Projekt klubu „gWay“ na Ukrajině. Proč projekt gWay? projektem klubu „gWay“ chceme reagovat na současné potřeby celé Ukrajiny a konkrétně jednoho regionu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
JUDO Semily Nové Dojo 2007 D.Šída. Historie a smysl Judo v Semilech: Oddíl Judo Semily, kde 90% členstva tvoří mládež do 15ti let, a jehož počátky se.
Pracovní skupina III Děti, mládež a rodina. Vnitřní podmínky Děti a mládež do 26 let  Nižší nabídka volnočasových aktivit pro starší děti a mládež (především.
Škola se zaměřením na matematiku a informatiku
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
zřizovatel Oblastní Charita Znojmo vedoucí: Mgr. Karolína Bulová
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Spolupráce, která přináší plody
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Komunitní a otevřená škola
DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Prázdninová nabídka pro pražské děti a mládež Hlavní město Praha podpořilo v roce 2010 prázdninové aktivity pro děti a mládež částkou cca 6,5 milionu.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Přednášková činnost na základních školách
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Téma: Spolupráce MŠ a ZŠ v rámci jednoho právnického subjektu
Adrenalinové odpoledne pro děti
FARNÍ CHARITA ČESKÁ LÍPA
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Podnikání na venkově.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Dobrovolnické programy
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Projekt klubu „gWay“ na Ukrajině

Proč projekt gWay? projektem klubu „gWay“ chceme reagovat na současné potřeby celé Ukrajiny a konkrétně jednoho regionu reagujeme na bezprizornost a nudu dětí a mládeže reagujeme na alkoholismus a absenci rodičů reagujeme na korupci a nefunkční sociální systém reagujeme na nedostatečnou výchovu k zodpovědnosti a správnému občanství reagujeme na závislosti na drogách a kriminalitu reagujeme na válku a vnitřní vysídlení

Záměr projektu gWay Rozhodli jsme se organizovat a otevřít dětem a mládeži nízkoprahové sociální centrum, volnočasový klub „s nízkým prahem“ spojený s výchovou k demokratickým a ekologickým hodnotám a dobrému lidství. Uprostřed těchto problémů ekologických i lidských chceme vybudovat ekologický nízkoprahový klub „gWay“ pro děti a mládež zejména z ulice.... Klub "gWay" bude zóna bezpečí bez alkoholu, drog a násilí

Cíl projektu gWay Klub nabídne zázemí pro velikou skupinu mladších i starších dětí a mládeže: Volnočasový klub se zázemím pro hry a smysluplnou činnost dětí a mládeže Zázemí pro setkávání rodin a klientů centra Streetwork a vyhledávaní dětí a seniorů přímo v terénu Krizové centrum pro děti a mládež a seniory v naléhavé potřebě azylu a bezpečí Ekologické centrum – učíme děti a mládež třídit odpad do barevných kontejnerů s našimi partnery podnikateli Skejtové hřiště a hřiště na fotbal a streetbasket

Eko cíle klubu gWay Klub bude naplňovat ekologické zásady zejména tříděním odpadu, výrobou vlastní elektrické energie například solárními panely a ekologicky čistým vytápěním, např.speciálními kotly nebo jinými eko systémy. Tyto záležitosti chceme prokonzultovat s místními podnikateli, kterým chceme dát možnost realizace výkonného ekologického systému vytápění, ohřevu vody a výroby elektrické energie. Počítáme i se sociální prací, zejména starším dětem a mládežinabídneme ve spolupráci s podnikateli zajímavou práci v ekopodnikání.

Obsah projektu gWay Klubovna volného času – pink ponk, fotbálek, kulečník, zkušebna, posilovna, počítače Minihřiště na fotbal a basketbal, skejtpark, stěna Výlety, výpravy, tábory, exkurze, adrenalinové akce, soutěže, turnaje, přednášky, kino Organizované a neorganizované aktivity – převládají neorganizované - streetwork

Rozpočet projektu gWay Rozpočet pro rok 2016 ( včetně nákladů na rekonstrukci propůjčené budovy, akce a vybavení) ,- Kč Pro rok 2017 (provozní náklady, akce a vybavení) ,- Kč Pro rok 2018 (již jen provozní náklad a akce) ,- Kč Celkem rozpočet pro 3 roky ,- Kč

Aktivizace mládeže na Ukrajině Díky sociálním sítím můžeme už nyní klub plánovat společně s budoucími klienty a pomocníky nebo dobrovolníky. Oni nám již hledají objekt a vymýšlí program a náplň. Všichni jsou do projektu zapálení a toto je nejlepší podpora. Chceme, aby si děti a mládež klub vytvořili pod naším vedením sami a měli k němu od začátku hezký vztah

Předpokládaný počet uživatelů Děti od 7 do 12 letOdpolední program50 Mládež od 12 do 20 letVečerní program30 Senioři a rodičenepravidelně40 Dohromady120 uživatelů

Realizátor Spolek OliMali Czech z.s. Klíčanská 1, Praha 8 – Kobylisy Tel: (Ondřej Martinek)

Místo realizace 1. Velikij Bičkiv – Zakarpatská oblast 2. Boryslav – Lvovská oblast Předběžně dohodnuté s místní radou města

Propagace projektu