Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Advertisements

BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Založena v roce obcí 34 členů Strategický plán LEADER 2008 – 2014, 81 projektů, 36 mil. Kč (PRV), 24 mil. Kč z místních zdrojů Strategie komunitně.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Šablony a Animace aktuální informace k MAS ROKYTNÁ, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice IČ:
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Cíl a identifikace výzvy
Šablony.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VÝZEV č. 02_16_023 a 02_16_023
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
Řídící výbor MAP Novoborsko Nový Bor, 28. 3
MAP – Místní akční plán ORP RK
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Informace o výzvě pro školy
Animace škol (šablony)
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Plán vzdělávacích aktivit
Vazba na Operační programy
Název projektu: Ve škole po škole
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Význam a přínos šablon pro málotřídní školy
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – šablony II Setkání zástupců škol
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I  Předpokládaný termín vyhlášení výzvy je  Žádosti možno podávat průběžně do června 2017

Informace  Příjemci - základní a mateřské školy kromě speciálních škol (mohou využít šablony jen v určitých oblastech, samostatná výzva)  V této výzvě pouze jedna žádost o podporu = projekt  Sestavení projektu pouze prostřednictvím výběru šablon Šablona = aktivita Škola si do své žádosti může vybrat jednu nebo více aktivit, které bude realizovat.

Financování šablon  Alokace – 4 a půl miliardy korun na období 2016 – 2018, školy bez rozdílu velikosti a svých potřeb  Minimální výše: Kč/škola  Maximální výše: Kč/škola Kč/žák V případě, že součástí PO je MŠ a ZŠ se částka Kč počítá 1x za MŠ a 1x za ZŠ, celkem tedy Kč.

Pomoc školám od MAS - animace  Metodická pomoc MŠ a ZŠ s výběrem vhodných šablon.  Školení pro žadatele a příjemce MŠ a ZŠ.  Konzultační činnost při realizaci projektu.  Metodická pomoc MŠ a ZŠ při zpracování zpráv o realizaci a udržitelnosti projektu, zadávání dat do monitorovacího systému, zajištění správnosti předávaných výstupů.

Pomoc školám od MAS - animace  Metodická pomoc s vypořádáním připomínek ke zprávám o realizaci a udržitelnosti projektu.  Metodická pomoc při kontrole na místě, při ukončování realizace projektu a při přípravě závěrečné zprávy o realizaci projektu.

Přehled šablon Aktivity pro mateřské školy: Personální podpora o školní asistent, o školní speciální pedagog, o školní psycholog, o sociální pedagog, o chůva.

Přehled šablon Aktivity pro mateřské školy: Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů MŠ o předškolní pedagogové MŠ – individuální, týmový, o profesní rozvoj předškolních pedagogů prostřednictvím supervize, o sdílení zkušeností předškolních pedagogů z různých MŠ prostřednictvím vzájemných návštěv, o specifika práce pedagoga s dvouletými dětmi v MŠ.

Přehled šablon Aktivity pro mateřské školy: Usnadňování přechodu dětí z MŠ do ZŠ o prevence logopedických vad a problémů komunikačních schopností u dětí v MŠ, o individualizace vzdělávání v MŠ, o odborně zaměřené tematická setkávání a spolupráce s rodiči dětí v MŠ.

Přehled šablon Aktivity pro základní školy: Personální podpora o školní asistent, o školní speciální pedagog, o školní psycholog, o sociální pedagog.

Přehled šablon Aktivity pro základní školy: Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů ZŠ o CLIL ve výuce na ZŠ, o vzdělávání pedagogických pracovníků ZŠ (čtenářská gramotnost, matematická gramotnost, cizí jazyky, mentoring, inkluze), o vzájemná spolupráce pedagogů ZŠ, o tandemová výuka na ZŠ,.

Přehled šablon Aktivity pro základní školy: Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů ZŠ o sdílení zkušeností pedagogů z různých ZŠ prostřednictvím vzájemných návštěv, o vzdělávání pedagogického sboru ZŠ zaměřené na inkluzi, o vzájemná spolupráce pedagogů ZŠ v oblasti inkluze.

Přehled šablon Aktivity pro základní školy: Extrakurikulární rozvojové aktivity ZŠ o Čtenářský klub pro žáky ZŠ, o Klub zábavné logiky a rozvoje matematické gramotnosti pro žáky ZŠ, o Doučování žáků ZŠ ohrožených školním neúspěchem.

Přehled šablon Aktivity pro základní školy: Spolupráce s rodiči o odborně zaměřená tematická setkávání a spolupráce s rodiči žáků ZŠ.

Investiční programy pro MŠ a ZŠ Informace Integrovaný regionální operační program SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Podporovány investice do výstavby, stavebních úprav a pořízení vybavení za účelem zajištění rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání a s důrazem na rozvoj klíčových kompetencí žáků.

Podpora infrastruktury pro předškolní zařízení  Výstavba nových kapacit MŠ či zařízení péče o děti do 3 let.  Rekonstrukce stávající infrastruktury.  Vybavení nových učeben.  Pořízení herních prvků.  Pořízení kompenzačních pomůcek.

Infrastruktura základních škol  Stavební úpravy a vybavení odborných učeben v kompetencích:  Komunikace v cizích jazycích,  Práce s digitálními technologiemi,  Přírodní vědy,  Technické a řemeslné obory.  Zajištění bezbariérové dostupnosti školy  Podpora sociální inkluze stavebními úpravami a vybavením:  Školní poradenská pracoviště  Kompenzační pomůcky a vybavení pro děti se SVP  Zajištění konektivity školy, připojení k internetu

Alokace SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Kč

Kontakt  MAS Lužnice z.s. Ing. Lucie Dědičová tel.:  MAS Česká Kanada (škola Tučapy)  MAS Třeboňsko ( školy Veselí nad Lužnicí, Zlukov)