Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JD Advantage Stonecare Druhy kamenných podlah. Na trhu jsou 3 základní typy: –Přírodní kámen Například: mramor, granit, břidlice –Umělý kámen Například:
Advertisements

Malty a maltové směsi.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu:
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Přehled stavebních materiálů
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
Obsah Zděné konstrukce obecně Kamenné zdivo Tradiční cihelné zdivo
STAVEBNICTVÍ Technologie
s dopravní infrastrukturou
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Otvory v nosných stěnách
První univerzální stěrka nové generace na trhu – Multi-Baudicht 2K
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Podlahy a podlahové konstrukce.
5. Seminář Beton University, Plzeň Petr Krejča STEELCRETE Příklady použití v praxi Petr Krejča.
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_ZLEPŠENÍ KVALITY ZÁKLADOVÉ PŮDY_S4
Prefa-monilitické žb stropy spřažené deskové
RUGEN® lehké umělé kamenivo Vlastnosti a využití
7. podlahy I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: RADEK KLAPUCH Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_TECHNOLOGIE.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad pěnových plastů a jejich použití.
Stavební materiály Zbožíznalství 1. ročník Stavební materiály - musí mít vhodné mechanické a technologické vlastnosti - musí poskytovat člověku zdravé.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Spoje potrubí-rozvod vody1 VY_32_INOVACE_472.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu 1.5 Šablony VY-32-INOVACE-497 Cesty v sadovnických úpravách – dlážděné z přírodních materiálů Název.
PLASTY. PVC – polyvinylchlorid odolný proti vodě, nevede el. proud ● Desky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Spoje potrub-hrdlové spoje kamenin. a beton trub1 VY_32_INOVACE_444.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav obkladů a dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Řešení Vašich problémů s lepením, tmelením a spárováním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad druhů mazanin, jejich úpravy, lité podlahy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
1 TECHNOLOGIE STAVEB 20 SEMINÁRNÍ PRÁCE LADISLAV POSPÍŠIL, C-15, 2005/2006.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY-32-INOVACE-498 Cesty v sadovnických úpravách zatravněné a pískové Název školy Masarykova střední.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Materiály na okna
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Opravy obkladů a dlažeb
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Venkovní omítky CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_06
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kámen VY_32_INOVACE_25_500 Projekt.
všechny animace a obrázky - archiv autora
Umělý kámen VY_32_INOVACE_25_504
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Izolace na stavbě RADON.
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.

Dlažby - se skládají z dlaždic nebo z kostek kladených do malty. Podlahy z dlaždic nejsou samy o sobě vodotěsné, jsou-li použity v mokrém provozu (v koupelnách, v prádelnách, na balkónech apod.), musí být izolovány vodotěsnou vrstvou. Použití dlažeb je vhodné v interiéru i v exteriéru, v místnostech s vysokým stupněm průchodnosti, s náročným provozem z hlediska znečištění, mechanického namáhání a odolnosti vůči chemickým vlivům, se zvýšenými nároky na trvanlivost a snadnou a rychlou údržbu. Dlažby - se skládají z dlaždic nebo z kostek kladených do malty. Podlahy z dlaždic nejsou samy o sobě vodotěsné, jsou-li použity v mokrém provozu (v koupelnách, v prádelnách, na balkónech apod.), musí být izolovány vodotěsnou vrstvou. Použití dlažeb je vhodné v interiéru i v exteriéru, v místnostech s vysokým stupněm průchodnosti, s náročným provozem z hlediska znečištění, mechanického namáhání a odolnosti vůči chemickým vlivům, se zvýšenými nároky na trvanlivost a snadnou a rychlou údržbu. Druhy dlaždic:  dlažby keramické  betonové  teracové  čedičové  dřevěné  xylolitové  dlažby z přírodního kamene Druhy dlaždic:  dlažby keramické  betonové  teracové  čedičové  dřevěné  xylolitové  dlažby z přírodního kamene

Keramická dlažba - se klade do cementové malty, popř. se lepí živičnými tmely k rovnému podkladu z betonové mazaniny o tl. 40 až 80 mm. Provádí se z keramických jemnozrnných a z hutných kameninových dlaždic. Keramické dlaždice jemnozrnné se používají v koupelnách, v předsíních, na chodbách, v šatnách, prodejních místnostech. Jemnozrnné keramické dlaždice menších rozměrů jsou používány jako mozaikové dlažby. Hutné keramické dlaždice jsou velmi tvrdé. Používají se pro podlahy vystavené velkému mechanickému namáhání a chemickým vlivům, např. v průmyslových provozovnách. Keramická dlažba - se klade do cementové malty, popř. se lepí živičnými tmely k rovnému podkladu z betonové mazaniny o tl. 40 až 80 mm. Provádí se z keramických jemnozrnných a z hutných kameninových dlaždic. Keramické dlaždice jemnozrnné se používají v koupelnách, v předsíních, na chodbách, v šatnách, prodejních místnostech. Jemnozrnné keramické dlaždice menších rozměrů jsou používány jako mozaikové dlažby. Hutné keramické dlaždice jsou velmi tvrdé. Používají se pro podlahy vystavené velkému mechanickému namáhání a chemickým vlivům, např. v průmyslových provozovnách.

Betonová dlažba Používá se v průmyslových objektech (výrobních halách, skladištích) i jako dlažby venkovní. V interiérech se kladou do cementové malty, ve vnějším prostředí do písku. Betonová dlažba Používá se v průmyslových objektech (výrobních halách, skladištích) i jako dlažby venkovní. V interiérech se kladou do cementové malty, ve vnějším prostředí do písku. Teracové dlažba Používá se v průmyslových objektech, ve skladištích, na chodbách. Teracové dlaždice jsou dvouvrstvé, kde spodní vrstva je betonová a nášlapná vrstva je z teracové směsi. Kladou se do cementové malty. Teracové dlažba Používá se v průmyslových objektech, ve skladištích, na chodbách. Teracové dlaždice jsou dvouvrstvé, kde spodní vrstva je betonová a nášlapná vrstva je z teracové směsi. Kladou se do cementové malty. Dlažba z přírodního kamene Provádí se buď z kamenných desek nebo z kamenných kostek. Kamenné desky se používají v reprezentačních interiérech. Vyrábějí se z mramoru, žuly. Dlažby z přírodního kamene jsou drahé, těžce opracovatelné. Dlažba z přírodního kamene Provádí se buď z kamenných desek nebo z kamenných kostek. Kamenné desky se používají v reprezentačních interiérech. Vyrábějí se z mramoru, žuly. Dlažby z přírodního kamene jsou drahé, těžce opracovatelné.

Čedičová dlažba Používá se v provozech, ve kterých se vyžaduje značná odolnost proti obrusu (dlaždice se kladou do cementové malty) nebo v chemických provozech, kde je podlaha vystavena účinkům louhů a kyselin (dlaždice se kladou do speciálních lepících a zálivkových tmelů). Dlaždice se vyrábějí z taveného čediče. Čedičová dlažba Používá se v provozech, ve kterých se vyžaduje značná odolnost proti obrusu (dlaždice se kladou do cementové malty) nebo v chemických provozech, kde je podlaha vystavena účinkům louhů a kyselin (dlaždice se kladou do speciálních lepících a zálivkových tmelů). Dlaždice se vyrábějí z taveného čediče. Dřevěná dlažba Provádí se z borových nebo modřínových špalíků, jejichž rozměry jsou zpravidla 80x100x80 mm. Špalíky se před uložením impregnují horkým asfaltem. Kladou se do písku, nebo se lepí do asfaltu. Dřevěná dlažba je pružná a dobře tlumí hluk, proto se používá v průjezdech, v továrních halách a ve skladištích. Dřevěná dlažba Provádí se z borových nebo modřínových špalíků, jejichž rozměry jsou zpravidla 80x100x80 mm. Špalíky se před uložením impregnují horkým asfaltem. Kladou se do písku, nebo se lepí do asfaltu. Dřevěná dlažba je pružná a dobře tlumí hluk, proto se používá v průjezdech, v továrních halách a ve skladištích. Xylolitová dlažba Je polo teplá podlahovina, která se uplatňuje v bytové a občanské výstavbě. Dlaždice se kladou do cementové malty. Xylolitová dlažba Je polo teplá podlahovina, která se uplatňuje v bytové a občanské výstavbě. Dlaždice se kladou do cementové malty.

Ne. Musí se izolovat proti vodě. dlažby keramické, betonové, teracové, čedičové, dřevěné, xylolitové, dlažby, z přírodního kamene Použité zdroje: archiv autora Teracové dlaždice jsou dvouvrstvé, kde spodní vrstva je betonová a nášlapná vrstva je z teracové směsi. Ano, jsou pro ně určené.