Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/20.0055 Tvorba týmů pro Centrum mikrobiologie a imunologie (Centrum mikrobiologie) CZ.1.07/2.3.00/20.0055 Doba trvání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP VK, PO 2.3 Výzva č. 30 – 2. kolo Excelentní mladí vědci na VUT v Brně 1.
OP VK, PO 2.3 Výzva č. 30 – 1. kolo Podpora tvorby excelentních týmů mezioborového výzkumu na VUT 1.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Středočeské Inovační Centrum Středočeské inovační centrum, spolek, Pražská 636, Dolní Břežany,
Základní předpoklady úspěšného projektu do OP VK Aleš Vlk MŠMT,
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů
Hlavní manažér SP Kvalita I
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
IP Alena Kopáčková (DFP)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Tvorba týmů pro Centrum mikrobiologie a imunologie (Centrum mikrobiologie) CZ.1.07/2.3.00/ Doba trvání projektu: – Realizátor: Mikrobiologický ústav AV ČR, v.v.i. Celkový rozpočet: 28 mil. Kč Místo realizace: Vestec, Středočeský kraj

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Místo realizace: Vestec, Středočeský kraj BIOCEV

Cíle projektu: Ustavit funkční vědecké týmy v části projektu BIOCEV, za kterou zodpovídá Mikrobiologický ústav AV ČR, v.v.i. Zajistit vědecké týmy personálně, tj. získat pro ně perspektivní vědecké pracovníky a tyto pracovníky vyškolit (klíčová aktivita A). Součástí realizačního týmu je šestice vysoce kvalifikovaných odborníků představujících jádra budovaných odborných skupin. Dva z nich (Novotná, Večerek) jsou odborníci, vracející se po dlouhodobém pobytu ze špičkových zahraničních vědeckých pracovišť (University of Cambridge, Universität Wien) Zbývající čtyři jsou vedoucí dílčích projektů komplexního projektu BIOCEV Zapojení do mezinárodních vědeckých sítí (klíčová aktivita B). Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/

Účast MBÚ v projektu BIOCEV Role metabolismu, signálních molekul a buněčných struktur při stárnutí, stresu a adaptaci: (Váchová). Společný projekt s UK Výzkum přírodních látek – struktura a funkce: (Kutejová) 3.7. Charakterizace proteinové struktury pokročilou hmotnostní spektrometrií: (Novák) Vývoj polymerních terapeutik a diagnostik pro léčbu a diagnostiku nádorových a kardiovaskulárních chorob: (Kovář). Společný projekt s ÚMCH. Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/

BIOCEV - Vestec ÚMG BTÚ FGÚ ÚMCH ÚEM PřF UK OPVK výzva 20 OPVK výzva 30 MBÚ - Praha IMPULS CZ.1.07/2.3.00/ postdoktorandů Rozpočet: 58 mil. Kč – CENTRUM MIKROBIOLOGIE CZ.1.07/2.3.00/ skupiny (struktura BIOCEV) 2 podskupiny (navrátilci) Rozpočet: 28 mil. Kč – Partneři BIOCEV připravují vědecké týmy také v rámci OPVK projektů

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Cílová skupina: Budoucí členové excelentních vědeckých týmů připravovaných pro projekt BIOCEV ve Vestci. Končící studenti magisterského nebo doktorského studia s předpokladem k nástupu do zaměstnání v době utváření vědeckých týmů pro projekt BIOCEV, tj. v letech Některé dílčí aktivity, např. konference o hmotnostní spektrometrii, jsou mj. cíleny na širší cílovou skupinu zaměstnanců VaV i studentů vysokých škol z celé ČR. Do monitorovacích indikátorů navrhovaného projektu jsou v tomto případě započítáni pouze VaV zaměstnanci mimopražských vědeckých pracovišť a studenti mimopražských vysokých škol.

