstupů Vývoj úhrnné plodnosti a čisté míry reprodukce v České republice a ve Francii DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Ukázka demografických výstupů Prostorová predikce průměrného počtu dětí narozených jedné ženě (generace žen 1930—1959) DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Ukázka demografických výstupů 3D vizualizace změny tvaru křivek dožití (Švédsko, 1751—2001) DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK Vliv „španělské chřipky“

Název Ukázka demografických výstupů Vývoj počtu světového obyvatelstva DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Ukázka demografických výstupů Změny ve věkové struktuře obyvatelstva České republiky dokládající proces demografického stárnutí v čase DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Ukázka demografických výstupů Perspektivy budoucího vývoje počtu obyvatel České republiky podle různých variant aktuálních prognóz DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Možnosti uplatnění Absolventi studia demografie jsou žádanými odborníky nejen ve vědecko-výzkumných pracovištích, ale i ve státní správě a jiných organizacích MINISTERSTVA STATISTICKÉ ÚŘADY BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ VÝZKUMNÉ AGENTURY OBECNÍ ÚŘADY PERSONÁLNÍ AGENDA VĚDA A VÝZKUM DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK

Název Přijďte k nám studovat Těšíme se na Vás! DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE PřF UK KATEDRA DEMOGRAFIE A GEODEMOGRAFIE Přírodovědecká fakulta Univerzita Karlova v Praze Tel: (+420) URL: Naleznete nás také na sociální síti