P r o j e k t „Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému – etapa I“ K o n f e r e n c e 29. dubna 2015 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

P r o j e k t „Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému – etapa I“ K o n f e r e n c e 29. dubna 2015 Praha

O b s a h I.Představení KZPS ČR II.Představení projektu „Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému - etapa I.“ III.Představení platformy „Stavebnictví I“ IV.Současná etapa projektu V.Budoucnost projektu, jednání o OPZ, výsledky aktuálních jednání s MPSV

Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR (KZPS ČR) je otevřený nezávislý zájmový spolek, založený podle zákona č. 83/90 Sb., o sdružování občanů; je otevřený nezávislý zájmový spolek, založený podle zákona č. 83/90 Sb., o sdružování občanů; sdružuje sedm reprezentativních zaměstnavatelských svazů z oblasti stavebnictví, textilního průmyslu, malého a středního podnikání, družstevnictví, zemědělství, důlního a naftového průmyslu, dopravy, dřevozpracujícího průmyslu, školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb; sdružuje sedm reprezentativních zaměstnavatelských svazů z oblasti stavebnictví, textilního průmyslu, malého a středního podnikání, družstevnictví, zemědělství, důlního a naftového průmyslu, dopravy, dřevozpracujícího průmyslu, školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb; zastupuje subjektů s více než zaměstnanci; zastupuje subjektů s více než zaměstnanci; podporuje prosazování specifických zájmů svých členů v oblasti legislativy a v dalších oblastech; podporuje prosazování specifických zájmů svých členů v oblasti legislativy a v dalších oblastech;

Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR (KZPS ČR) formuluje společné podnikatelské a zaměstnavatelské zájmy svých členů a prosazuje je v součinnosti s příslušnými státními orgány, ostatními zaměstnavatelskými organizacemi a odbory a zejména v různých formách konzultací s vládou; formuluje společné podnikatelské a zaměstnavatelské zájmy svých členů a prosazuje je v součinnosti s příslušnými státními orgány, ostatními zaměstnavatelskými organizacemi a odbory a zejména v různých formách konzultací s vládou; spolupracuje se Svazem průmyslu a dopravy ČR, Hospodářskou komorou ČR, Agrární komorou ČR, Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR, Družstevní asociací a dalšími organizacemi; spolupracuje se Svazem průmyslu a dopravy ČR, Hospodářskou komorou ČR, Agrární komorou ČR, Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR, Družstevní asociací a dalšími organizacemi; je jedním ze sociálních partnerů zastupujícím stranu podnikatelů v Radě hospodářské a sociální dohody (Tripartitě); je jedním ze sociálních partnerů zastupujícím stranu podnikatelů v Radě hospodářské a sociální dohody (Tripartitě); je jedním z připomínkových míst eKLEP. je jedním z připomínkových míst eKLEP.

C í l p r o j e k t u Prostřednictvím bipartitního dialogu a klíčových aktivit pomoci připravit zaměstnavatele a zaměstnance na dopady a změny vyplývající z důchodové reformy. Projekt je koncipován etapovitě, tedy na současnou etapu naváže etapa II.

Souvislost projektu „Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému - etapa I.“ ve vazbě: – na strukturu KZPS ČR – na minulý projekt KZPS ČR „Posilování bipartitního dialogu v odvětvích“

Č l e n o v é K Z P S Č R I.Asociace textilního-oděvního-kožedělného průmyslu (ATOK) II.Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR III.Svaz českých a moravských výrobních družstev IV.Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR V.Unie zaměstnavatelských svazů ČR VI.Zaměstnavatelský svaz důlního a naftového průmyslu VII.Zemědělský svaz ČR

Platformy v projektu 1)TOP (ATOK + OS TOK) 2)Doprava(SAČM + OSD) 3)Stavebnictví (SPS ČR + SDMSZS SPPTZ + OS STAVBA) 4)Těžební(ZSDNP + OS PHGN) 5)Dřevozpracující průmysl(SZDP + OS DLVH) 6)Kultura(SKIP + APD + ASOPS + OS PK + HA) 7)Polygrafický průmysl (SPP + typografická Beseda) 8)Podpůrný modul (UZS ČR) 9)Zemědělství(ZS ČR + OS PZV-ASO) 10)Školství (SSŠČMS + ČMOS PŠ)

KZPS ČRČMKOS A) Odborník na DS (KZPS+ČMKOS) B) Vedoucí PS - prognózy C) Vedoucí PS - informační prostředí Zástupce hlavního Platforma Expert pro strukturované rozhovory a vzorek firem - C Odborný garant pro data a prognózu - B prognózu - B Specialista na vedení SD a DS - C B) Vedoucí PS - prognózy C) Vedoucí PS - informační prostředí managera pro odvětví Platforma Expert pro strukturované rozhovory a vzorek firem - C Odborný garant pro data a prognózu – B Specialista na vedení SD a DS - C

