 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
Advertisements

10 nej z královské Anglie den Londýn.
královské město na Temži
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
ANGLIE
Cestovní ruch Velké Británie a Irska
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_04B_08_London TEMA:Geografie ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/
EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Jan Matějka 2.D Obsah  Úvod  Části Británie Anglie Skotsko Wales Severní Irsko  Geografie  Nejznámější firmy.
VELKÁ BRITÁNIE WALES. WALES - velšsky Cymru – ve staré velštině to znamená „krajan“ - jméno Wales pochází z germánského slova Walha, které znamená „cizinec“,
Spojené království Velké Británie a Severního Irska - Bournemouth Popis mobilit Mgr. Martina Klimešová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
ŠkolaKatolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektuModerní škola Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_17_Vl5_Velká.
KENT RANNÍ POHLED NA DOVERSKÉ ÚTESY DOVER – PŘÍSTAV A PEVNOST.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
Neděle 6. prosince Den plný napětí a radosti. Naše 40ceti členná výprava společně s našimi čtyřmi učitelkami se chystala na cestu zajímavou, byť.
VELKÁ BRITÁNIE A IRSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_09_Velká Británie a Irsko.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 11_ZÁPADNÍ EVROPA TEMA: ZEMĚPIS.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_ 129.ANJ.34 Sightseeing of London.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Západočeské lázně Natalie Chvastková Anna Skrzypková CRO3
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Co už víme? KDO BYLI VIKINGOVÉ?. Co už víme? KDO BYLI VIKINGOVÉ?
Naše vlast – Česká republika
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
QUIZ - LONDON.
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska
Anglie Monika Trochtová.
Viki, Kači, Naty, Světlík, Káňa, Mara Terka, Domča, Bája, David
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_Londýn_ig2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Denisa Haveldová, tercie
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
LONDON P L A F A C M E O S U S.
Autor: Mgr. Renata Nevrklová
VY_32_INOVACE_Z7. 15 Autor: Mgr
Londýn a ešte čosi ... Big Ben, Westminsterský palác, zdvíhací most Tower Bridge, Katedrála svätého Pavla, Trafalgarské námestie, Piccadilly Circus (najrušnejšia.
Britské impérium.
Paríž Paríž nie je len metropolou Francúzka a súčasného globálneho sveta, zároveň sa stal hlavným mestom romantiky, histórie, kultúry a módy.
Britské ostrovy Michaela Psotná 9.C.
Autor: Mgr. Dana Šteflová Název : VY_32_INOVACE_6A02Aj5_London
Velká Británie.
Dunaj – Vltava Cesta pivních znalců
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
POZNÁVACÍ POBYT Aneta Čermáková 4.A.
Zájezd do Holandska Anna Sedláčková 4.A.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A16Z6-8_ Velká Británie a.
ANGLIE Aneta Babáková, 4.A.
FRANCIE V RANÉM STŘEDOVĚKU
ŠVÉDSKO –
Jazykový zájezd do YORKU
Studijně-poznávací zájezd do
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_77
Transkript prezentace:

 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:

 Je parlamentní monarchií složenou ze čtyř zemí:  Anglie  Skotsko  Wales  Severní Irsko

 Hlavou státu je královna Alžběta II.  Která vládne již přes 63 let.  Současným premiérem vlády je - David Cameron.  Počet obyvatel:  Hlavní město: Londýn

Město, kde jsme bydleli…

 Je velké přímořské město s cca obyvateli.  Nachází se v historickém hrabství Sussex - na jihu Británie.  V minulosti se zde nacházely pazourkové doly.

Jazykově vzdělávací pobyt žáků a učitelů CZ.1.07/1.1.00/

 1. den – odjezd od školy kolem poledne. Trasa přes Německo, Nizozemí, Belgii do fr. přístavu Calais.

 V ranních hodinách přeprava přes kanál La Manche a příjezd do BRIGHTONU – část města WORTHING.  V dopoledních hodinách, prohlídka Royal Pavilion  The Lanes (stará rybářská čtvrť) a  Brighton Pier (historické zábavní molo).  Návštěva Sea Life Centre (podmořské akvárium s podmořskými živočichy).

 Dopoledne výuka angličtiny 9 – 12 hod. (3 lekce)  Odpoledne výlet do PORTSMOUTH (prohlídka lodi HMS Victory Horatia Nelsona  Návštěva Námořního muzea, které interaktivním způsobem mapuje bitvu u Trafalgar, a  Plavba vojenským přístavem Britského královského námořnictva).

 Dopoledne výuka angličtiny 9 – 12 hod. (3 lekce)  Odpoledne návštěva městečka ARUNDEL, prohlídka středověkého hradu, ve kterém přenocovala královna Viktorie – překrásné zahrady, malebné městečko s katedrálou. Návrat do města Worthing.

 Dopoledne výuka angličtiny 9 – 12 hod. (3 lekce)  Odpoledne návštěva přímořského města HASTINGS (návštěva pašeráckých jeskyní).  Zastávka na bílých útesech SEVEN SISTERS.

LONDÝN  Příjezd do LONDÝNA na Greenwich – možnost vyfotografování se na nultém poledníku.  Plavba lodí kolem památek: Tower of London, Tower Bridge, London Bridge, St. Pauls´Cathedral, The Globe až do Westminsteru.  Odpoledne pěší prohlídka Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, Whitehall, Downing Street 10, Trafalgar Square, Leicester Square, Buckinghamský palác.  Plavba lodí k O2 aréně…