K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Karlovarský kraj - procvičování
KARLOVARSKÝ KRAJ.
41.1 Karlovarský kraj – poznáš jeho dominanty?
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI29 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Karlovarský kraj K.
Východní Evropa – Ukrajina
Karlovarský kraj.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KARLOVARSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJesenicko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje základní.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Tereza Hynková a Tereza Merhoutová
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZápadní Čechy – Karlovarsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA SLOVENSKO A ČESKO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_74_ČR – Karlovarský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - opakování Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Socioekonomická sféra
Karlovarský kraj Název školy
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 9.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS Téma: Karlovarský kraj Ročník: 9.
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.5 Města Karlovarského kraje Téma: Česká republika jako součást.
J IŽNÍ E VROPA VY_32_I NOVACE _04KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Česko – cestovní ruch VY_32_Inovace_18KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Jižní Čechy VY_32_Inovace_17KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
KARLOVARSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_11_Karlovarský kraj Téma: Vlastivěda.
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Severní Evropa VY_32_Inovace_02KR-7 Mgr. Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Povrch Evropy VY_32_Inovace_04 KR-3
Východní Evropa VY_32_Inovace_06KR-7
Parní stroj VY_32_Inovace_09KR-3
Jan Amos Komenský VY_32_Inovace_07KR-3
Výlet do Prahy VY_32_Inovace_10KR-7
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Česká republika VY_32_Inovace_16KR-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Surovinové zdroje České republiky VY_32_Inovace_09KR-7
Osídlení VY_32_Inovace_18KR-1
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_53_Hrubý Jeseník
Nad mapou Evropy VY_32_Inovace_05KR-3
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_10_Karlovarský_kraj
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Obyvatelstvo ČR VY_32_Inovace_08KR-7
Transkript prezentace:

K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov

ANOTACE Anotace: Seznámení s regionem – Karlovarský kraj, výklad spojený s aktivitou žáků při řešení zadaných úkolů, práce s mapou a učebnicí Autor: Mgr.Lenka Krčmářová Datum zhotovení: leden 2013 Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Lokalizuje na mapě daný region, určí jeho význam, přírodní i hospodářské poměry, Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: Karlovarský kraj, západočeské lázně Druh učebního materiálu: Prezentace Druh interaktivity: Výklad, aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 2.stupeň Typická věková skupina: 8.ročník Celková velikost: 3,45 MB

Karlovarský kraj - charakteristika Nejzápadnější kraj České republiky. Velikostí, počtem obcí i obyvatel patří mezi malé kraje. Rozloha km 2, obyvatel. Karlovarský kraj je proslulý především svým lázeňstvím. Na území kraje se nachází nejen naše nejznámější lázně Karlovy Vary, ale i Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Lázně Kynžvart a Jáchymov. Spolu s léčivými prameny je kraj bohatý i na přírodní minerální vody, z nichž nejznámější je Mattoni.

Karlovarský kraj Pracuj s mapou a doplň do mapy: 1. pohoří a sníženiny 2. krajské město 3. lázeňská města Přírodní zajímavost tohoto kraje :

Karlovy Vary - nejznámější a největší lázeňské město České republiky. Město bylo založeno v roce 1358 českým králem a římským císařem Karlem IV teplých minerálních pramenů (vřídel)(od 30 °C do 72 °C). - sklárny Moser - výroba likéru Becherovka - mezinárodní filmový festival

Karlovy Vary Proč právě tady nacházíme vřídla? Se kterými procesy je jejich výskyt spojen?

Mariánské Lázně V Mariánských Lázních a okolí vyvěrá na 100 minerálních pramenů s obsahem oxidu uhličitého a minerálních solí, z nichž je využíváno 53 pramenů. K pitným kúrám se používá pět hlavních pramenů: Křížový, Rudolfův, Karolínin, Lesní a Ambrožův. Prameny a jejich léčivé účinky byly známy dávno před založením lázní obyvatelům okolních vesniček.

Františkovy Lázně Světově proslulé lázeňské město založené v roce 1793 jako Ves císaře Františka je součástí tzv. Západočeského lázeňského trojúhelníku, který se rozkládá v nejzápadnější části České republiky. Co je Západočeský lázeňský trojúhelník? Kdo nebo co tvoří jeho vrcholy?

Hospodářství Karlovarského kraje Pracuj s mapou a vyhledej: a)nerostné suroviny, které se zde těží b)průmysl tohoto kraje a) kaolín, hnědé uhlí b) Výroba porcelánu, skla, energetika(tepelné elektrárny), chemický průmysl Víte že….

M ETODICKÝ LIST Prezentace slouží jako pomůcka k výkladu nového učiva. Žáci pracují zároveň s atlasem, učebnicí Zeměpis pro 8.roč.(Fraus) a sami aktivně získávají vědomosti a upevňují dovednosti. Pod ikonou se skrývají odkazy a informace

P OUŽITÉ ZDROJE N NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KarlovyVaryHotSpring. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Becherovka Original. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DUDVA. Fájl- Karlovy Vary. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: PILSAK. Marienbad-Brunnen. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: MORAVEC. Colonnade Marianske Lazne. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: