A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Advertisements

Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
LOGICKÉ DVOJICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Gošová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem K, k Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Poznáváme čas (na digitálních hodinách) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Česká republika Naše vlast
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Marca Aurelia Téma: Řím za Marca Aurelia Téma: Řím za 1
SLOH – popis statický líčení
Multikulturní výchova Národy a národnosti světa
PROCVIČOVACÍ HUDEBNÍ TEST
Mravenec lesní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Schejbalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
VY_52_INOVACE_10_02_hlavní město Praha
Na každém snímku je jeden obrázek, který tam nepatří. Poznáš který?
Východní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
ROČNÍ OBDOBÍ 1. Vyber podle obrázku roční období.
Finanční gramotnost Základní pojmy
Pracovní listy pro prezentaci DOPRAVA
Hádáme hrady a zámky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katarzyna Nogolová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Téma: Jaro v CHKO České středohoří Tobiášův vrch
Doprava na kartičkách Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem P, p
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Najdi rozdíl II. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A20Prv2_Vlast
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Barvy a tvary A Pracovní list určený pro rozvoj zrakového vnímání a abstraktně vizuálního myšlení Postup práce: Spoj čarou stejné trička – jedno je barevné,
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
ČTVERCOVÁ SÍŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr.Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Porovnávání obrázků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem K, k
Česká republika - státní symboly
KVARTETO – hláska L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
pedagogických pracovníků (NÚV).
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozmanitost přírody – interaktivní test – liška obecná
V ZEMI PÍSMEN Opakování písmen M, m, L, l, S, s, P, p, A, a, O, o, E, e, I, i, U, u s králem Abecedou Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Představujeme a sestavujeme krychli
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Kolik je...? Pracovní listy
pedagogických pracovníků (NÚV).
DESETINNÁ ČÍSLA DESETINNÉ ZLOMKY
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
SČÍTÁME A ODČÍTÁME DO 5 S KAMARÁDEM
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
MLÁĎATA ZVÍŘAT PREZENTACE
SPOČÍTEJ TEČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
M O T Ý L Í L O T O 3 Najdi stejného motýla!
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Rozumíš mi 1 Zvířata Čtecí list:
Zaměřené na orofacionální cvičení
Seznamujeme se s geometrickými tvary - obdélník
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Metodický návod k prezentaci: Malý mimozemšťan Alfík se vydává na pouť vesmírem. Při své cestě se dostává až do České republiky. Svoji cestu komentuje: Snímek č. 3: Ahoj děti, jmenuji se Alfík a letím se podívat na zem, ve které žijete – Českou republiku. Snímek č. 4: Abych si mohl prohlédnout vaši vlast, musím nejdříve přistát na planetě Zemi. Snímek č. 5: Haló, haló, blíží se cíl mého přistání, zatím jsem nad světadílem, který se jmenuje Evropa. Ta oranžová skvrna je vaše země – Česká republika. Snímek č. 6: Nyní jsem přímo nad vaší zemí. Zelené jsou louky a lesy, hnědé jsou hory a pohoří, modrá jsou jezera a řeky. Snímek č. 7: Jsem v nejvyšším pohoří České republiky – v Krkonoších. Snímek č. 8: Uf, uf, stoupám na nejvyšší horu Krkonoš – Sněžku. Snímek č. 9: Toto je Šumava. Snímek č. 10: Nádherné Čertovo jezero na Šumavě. To je ale klid. Snímek č. 11: Právě letím nad řekou Labe. Snímek č. 12: Toto je další krásná řeka Vltava ve městě Českém Krumlově. Snímek č. 13: Teď si prohlížím tok řeky Moravy. Snímek č. 14: V České republice je mnoho polí... Snímek č. 15:...a také luk a pastvin. Snímek č. 16: Jsou zde vesnice... Snímek č. 17:...a města. Snímek č. 18: Hlavní město České republiky je Praha. Snímek č. 19: V Praze je mnoho památek, např. Chrám sv. Víta... Snímek č. 20:...a Národní divadlo. Snímek č. 21: Na Pražském hradě sídlí prezident České republiky. Snímek č. 22: U vchodu do Pražského hradu hlídá hradní stráž. Snímek č. 23: Jedním ze symbolů České republiky je státní vlajka. Snímek č. 24: V České republice je mnoho dalších hradů... Snímek č. 25:...a nádherných zámků. Snímek č. 26: Česká republika je krásná země. Ani se mi odsud nechce odlétat... Pečujte o svoji planetu a svoji vlast, ať zůstane krásná i nadále!

Praha

Při své cestě po České republice použil Alfík různé dopravní prostředky. Rozdělte je do tří skupin. Ty, které létají, zakroužkuj červenou barvu, plující po vodě zakroužkuj modrou barvou a jezdící po zemi zelenou barvou. Jeden dopravní prostředek se výrazně liší a dnes se už téměř neužívá. Co je to? Čím se liší od všech ostatních?

Nakresli podle vzoru, jak startuje Alfík s létajícím talířem!

Zdroje: Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Létající talíř: Mimozemšťan: Vláček: Helikoptéra: Loď: Kůň: Kolo: Motorka: Létající balón: Autíčko: Autobus: Letadlo: Planeta Země: Evropa: Brno: Praha: Pražský hrad: Vlajka České republiky:

Zdroje: Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: M K. Krkonoše: Česká republika: ONDREJ.KONICEK. Šumava: DOKTORY. Čertovo jezero: CHE. Labe: PALICKAP. Řeka Morava: BJORN LACZLAY. Vltava: LUDEK. Pole: MATHKNIGHT. Chrám sv. Víta: ADAM ZIVNER. Národní divadlo: MOSHE A. Hradní stráž: AKTRON. Vlajka České republiky: OLAF1541. Karlštejn: IVO JANSCH. Zámek Hluboká: