ATIC ČR Brno 15. 1. 2015. Město Vrchlabí  cca 12.500 obyvatel,  založeno v roce 1533 (před 482. lety)  rozloha 2.766 ha,  spádová oblast cca 30.000.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Královehradecký Kraj.
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
DOHODA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI V OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
Prezentace turistické oblasti
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Jana Kočová Jana Vítková.  Přilákání turistů do města  Karta zlevní pobyt turistům  Rozšíří možnosti pobytu  Zvedne návštěvnost památek.
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
Regionální rozvoj Krkonoše „Integrované strategie regionálního rozvoje Krkonoše 2014 – 2020“ (s výhledem do roku 2030) Motto regionu: „Krkonoše – jedinečné.
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Bc. Petra Zivrová MÁME VÁM CO NABÍDNOUT.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Seminář pro studenty a odborníky v cestovním ruchu 26. dubna 2016.
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Prezentace turistického regionu aktuality a novinky pro sezonu 2014 Český ráj 1.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Vysočina Tourism, příspěvková organizace Představení organizace, projekty, aktivity, spolupráce s TIC Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava,
 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální rozvoj Krkonoše
Zažijte autentický jihočeský venkov
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
turistická oblast v srdci Čech
SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Královéhradecký kraj Nejvyšší kraj.
Transkript prezentace:

ATIC ČR Brno

Město Vrchlabí  cca obyvatel,  založeno v roce 1533 (před 482. lety)  rozloha ha,  spádová oblast cca obyvatel

. Vrchlabí

Město Vrchlabí je vstupní bránou Krkonoš…

Obyvatelé pracují hlavně ve službách pro turisty a v průmyslu. Jsou zde dislokovány tři stěžejní průmyslové závody: Škoda Auto – zabývající se výrobou komponentů pro celý koncern skupiny VW Argo – Hytos – vyrábí hydraulické systémy nkt cables – produkuje vodiče a kabely pro jakékoliv využití Dříve bylo město významné i svým textilním průmyslem, ten ale nyní ve Vrchlabí zcela vymizel. Město Vrchlabí má v současné době cca obyvatel.

Turistický region KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ Organizace cestovního ruchu

KRKONOŠE svazek měst a obcí Hlavní činností Svazku měst a obcí Krkonoše je uvádět do života projekty na podporu cestovního ruchu v turistickém regionu a zajištění jejich financování. Vznik Svazku Krkonoše v roce 2000 Sdružuje 40 měst a obcí trvale žijících obyvatel Na území Libereckého kraje a Královéhradeckého kraje Turisticky vysoce navštěvovaná oblast ČR

Partneři Svazku KRKONOŠE

Financování aktivit Svazku KRKONOŠE Vícezdrojové financování Členské obce Podnikatelské subjekty z Krkonoš – Fond cestovního ruchu Nadace ČEZ, UNIQA pojišťovna Královéhradecký kraj Liberecký kraj CzechTourism Dotace a granty Fondy Evropské unie

KRKONOŠE svazek měst a obcí Krkonoše - lyžařský běžecký ráj  Do projektu se zapojilo více jak 20 upravovatelů, Správa Krnap, Královéhradecký a Liberecký kraj, Horská služba a společnost Sitour.  Krkonošská magistrála – páteřní trasa od Harrachova až po Žacléř  Přehlednou informaci o možnostech lyžařské turistiky v Krkonoších naleznou zájemci mimo jiné v zimním čísle turistických novin Krkonošská sezóna a v informačním materiálu s mapou o lyžařských možnostech v Krkonoších.  Využívá přibližně 1 milion z cca 3 milionů návštěvníků zimních Krkonoš.  Zdokonaleno nebo obnoveno značení na některých částech sítě lyžařských běžeckých tratí.

KRKONOŠE svazek měst a obcí Krkonoše ze sedla kola = nejdéle trvající letní projekt Svazku Krkonoše Za 15 let bylo vyznačeno 230 km nových cyklotras v podhůří Krkonoš, vybudováno bylo 79 kusů mobiliáře (laviček, map, odpočívadel, apod.)

