VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spojené státy americké
Advertisements

Socioekonomická charakteristika USA
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
AMERICKÉ REGIONY STŘED A ZÁPAD USA.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA – hospodářský obr.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
USA United States of America
USA United States of America
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
Průmysl a zemědělství Ameriky
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
RUMUNSKO.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
KANADA.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Vzdělávací materiál: Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Spojené státy americké. Spojené státy americké United States of America hlavní město: Washington, D.C. počet obyvatel: 303,5 mil úřední jazyk: angličtina.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Americké regiony- U.S.A Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
VY_32_INOVACE_Fi_I_06 Název USA-státní zřízení a přírodní podmínky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_02 Název materiáluUSA AutorJiří.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
VY_32_INOVACE_Fi_II_20 Název Francie Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
VY_32_INOVACE_Fi_II_19 Název Velká Británie a Irsko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Fi_II_05 Název Čína Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
VY_32_INOVACE_Fi_II_14 Název Evropa - regiony
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VY_32_INOVACE_Fi_I_19 Název Jihozápadní Asie
VY_32_INOVACE_Fi_II_11 Název Rusko – lidé a hospodářství
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Název školy: Základní škola T. G
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Spojené státy americké
Kanada.
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_Fi_II_06 Název Asie – opakování, soutěž
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Petr Fiala

USA - lidé a hospodářství

USA je členem G 8 rozloha: 9,3 km² počet obyvatel: původní obyvatelé: Inuité a Indiáni /rezervace/ Dne 4. července roku 1776 podepsalo 13 kolonií Prohlášení o nezávislosti na Velké Británii. Obyvatelstvo tvoří hlavně: potomci evropských přistěhovalců, Afroameričané, přibývá španělsky mluvících obyvatel.

USA-lidé a hospodářství Zemědělství: Centrální roviny - kukuřice /kukuřičný pás/ Velké plošiny – pšenice /pšeničný pás/ Jih USA – bavlník /bavlníkov ý pás/ Hovězí dobytek, ovce se chovají hlavně na farmách v suchých prériích.

USA – lidé a hospodářství Otázky: 1. Které suroviny se těží v Appalačském pohoří a u Hořejšího jezera? 2. Najdi na mapě města: Boston, Baltimore, St.Louis, Chicago, Detroit /průmyslová oblast/ 3. Která důležitá surovina se těží na pobřeží Mexického zálivu, jaký typ průmyslu s touto těžbou souvisí? 4. Jmenuj města na západním pobřeží USA.

USA – lidé a hospodářství Průmysl USA vyrábí prakticky všechno /od železa a oceli až po počítače/ Výroba aut – Detroit Výroba letadel – Seattle Výroba železa a oceli – Pittsburgh Filmový průmysl – Los Angeles /Hollywood/ Největší město – New York /ústí řeky Hudson/ Letecká doprava – Chicago,Atlanta,Los Angeles, New York Rekreace - Florida

USA – lidé a hospodářství Zápis do sešitu USA členem G 8, 300 mil. ob., 9,3 mil. k m² Původní obyvatelé: Inuité a Indiáni /rezervace/ Obyvatelé: potomci evr. přistěhovalců, Afroameričané, Hispánci /španělsk y mluvící/ 4. červenec 1776 Den nezávislosti Zemědělství: kukuřice, pšenice, bavlna. Rodinné farmy – chov hovězího dobytka a ovcí. Suroviny: uhlí /Appalačské pohoří/, železná ruda /u Hořejšího jezera/, ropa a zemní plyn /Mexický záliv/ Průmysl: výroba všeho od železa, oceli až po počítače, auta-Detroit, letadla- Seattle, Pittsburgh-železo a ocel, film.průmysl - Los Angeles /Hollywood/ Největší město – New York /úst í řeky Hudson/ Velká letiště – Chicago, Atlanta, Los Angeles, New York Rekreace - Florida

USA – lidé a hospodářství Datum vytvoření: Předmět: zeměpis Ročník: sedmý Anotace: po ověření prezentace získají žáci informace o hospodářství USA.