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Pracovníci školených vědeckých týmů pro projekt BIOCEV na pracovišti MBÚ ve Vestci (pronajaté laboratoře firmy Exbio)

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Podpora vytváření kvalitních týmů výzkumu a vývoje a jejich dalšího rozvoje, zejména inicializačních pracovních pozic a startovacích pracovních pozic. 1.Day to day supervize 2.Pravidelné semináře Centra (1x měsíčně) 3.Kolegia garanta (2x měsíčně) 4.Postdoktorandské výukové aktivity – semináře a workshopy 2x mesíčně (synergický projekt IMPULS) 5.Postdoktorandská kolokvia - 2x ročně (partneři BIOCEV společně) 2. Příprava zapojení jedinců i týmů do mezinárodních sítí a projektů v oblasti výzkumu a vývoje 1.Střednědobé i krátkodobé zahraniční stáže v renomovaných laboratořích 2.Konference a semináře 3.Zahraniční lektoři zváni na pracoviště (přednášky, workshopy) AKTIVITY PROJEKTU, příklady metod školení pracovníků

SEMINÁŘE: Dosud 15 pravidelných seminářů (4 externí řečníci včetně zahraničních, vedoucí skupin, postdoktorandi i členové cílové skupiny) 2 specializované workshopy (Jacob Bauer a Michael Volný) 2 postdoktorandská kolokvia 2x měšíčně kolegia garanta Od března 2013 postdoktorandské workshopy pro cílovou skupinu 2x měsíčně Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/

Semináře ve Vestci, pronajatá místnost firmy Vidia

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ KONFERENCE Skupina 2 (hmotnostní spektrometrie) uspořádala nebo se podílela na pořádání 3 vědeckých konferencí: X Discussions in Structural Molecular Biology (Nové Hrady, 22. – ) Česká konference hmotnostní spektrometrie (Hradec Králové, ) XI Discussions in Structural Molecular Biology (Nové Hrady, 14. – ) Celkem bylo podpořeno více než 100 účastníků.

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Konference hmotnostní spektrometrie v Nových Hradech

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Rozvoj mezinárodní spolupráce, zapojení do výzkumných sítí: 1)Cesty do spolupracujících laboratoří: Dr. Kameník – (3 měsíce + 2 FEMS) University of Warwick, Department of Biochemistry (Prof. Challis) Dr. Večerek + studenti: University of Vienna (2x týden) Dr. Novotná: University of Cambridge (Dr. Hee-Jeon Hong) (3 týdny) Mgr. Kukačka, Mgr. Talacko: Seattle, Washington, USA (3 měsíce) 2) Konference a kurzy Procházková - Japonsko Večerek - SRN Večerek, Bíbová, Držmíšek – Rakousko Kukačka – Kanada Skupiny 4 a 6 (7 osob) – Chorvatsko Bakal, Neubauerová – Belgie (doktorandský kurz) Bakal – Chorvatsko (Letní škola) Novák, Kukačka – USA Večerek - Irsko 3) Zahraniční lektoři zvaní na pracoviště do Vestce Michael Volný (USA) Jacob Bauer (Slovensko) Tannel Tenson (Estonsko) John Engen (USA) Daniel Fabrice (USA) Výstupy: 1.Sebevzdělání (nové zkušenosti, kontakty) 2.Informace a postřehy zprostředkovány cílové skupině (semináře, menší skupinové diskuse) 3. Navázání a prohloubení mezinárodních kontaktů

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ Konference CESAR 2012

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/

Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/ MONITOROVACÍ INDIKÁTORY IndikátorCílová hodnotaDosažená hodnota Počet podpořených osob - pracovníků v dalším vzdělávání 38 (30 konference o hmotnostní spektrometrii, 8 s nedokončeným školením) 49 (bude ještě víc až sečtu poslední dvě konference) Počet podpořených osob - studentů v dalším vzdělávání 5 (konference o hmotnostní spektrometrii) 20 Počet úspěšně podpořených osob osob-pracovníků v dalším vzdělávání 20 (proškolení a zařazení do týmu)17 V současnosti je odesláno nebo připraveno k odeslání 5 publikací s afiliací Centra (Není součástí MI)

Problémy a náměty k diskusi Časový skluz projektu BIOCEV (v nové budově až od ledna 2015; avšak v červenci 2013 zahajují vědecké projekty v pronajatých prostorách. Krácen návrh rozpočtu projektu OP VK (škrtnuty mj. prostředky na zařízení laboratoří a vlastní vědeckou práci) Neúspěšný pokus „oslovit řídící orgán“ Administrativa (pochopitelný nedostatek zkušeností na obou úrovních, MŠMT i ústav) Malá pružnost – plánovat cesty, spořební materiál a DHM 2 roky dopředu odporuje charakteru vědecké práce Změny pravidel během hry Všichni se učíme… Centrum mikrobiologie CZ.1.07/2.3.00/