Praha6.cz Správa moderního portálu. Praktické detaily Ochrana ů před roboty.  Formát např.: „jméno{zavináč}praha6{tečka}.cz“  Účinné a praktické,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace 1.Co je RSS 2.Možnosti využití RSS 3.Popis systému cíleného doručování vědeckých a odborných článků 4.Ukázka systému 5.Závěr.
Advertisements

Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Tomáš Dlouhý – prezentace Y13ANW - Redakční systém WNC Tomáš Dlouhý Y13ANW – První prezentace
Školení správců II. Petr Pinkas RNDr. Vít Ochozka.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Spisová služba GINIS Bc. Jan Podloučka.
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Internetový portál Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Georeporty aplikované využití geoprostorových informací
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Microsites systém satelitních webů od SEO EXPERTA 1.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
O službě Webmium WEBMIUM je jednoduchý nástroj umožňující drobným a středním podnikatelům vytvoření a správu profesionálně vypadajících webových stránek.
Centrální evidence výkonů U3V Ing. Jan Krňoul,
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CODEXIS Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
IS AKROS 2 Mgr. Jiří Blažek Mgr. Marek Trembacz © 2008 CIT OU.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
1 Základy marketingového výzkumu Online marketing.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
ANALYTICKÉ NÁSTROJE A JEJICH VYUŽÍVÁNÍ …CO LZE VYČÍST ZE STATISTIK NÁVŠTĚVNOSTI SEMINÁŘ K SOUTĚŽI PARÁDNÍ WEB 18. ÚNOR 2015 Ing. Kamil Válek, tajemník.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Praha6.cz Administrace portálu. Struktura informací Hlavní strom  Stránky se statickým textem automatické oživení ( , web, tel., RMČ/ZMČ) textové.
Univerzitní informační systém VIII., Karlov 2009 Fulltextové vyhledávání v UIS Miroslav Prachař.
Webové stránky města Fulnek Webpadára 2013
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Přehled změn na portálu upgrade redakčního systému Marwel, nasazení modulu pro správu souborů a fulltextové vyhledávání
Praha6.cz Elektronické aukce. eAukce Shodné GUI i logika s osvědčeným eTržištěm Cílová skupina – 1907 registrovaných dodavatelů Až 5 hodnotících kritérií.
Ukládání dat biodiverzity a jejich vizualizace
as4u advanced system for you
Vyhledávání v Internetu
Karel Mašát, RssToEvernote Karel Mašát,
Textový Editor.
5/6/2018 VIZUALIZACE ROZPOČTU Petra Hoffmanová.
Přehled změn na portálu
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu
Přehled změn na portálu
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Představení Úvod Celé je to pojaté spíše jako představení služby a jejích možností, nežli konkrétní ukázky Lukáš Čochner.
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
Transkript prezentace:

Praha6.cz Správa moderního portálu

Praktické detaily Ochrana ů před roboty.  Formát např.: „jméno{zavináč}praha6{tečka}.cz“  Účinné a praktické, ale chce to použít včas (ještě před kompromitací ové adresy) a hlavně všude  Systém na automatickou úpravu adres kdekoli v textu Ochrana diskusí před spamem  Mnoho variant, nejčastěji „nečitelný“ obrázek s kontrolním kódem  V současnosti je hodně moderní kód jako AsciiArt

RSS kanály Použití pro čtečky kanálů i pro výměnu informací mezi servery - v XML je budoucnost :-) Především validní kód a nezapomenout na nápovědu a odkazy na stažení čteček Nabízíme návštěvníkům výběr z několika předdefinovaných kanálů, ale především mají možnost si kanál sami sestavit a to nejen obsahově ale i například kódování diakritiky. Používání kanálů logujeme a ukazuje se, že mnoho uživatelů si skutečně sestaví vlastní kanál a pak ho dokonce i pravidelně odebírají

Lokální MMS-ing Počáteční obavy z kontroverznosti, ale 100% pozitivní zkušenosti z reálného povozu Důraz na expresní vyřízení odpovědnými úředníky „Svou“ MMS může administrovat může téměř kterýkoli úředník => desítky lidí => požadavek na jednoduchou administraci Na běh systému a rychlé vyřizování dohlíží tři správci s právy přidělovat MMS konkrétnímu referentovi. Zajímavost: až překvapivá disciplinovanost občanů (žádné zneužití, minimum nesmyslů, věcné a stručné MMS)

Zasedání zastupitelstva Před: termíny zasedání a programy V průběhu: online video a textové zpravodajství Po skončení zasedání:  Program i zápis  Přehled projednávaných bodů  Ke každému projednávanému bodu přehled rozpravy, výstup z hlasovacího zařízení, nastříhaný videozáznam v několika formátech, text usnesení a přílohy Velmi propracovaný modul Přehledné zobrazení Mnoho dostupných informací (jak probíhala rozprava, kdo jak hlasoval, kdo se nedostavil, apod.) Odlehčenou verzi modulu používáme i pro komise a výbory

Jazykové mutace Provozujeme 5 cizojazyčných verzí s různým objemem obsahu Požadavek na snadnou administraci a nejlépe automatickou aktualizaci při změně české veze Modul Fráze:  Překladový slovník jednotlivých slovních spojení a krátkých textů  Propracovaná překladová logika  Snadná administrace  Možnost exportu slovníku do XLS a XML pro předání překladatelským firmám V budoucnu přístup překladatelských firem přímo do systému

Logování Důležité pro získávání informací pro optimalizaci Sledujeme několik desítek parametrů a pravidelně je vyhodnocujeme Příklad: Log vyhledávaných frází  Vyhodnocujeme frekvenci jednotlivých řetězců  Známe počet nalezených stran  Známe i úspěšnost hledání (návštěvník na některou kliknul a zda případně své hledání opakoval s modifikovaným řetězcem)  Poznatky využíváme k SEO optimalizaci, k volbě klíčových slov i k řazení jednotlivých stránek do stromu  Samostatně sledujeme případné chyby ve vyhledávání

Externí audit Považujeme za důležitý „pohled zvenčí“ Využíváme služeb projektu eMerite Vyčerpávající množství informací kombinujeme s našimi logy Lze doplňovat např. o uživatelsky definované sekce a ty sledovat samostatně a porovnávat Pravidelně objednáváme zpracování auditu ze kterého čerpáme další náměty na zlepšení.

Závěr Portál praha6.cz roste …  1,6 GB obsah databáze  8 GB soubory (dokumenty, přílohy, videa, atd.)  92 samostatných modulů  136 databázových tabulek  27 uživatelských skupin s různými právy administrace  paralelní provoz na dvou redundantních serverech  unikátních návštěvníků měsíčně  shlédnutých stránek měsíčně  180 GB přenesených dat měsíčně …konec

ÚMČ Praha 6 eXterLess webový informační a publikační systém Radek Pilát