Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Advertisements

3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Aktivní politika zaměstnanosti aneb podpora zaměstnanosti
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Projekty realizované Úřadem práce ČR, Krajskou pobočkou v Olomouci
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
„Vzdělávejte se pro růst
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Ing. Dominika Prchlíková
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Implementace flexicurity
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ.1.04/2.1.00/ RECEPT NA ÚSPĚCH Úvodní seminář
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera

Obsah prezentace I.Regionální individuální projekty – výzva č. 13 II.Regionální individuální projekty – výzva č. 70 III.Regionální individuální projekt – výzva č. 82 IV.Příklady dobré praxe a inovativních aktivit

Všechny naše projekty jsou realizovány na území celého JmK

I. Regionální individuální projekty Výzva č. 13 (oblast podpory 2.1) Krajská pobočka v Brně (resp. ÚP Brno-město ve spolupráci s okresními úřady práce v JmK) připravila v rámci této výzvy 9 RIP v celkové alokaci 366 mil. Kč. 1)„Aktivní padesátka v JmK“ 6) „Most ke vzdělávání v JmK“ 2)„Šance pro Vás v JmK“ 7) „Klíč k nezávislosti v JmK“ 3)„Návrat rodičů na trh práce v JmK“ 8) „Praxí k perspektivní kariéře“ 4)„Zpět na trh práce v JmK“ 9) „Kariéra bez bariér“ 5)„Vzdělání – praxe – zaměstnání“

Aktivní padesátka v Jihomoravském kraji Cílová skupina projektu: osoby starší 50 let věku, 500 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: Sdružení Republikové centrum vzdělávání, s.r.o. a MARLIN s.r.o., zastoupené RCV, s.r.o. Realizace projektu: (36 měsíců) Celkový rozpočet projektu: ,- Kč / ,- Kč Aktivity projektu: motivačně-poradenský modul, indivi.poradenství, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa, SÚPM, vhodná místa), publicita (komplexní projekt)

Šance pro Vás v Jihomoravském kraji Cílová skupina projektu: v evidenci na ÚP déle než 6 měsíců, 600 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: Sdružení Republikové centrum vzdělávání, s.r.o. a MARLIN s.r.o., zastoupené RCV, s.r.o. Realizace projektu: (36 měsíců) Celkový rozpočet projektu: ,- Kč / ,- Kč Aktivity projektu: motivačně-poradenský modul, indivi.poradenství, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa, SÚPM, vhodná místa), publicita, osobní asistence (komplexní projekt)

Návrat rodičů na trh práce v JmK Cílová skupina projektu: osoby pečující o dítě do 15 let věku, 400 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: MARLIN s.r.o. Realizace projektu: (36 měsíců) Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: pracovní a bilanční diagnostika, indivi.poradenství, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená a vhodná místa), publicita, osobní asistence (komplexní projekt)

Zpět na trh práce v Jihomoravském kraji Cílová skupina projektu: osoby s max. základním vzděláním, 500 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: Republikové centrum vzdělávání, s.r.o. Realizace projektu: (36 měsíců) Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: pracovní a bilanční diagnostika, indivi.poradenství, speciální poradenství „Start podnikání”, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa, SÚPM a vhodná místa), publicita, osobní asistence (komplexní projekt)

Vzdělání – praxe – zaměstnání Cílová skupina projektu: Absolventi SŠ a VŠ s max. roční praxí, 180 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: Počítačová služba s.r.o. Olomouc Realizace projektu: Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: individ.poradenství, rekvalifikace, roční odborná pracovní praxe ve veřejné a státní správě, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa a vhodná místa), publicita

Most ke vzdělávání v JmK Cílová skupina projektu: osoby se středním vzděláním, 100 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: PMVIA s.r.o., BIVŠ, BEVE s.r.o. Realizace projektu: Celkový rozpočet projektu: ,- Kč / ,- Kč Aktivity projektu: bilanční a pracovní diagnostika, indivi.poradenství, rekvalifikace, odborná praxe, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa a vhodná místa), publicita, osobní asistence, využití Evropského kreditního systému (ECTS)-motivace k dalšímu studiu

Klíč k nezávislosti v JmK Cílová skupina projektu: osoby evidované na ÚP bez nároku na podporu v nezaměstnanosti, 400 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: RCV s.r.o., COFET a.s., MARLIN s.r.o. Realizace projektu: – Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: poradenský program finanční gramotnosti, bilanční a pracovní diagnostika, indivi.poradenství, rekvalifikace, odborná praxe, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa a vhodná místa), publicita, osobní asistence (komplexní projekt s akcentem na program finanční gramotnosti)

Praxí k perspektivní kariéře Cílová skupina projektu: Absolventi SŠ a bakaláři s max. roční praxí, 210 osob Dodavatel vzdělávacích aktivit: MARLIN s.r.o. Realizace projektu: Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: indivi.poradenství, rekvalifikace (ECDL), roční odborná pracovní praxe v orgánech veřejné a státní správy, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa a vhodná místa), publicita