Představení platformy „Stavebnictví I“ KA 1 - Osobní náklady (viz personální kapacity) KA 1 - Osobní náklady (viz personální kapacity) ,- Kč KA 2 - Doplnění technických kapacit KA 2 - Doplnění technických kapacit ,- Kč KA 3 - Semináře KA 3 - Semináře ,- Kč (30 informačních seminářů pro 450 účastníků pro oba sociální partnery, info. materiály, náklady na externí odborníky, přímá podpora – cestovné) KA 4 – Konference 1x jednodenní konference BP/TOP pro cca 80 účastníků z CS (výstupy KA03) 1x jednodenní konference BP/ TOP pro cca 80 účastníků z CS (výstupy KA06 - ) ,- Kč KA 5 - Příprava na sociální audit KA 5 - Příprava na sociální audit ,- Kč vzorek firem + dobrá praxe KA 6 – Demografická prognóza KA 6 – Demografická prognóza ,- Kč CELKEM ,- Kč

V současné době vyčerpáno BP „Stavebnictví I“ ( proúčtované údaje ke konci března 2015) KA 1 - Osobní náklady (viz personální kapacity) KA 1 - Osobní náklady (viz personální kapacity) Kč KA 2 – Doplnění technických kapacit KA 2 – Doplnění technických kapacit Kč KA 3 – Semináře KA 3 – Semináře Kč (50 informačních seminářů pro 750 účastníků pro oba sociální partnery, informační materiály, náklady na externí odborníky, přímá podpora – cestovné) KA 4 – Konference 1x jednodenní konference BP pro cca 80 účastníků z CS (výstupy KA03) 1x jednodenní konference BP pro cca 80 účastníků z CS (výstupy KA06 )0,- Kč KA 5 - Příprava na sociální audit KA 5 - Příprava na sociální audit 0,- Kč vzorek firem + dobrá praxe KA 6 – Demografická prognóza KA 6 – Demografická prognóza Kč CELKEMpřímé náklady Kč

I. ETAPA PROJEKTU Rekonstrukce a činnost pracovní skupiny na úrovni bipartitních platforem Rekonstrukce a činnost pracovní skupiny na úrovni bipartitních platforem Doplnění technických kapacit na úrovni bipartitních platforem Doplnění technických kapacit na úrovni bipartitních platforem Vytvoření informačního prostředí a nástrojů pro zajištění připravenosti cílové skupiny na změny v důchodovém systému Vytvoření informačního prostředí a nástrojů pro zajištění připravenosti cílové skupiny na změny v důchodovém systému Přenos informací, poznatků a podnětů z práce s cílovou skupinou formou konferencí Přenos informací, poznatků a podnětů z práce s cílovou skupinou formou konferencí Přípravná fáze pro realizaci sociálního auditu Přípravná fáze pro realizaci sociálního auditu Vytvoření relevantních dat - demografická prognóza Vytvoření relevantních dat - demografická prognóza Zavádění nových moderních systémů řízení Zavádění nových moderních systémů řízení Řízení rizik a aktivit projektu Řízení rizik a aktivit projektu

II. ETAPA PROJEKTU 2015 – 2017 ? Sociální audit, identifikace vyvolaných změn Sociální audit, identifikace vyvolaných změn – v pracovních nástrojích pro CS – v organizaci práce CS – v rozložení pracovní doby CS (častější a delší přestávky) – požadavky na mentální posilování CS, osobnostní trénink (speciální vzdělávací a instruktážní kurzy) – tvorba nových pracovních posic pro CS (doplnění stávající NSP a NSK o nové pozice, např. „mentor“) – program rehabilitace pro CS Návrhy jak na vyvolané změny reagovat, seznam doporučení Návrhy jak na vyvolané změny reagovat, seznam doporučení Způsob implementace výstupů projektu - pracovní návody, doporučení organizačních, e ‑ learningové kurzy, doplňky NSP a NSK Způsob implementace výstupů projektu - pracovní návody, doporučení organizačních, e ‑ learningové kurzy, doplňky NSP a NSK Publikační činnost – průnik do odvětví a do laické veřejnosti Publikační činnost – průnik do odvětví a do laické veřejnosti

Budoucnost projektu, Operační program zaměstnanost (OPZ) Výsledky aktuálních jednání s MPSV Operační program zaměstnanost Operační program zaměstnanost Předložení finální verze OPZ Evropské komisi 27. listopadu 2015 Předložení finální verze OPZ Evropské komisi 27. listopadu 2015 Schválení OPZ - předpoklad v červnu 2015 Schválení OPZ - předpoklad v červnu 2015 Typy projektu - soutěžní (dříve grantové) Typy projektu - soutěžní (dříve grantové) Vyhlašování výzev čtvrtletí 2015 Vyhlašování výzev čtvrtletí 2015 Výzvy k podpoře sociálního dialogu - květen 2015 Výzvy k podpoře sociálního dialogu - květen 2015 Zahájení projektů - září 2015 Zahájení projektů - září 2015

Klíčové profese v odvětví: Zedníci, kamnáři, dlaždiči a montéři suchých staveb Ostatní řemeslníci a kvalifikovaní pracovníci hlavní stavební výroby Instalatéři, potrubáři, stavební zámečníci a stavební klempíři Podlaháři a obkladači Malíři (včetně stavebních lakýrníků a natěračů), tapetáři Tesaři a stavební truhláři Pokrývači

na shledanou Dr. Jan Zikeš