Spolupráce s Vysokým učením technickým v Brně Ing. Dagmar Vávrová, MBA 6. března 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
BI52 Diagnostika stavebních konstrukcí
Název operačního programu:
Vysoké učení technické v Brně a inovační vouchery
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Koncepce moderního zesilovače pro audio aplikace
4-17 ENET, VŠB-TU Ostrava.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Vysoká škola chemicko- technologická v Praze. Bakalářské studium Magisterské studium Doktorské studium Celoživotní vzdělávání Studium v zahraničí.
Obsah Zděné konstrukce obecně Kamenné zdivo Tradiční cihelné zdivo
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Systém komercializace poznatků VUT Ing Petr Holec, CSc, ÚTT VUT.
Stavebnictví Pozemní stavby Překlady (ST13) Část 1.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Historie a budoucnost technického vzdělávání
? SPOTŘEBNÍ CHEMIE ? „materiály“ „životní prostředí“ „potraviny & biotechnologie“ spotřební ch. (netradiční skladba oborů na FCH VUT)
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Kovoplastické pláště Fasádní systém
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Dostálová Michaela INZ
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Rozšíření knihovnicko-informačních služeb v systému knihoven VUT v Brně CPVŠK Olomouc, Kateřina Jílková.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.

Fakulta informatiky MU Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.
Útvar transferu technologií VUT v Brně Nabídka spolupráce s VUT v Brně Jan Vrbka Centrum transferu technologií VUT v Brně Workshop Příklady dobré praxe,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
1 DETAILY - sokl nezateplený / uskočený ČVUT PRAHA Katedra technologie staveb.
Univerzita s více než 115letou tradicí Nejstarší brněnská vysoká škola (založena 1899) Jedna z elitních evropských technických a výzkumných.
Vysoké učení technické v Brně studium / struktura / věda a výzkum Autor: Jméno Příjmenídatum PROFILOVÁ PREZENTACE VUT V BRNĚ.
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Jaroslava Barbara Sporková
3D stereoskopická projekce na VOŠ Novovysočanská
Přenos poznatků a technologií na UK
Transkript prezentace:

Spolupráce s Vysokým učením technickým v Brně Ing. Dagmar Vávrová, MBA 6. března 2014

VUT v Brně1 Zaměření výzkumných pracovišť a druhy výzkumu Fakulta stavební (FAST) Fakulta strojní (FSI) Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) Fakulta informačních technologií (FIT) Fakulta chemická (FCH) Fakulta architektury (FA) Fakulta výtvarných umění (FAVU) Fakulta podnikatelská (FP) ÚSI

Útvar transferu technologií2 Vysoké učení technické v Brně

Útvar transferu technologií2

Útvar transferu technologií2

Útvar transferu technologií2

Útvar transferu technologií2

Útvar transferu technologií2

Útvar transferu technologií2

VUT v Brně3 Nabízené služby a možnosti spolupráce Přímá spolupráce formou kontraktů s podnikatelskou sférou při vývoji nových produktů Spolupráce (partnerství) s podniky v rámci grantových projektů národních a mezinárodních. Spolupráce formou servisních služeb – měření, expertízy, výpočtové práce atd. Spolupráce v oblasti vzdělávání, diplomové (bakalářské) práce atd.

VUT v Brně4 Dosavadní největší úspěchy Prodej licence k patentu VUT v Brně společnosti TESCAN Ocenění Spolupráce roku 2013 VUT v Brně +TESCAN Coherence-controlled holographic microscope (CCHM)

VUT v Brně5 Prodej licence k patentu VUT společnosti NAFIGATE Technologie HYDAL

VUT v Brně6 Příklad spolupráce s PBS Velká Bíteš VUT 06.1 TURBO

VUT v Brně7 Měření tepelné pohody v malých letadlech

VUT v Brně8 Využití kavitačních jevů při boji se sinicemi Provzdušňovací a míchací věže na brněnské přehradě

VUT v Brně9 Záchranářský robot ORPHEUS Vyvinuto pro vzdálený výzkum v nebezpečném a nepřístupném prostředí

VUT v Brně10 Náhrada zubní skloviny ultra tvrdým lakem

Izolační komponenty z recyklovaných plastů - řešení tepelných mostů 1-zdivo 2-hydroizolace 3-ložná spára z cementové malty 4-tepelně izolační blok z plastu 5-vrstva lepidla 6-základový pás 7-skladba podlahy Detail tepelně izolačního bloku z plastu ve stěně z cihelných bloků Detail izolačního bloku v patě zdiva Přerušení tepelného mostu pomocí izolačního bloku z recyklovaného plastu Rám pro osazení výplně stavebních otvorů Detail styku výplně otvoru u parapetu pro plastové okno VUT v Brně

DEKUJEME ZA POZORNOST Ing. Dagmar Vávrová, MBA Tel