Kariéra bez bariér Cílová skupina projektu: se zdravotním postižením a osoby starší 50 let věku, 800 osob Realizace projektu: Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Dodavatel: Počítačová služba Olomouc ( ) Aktivity projektu: poradenský program, ergodiagnostika, motivační program, indivi.poradenství, rekvalifikace, odborná praxe, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa, SÚPM a vhodná místa), publicita, osobní asistence (komplexní projekt)

Rozpočty projektů - ukazatele

II. Regionální individuální projekty Výzva č. 70 (oblast podpory 2.1) Celková alokace Krajské pobočky v Brně: 170,9 mil. Kč 1) Příležitost pro mladé do 30 let (schválen MPSV, KrP v Brně připravuje VZ) 2) 45 plus v JmK (projekt předložen do schvalovacího procesu MPSV v lednu 2012) 3) Po roce do práce v JmK (projekt předložen na MPSV v lednu 2012) Plán: předložit projekty v červenci 2012, vyčerpat zbývající alokaci 53,6 mil. MPSV: plán částečného navýšení alokace, výše navýšení: ???

Příležitost pro mladé do 30 let Cílová skupina projektu: uchazeči o zaměstnání, kteří ke dni vstupu do projektu jsou v evidenci na některém kontaktním pracovišti ÚP ČR, Krajské pobočky v Brně déle než 5 měsíců a nedosáhli 30 a více let věku (700 osob) Dodavatel vzdělávacích aktivit: VZ plánovaná březen/duben 2012 Realizace projektu: (36 měsíců) Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: poradenský modul, indivi.poradenství, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa, realizace nástroje APZ - SÚPM, vhodná místa), publicita,

45 plus v JmK Cílová skupina projektu: uchazeči o zaměstnání, kteří ke dni vstupu do projektu jsou v evidenci na některém kontaktním pracovišti ÚP ČR, Krajské pobočky v Brně déle než 5 měsíců a dosáhli věku min. 45 let (600 osob) Dodavatel vzdělávacích aktivit: projekt v hodnotícím procesu MPSV Realizace projektu: (36 měsíců) Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: poradenský modul, pracovní a bilanční diagnostika, individuální.poradenství, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa, vhodná místa), publicita (komplexní projekt)

Po roce do práce v JmK Cílová skupina projektu: uchazeči o zaměstnání, kteří ke dni vstupu do projektu jsou v evidenci na některém kontaktním pracovišti ÚP ČR, Krajské pobočky v Brně déle než 12 měsíců (550 osob) Dodavatel vzdělávacích aktivit: projekt v hodnotícím procesu MPSV Realizace projektu: (36 měsíců) Celkový rozpočet projektu: ,- Kč Aktivity projektu: motivační kurz STANDARD, pracovní a bilanční diagnostika, program finanční gramotnosti, Job club SPECIÁL, indivi.poradenství, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání (nově vytvořená místa, realizace nástroje APZ - SÚPM, vhodná místa), osobní asistence (komplexní projekt s akcentem na motivaci cílové skupiny k návratu na trh práce)

Rozpočty projektů – ukazatele Celkový požadovaný počet zaměstnaných osob (590 osob) bude navýšen v průběhu veřejné zakázky.

III. Regionální individuální projekt Výzva č. 82 (oblast podpory 1.1) oblast podpory 1.1 – zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků „Vzdělávejte se pro růst v Jihomoravském kraji“ Cílová skupina – zaměstnanci a zaměstnavatelé Aktivity – další profesní vzdělávání zaměstnanců (důraz na odborné vzdělávání Alokace – 73,8 mil. Kč Projekt je ve schvalovacím procesu MPSV

IV. Příklady dobré praxe a inovativních aktivit Využití evropského kreditního systému (European Credit Transfer Systém – ECTS) – projekt Most ke vzdělávání v JmK. Klienti projektů mají možnost absolvovat více rekvalifikačních kurzů. V průběhu realizace RIP možnost doplnit rekvalifikační kurzy v souvislosti se situací na trhu práce. Variabilita projektů (ne všichni účastníci se účastní všech aktivit, vychází se z plánů rozvoje klienta a indiv. poradenství)

Absolventské praxe (roční odborná placená praxe). Poskytnutí osobní asistence. Variabilní časový režim při výuce rekvalifikačních kurzů (výběr 4 hodiny / 4 dny v týdnu nebo 6 hodin / 5 dnů) – projekty Návrat rodičů na trh práce, Kariéra bez bariér. Tlumočník znakové řeči – projekt Kariéra bez bariér. Poradenský program „Start podnikání“ (příprava na SVČ) Stínování (forma odborné praxe v projektu Most ke vzdělávání)

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Pavel Ondrák Telefon: Ing. Jiří Šimbera Telefon: