Městská policie Most V. Nezvala 2678 preventistka MP manager prevence kriminality města Mostu Lucie Jungmannová Ilona Kozlová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový školní rok začíná.
Advertisements

Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2010.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2011.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
ohroženým domácím násilím
Pobytové středisko Zastávka
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Minimální preventivní program školy
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Obsah Historie Dotační titul „Plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality“ Projekty Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Projekt Kraje.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Aktivity pracovní skupiny el. bezpečnosti
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Klíčové aktivity projektu
Kariérové poradenství a podnikavost
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

Městská policie Most V. Nezvala 2678 preventistka MP manager prevence kriminality města Mostu Lucie Jungmannová Ilona Kozlová tel.: tel.: PREVENCE

Preventivní činnost je již řadu let nedílnou součástí činnosti strážníků Městské policie Most. V rámci prevence kriminality jsou realizovány ● projekty ● programy ● přednášky a besedy hlavním cílem je ● snížení počtu případů protiprávního jednání zejména dětí a mládeže ● zvýšení právního vědomí a informovanosti občanů ● zlepšení mezilidských vztahů ● zvýšení bezpečnosti osob i majetku

Městská policie Most spolupracuje v rámci prevence s: ● Magistrátem města Mostu - Odborem péče o dítě, sociální prevence a zdravotnictví ● Preventivně informační skupinou Policie ČR ● Mateřskými školami ● Základními školami ● Středními školami ● Dětským domovem, Dětskými kluby a organizacemi ● Klubem důchodců ● Domovy a penziony pro důchodce ● Oblastní charitou ● Azylovým domem pro ženy a matky s dětmi ● BESIPem ● Dětským dopravním hřištěm ● K-centrem Linkou duševní tísně Pedagogickou – psychologická poradna Poradna meziliddských vztahů

Preventisté Městské policie Most jsou členy komisí města Mostu, např. ● komise pro prevenci kriminality ● komise sociálně právní ochrany dětí ● komunitní plánování Rodina a mládež, Rodina v krizi, Senioři ● interdisciplinární tým – domácí násilí

Výběr projektů prevence kriminality a sociálně patologických jevů Městské policie Most realizovaných v období 2003 – 2008 rozdělení dle cílových skupin

► Projekt je koncipován formou ● dohledové ● monitorovací ● bezpečnostní a kontrolní činnosti ► Činnost zajišťují „civilní“ pracovníci Městské policie Most ► Realizace projektu probíhá na základě spolupráce MP Most s ● Úřadem práce v Mostě ● základními školami v Mostě ► Pro základní školy nepředstavuje zapojení se do projektu žádné finanční zatížení ► Dohledová činnost je vykonávána v čase ● před vyučováním ● po vyučování (denní časové rozvrhy pracovníků jsou stanoveny dle aktuálních potřeb školy) ► Pracovníci jsou vybaveni ● jednotným pracovním oděvem ● pracovními pomůckami potřebných pro výkon stanovené činnosti ► Pracovníci jsou proškoleni● stavění vozidel osobou pověřenou Obecním úřadem obce s rozšířenou působností ● základy poskytování první pomoci ● Bezpečnost a ochrana zdraví při práci ● BESIP ► Informace a poznatky zjištěné v průběhu vykonávání stanovené činnosti předávají pracovníci nadřízenému pracovníkovi ► Působnost pracovníků Školní dohledové služby je zajišťována nejen v oblasti bezpečného přechodu dětí přes silnice v blízkosti škol, ale rovněž v oblasti celkové bezpečnosti dětí v okolí škol

zajištění přechodů pro chodce u základních škol dohledová a monitorovací činnost u základních škol proškolení dohledových pracovníků

projekt RADY MYŠÁKA JÁRY realizováno v období 2005 – 2007 tištěné brožury na téma: chodec, cyklista, dopravní značky zhudebněná verze ke stažení v MP3 na

Realizace projektu byla s finanční podporou Statutárního města Most zahájena v roce 2006

PSÍ ŠKOLA PUNŤA ● výcvik základní poslušnosti pod odborným vedením hlavního psovoda MP ● výcvik probíhá v odpoledních hodinách 1 týdně v délce 1,5 hodiny ● délka výcvikových kurzů je 6 měsíců ● pes účastnící se výcviku musí mít splněna všechna povinná očkování ● účast v psí škole je bezplatná ● účastníci výcviků mají možnost zúčastnit se soutěže o Pohár psí školy Punťa ● pro zařazení do výcvikových kurzů je nutno se přihlásit ● psí škola nenahrazuje činnost kynologických klubů působících na území města V roce 2008 se zúčastnilo 74 přihlášených pejsků se svými páníčky (účastníci byli rozděleni do 4 výcvikových skupin). Výcvikové kurzy jsou každoročně zakončovány soutěží o Pohár psí školy Punťa. PŘEDNÁŠKOVÁ ČINNOST ● realizováno v mateřských školách a základních školách ● uzpůsobeno věkovému složení posluchačů ● používaný materiál, pomůcky: tištěné plakáty a kartičky se 4 základními tématy

výcvikové hodiny soutěž přednášková činnost

projekt BEZPEČNĚ KROK ZA KROKEM realizováno od roku 2007 Projekt je koncipován formou přednáškových bloků ● základem přednáškových bloků je přímý kontakt s posluchači ● všechny přednáškové programy jsou zpracovány v programu PowerPoint s použitím ilustračních fotografií ● způsob komunikace je uzpůsoben věkovému složení skupiny posluchačů ● programy probíhají na místě veřejnosti přístupném – známém ● o konání programů je veřejnost vždy předem informována ● programy jsou pro účastníky zcela zdarma ● programy jsou zaměřeny zejména na ● zvyšování bezpečnosti osob ● zvyšování bezpečnosti majetku Cílové skupiny projektu: ● ženy a dívky ● senioři a osoby s handicapem Po ukončení přednáškového bloku jsou posluchačům rozdávány osobní alarmy

projekt PREVENCE VE SPREJI realizováno v období 2005 – 2006

projekt PRÁZDNINOVÉ TOULÁNÍ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM realizováno v období červenec 2008 projekt v rámci prevence kriminality byl zaměřen pro děti rodičů, které nemají hlídání v prázdninovém období. Projekt byl velmi úspěšný a bude se realizovat i v příštích letech. Poznávání se účatnilo 80 dětí, děti měli možnost navštívit zámky, výšlapy kopců v Českém středohoří např. Milešovka, návštěva hřebčína a jízda na koních, archeologický skanzen, exkurze při těžbě červeného granátku v Třebenicích.