Krkonošské cyklobusy Každoročně přepraveno přes 30 tisíc osob a cca 5 tisíc kol Financuje:  Královéhradecký kraj  Liberecký kraj  Krkonoše – svazek měst a obcí  Sdružení Podzvičinsko  Město Trutnov  Svazek obcí Jestřabí hory Rok 2014 – 11. ročník

1. Harrachov – Pomezní Boudy a zpět 2. Jilemnice – Horní Mísečky a zpět 3.Vrchlabí – Špindlerův Mlýn a zpět 4. Trutnov – Pomezní Boudy a zpět 5. Žacléř – Trutnov a zpět 6. Hradec Králové – Vrchlabí a zpět 7. Vrchlabí – Dvůr Králové nad Labem, Kuks a zpět

Tištěné propagační materiály Krkonoš KRKONOŠE svazek měst a obcí

Tištěné propagační materiály Krkonoš KRKONOŠE svazek měst a obcí

+ TOP Akce každý měsíc

KRKONOŠE svazek měst a obcí Informační centra  21 infocenter v celých Krkonoších  5 stálých infocenter Správy Krnap  Oficiální značení TIC v České republice  Pravidelná měsíční setkání pracovní skupiny  Metodika činnosti informačních center

KRKONOŠE svazek měst a obcí Od dubna 2008 Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE Krkonošská Vrchlabí Tel

Prohlídky vrchlabských památek s průvodcem od roku 2009 Prohlídky klášterního kostela o letních prázdninách od roku 2009 Pravidelná aktualizace informací o běžeckých lyžařských tratích nejen ve Vejsplaších na holidayinfo.cz Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE

Česko-polské Krkonoše – poznání a spolupráce 2denní studijně pracovní cesta pro krkonošská informační centra Údolí paláců a zahrad v Jelenohorské kotlině, hotelovo-kongresový komplex v Karpaczi, Park miniatur Kowary, hornický skanzen v Žacléři. Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE

Hospodaření RTIC Krkonoše 2013 Příjmy Výdaje Celkem ,30 KčCelkem ,84 Kč

Za rok 2013 navštívilo informační centrum návštěvníků Z toho 72 % česky mluvících, 21 % německy, 4 % holandsky, 1 % polsky mluvících 2 % ostatních (francouzsky, rusky, anglicky, apod.). 11. srpna 2014 jsme přivítali 150 tisícího návštěvníka od otevření RTICu v dubnu Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE

Občanům a návštěvníkům nabízíme: aktuální turistické informace všech typů, propagační materiály o městě Vrchlabí i o celém regionu, prodej pohlednic, knih, brožur, map, suvenýrů, ad., předprodej vstupenek na kulturní, sportovní a společenské akce, zjišťování jízdních řádů, internet pro veřejnost, kopírování černobílé i barevné, faxování, skenování a zasílání na , laminování, tisk a kroužkovou vazbu, zprostředkování ubytování, zprostředkování a tipy na výlety a adrenalinové zážitky, apod., směnárenské služby, prohlídky zdejšího klášterního kostela, prohlídky vrchlabských památek s průvodcem, a další… Podnikatelům nabízíme: zapojení do rezervačního systému ubytování napojeného na webové stránky s možností objednávky online - software Deskline, konzultace při tvorbě propagačních materiálů a realizaci dalších marketingových aktivit, informace o trendech v cestovním ruchu, semináře, konference, fórum cest. ruchu, apod., možnost distribuce informací a propagačních materiálů všem infocentrům v regionu, prezentace Vrchlabí a okolních obcí na veletrzích a dalších akcích cestovního ruchu, zajištění prvního kontaktu návštěvníků s městem – v létě a v zimě sedmidenní otevírací doba, v mimosezoně šestidenní, neustálý sběr a aktualizace informací v rámci celého Vrchlabí a regionu Krkonoše a distribuce informací dále, turistické informace všech typů vč. jejich aktualizace na webových stránkách, prodej tradičních produktů krkonošských výrobců, prezentace vlastních propagačních materiálů v RTIC Krkonoše, a další… Regionální turistické informační centrum Krkonoše Vrchlabí, Krkonošská 8 Bc. Klára Hančová tel , Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE

Děkuji za pozornost! Město Vrchlabí  Michal Vávra, místostarosta tel.: , mail: