Filmová turistika Adolf Loos Filmová turistika Adolf Loos Ing. Alena Svobodová Mgr. Magdalena Soukupová Ing. Alena Svobodová Mgr. Magdalena Soukupová Krajský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Setkání informačních center Zlínského kraje Napajedla
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
… správný cíl vaší cesty!
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
návštěvníků 300 více než 300 akcí na území celé České republiky 4316 dny otevřených dveří v Praze na 43 místech, v Brně na 16 místech, v mnoha.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Architektonické skvosty rodinného bydlení v České republice
Akční plán 2012 marketingové strategie rozvoje CR turistické oblasti Ostravsko VIZE: Zkvalitnění a rozšíření nabídky cestovního ruchu TO Ostravsko CÍLE:
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
2. setkání pracovní skupiny projektu Destinační management turistických lokalit Hranicko a Dolina Małej Panwi Michaela Randáčková Hranická rozvojová agentura,
Město Brno.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Jana Kočová Jana Vítková.  Přilákání turistů do města  Karta zlevní pobyt turistům  Rozšíří možnosti pobytu  Zvedne návštěvnost památek.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
Portál Kudy z nudy Statistiky 2009 Marketingové aktivity v roce 2009 Plán aktivit 2010.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Výzkum, Trendy a Inovace Obsah prezentace Aktivity oddělení Výzkumu a Analýz Kdo jsou návštěvníci Vašeho regionu? Česká republika Bezpečná.
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
 Multimediální prezentace  Portály  Film  Spoty  Propagační materiály  Veletrhy, prezentační akce  Printová prezentace  Křehká krása, vybroušená.
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
statutární náměstkyně hejtmana
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
PROJEKT "START" - speciální nabídka pro podnikatele
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Informace o úpravách webu
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

Filmová turistika Adolf Loos Filmová turistika Adolf Loos Ing. Alena Svobodová Mgr. Magdalena Soukupová Ing. Alena Svobodová Mgr. Magdalena Soukupová Krajský úřad Plzeňského kraje Plzeň – TURISMUS Krajský úřad Plzeňského kraje Plzeň – TURISMUS

Adolf Loos Plzeň Mgr. Magdalena Soukupová vedoucí projektu Adolf Loos Plzeň, Plzeň-TURISMUS, p.o.

Adolf Loos pionýr moderní architektury pionýr moderní architektury prosazovatel architektonického purismu – absence umělého dekorativismu, důraz na funkcí určenou formu prosazovatel architektonického purismu – absence umělého dekorativismu, důraz na funkcí určenou formu působnost: Vídeň, Montreux, Paříž, Brno, Praha, Plzeň atd. významné dílo: obchodní dům Goldman&Salatch ve Vídni, dům Tristana Tzary na Montmartru, Müllerova vila ve Střešovicích, vila Karma u Ženevského jezera atd.

Adolf Loos v Plzni působení mezi lety 1907 a 1909 a později znovu mezi lety 1927 až 1932 působení mezi lety 1907 a 1909 a později znovu mezi lety 1927 až 1932 celkem 13 bytových realizací včetně několika přestaveb domů celkem 13 bytových realizací včetně několika přestaveb domů přepychové bydlení pro bohaté podnikatele z prostředí židovské komunity přepychové bydlení pro bohaté podnikatele z prostředí židovské komunity válečná a poválečná historie vedla k mnohdy bizarnímu osudu jednotlivých interiérů válečná a poválečná historie vedla k mnohdy bizarnímu osudu jednotlivých interiérů roku 2009 bylo zahájeno úsilí o jejich obnovu a započaty práce na rekonstrukci prvního interiéru roku 2009 bylo zahájeno úsilí o jejich obnovu a započaty práce na rekonstrukci prvního interiéru

Komentované prohlídky unikátní soubor 8 dochovaných interiérů, z nichž je již 6 různou formou zpřístupňováno veřejnosti unikátní soubor 8 dochovaných interiérů, z nichž je již 6 různou formou zpřístupňováno veřejnosti formy zpřístupnění veřejnost: formy zpřístupnění veřejnost: 1. Pravidelné prohlídky (pro jednotlivce) 1. Pravidelné prohlídky (pro jednotlivce) 2. Prohlídky pro skupiny na objednávku 2. Prohlídky pro skupiny na objednávku 3. Dny otevřených dveří 3. Dny otevřených dveří 4. Kulturní akce 4. Kulturní akce Žádný z interiérů nemá bezbariérový přístup. Žádný z interiérů nemá bezbariérový přístup.

Pravidelné prohlídky 3 prohlídkové trasy: 3 prohlídkové trasy: 1. Byty Krausových a Voglových (60 minut) 2. Brummelův dům (45 minut) 3. Semlerova rezidence (45 minut) 1. Byty Krausových a Voglových (60 minut) 2. Brummelův dům (45 minut) 3. Semlerova rezidence (45 minut) návštěvní doba: návštěvní doba: duben-říjen: čtvrtek, sobota, neděle duben-říjen: čtvrtek, sobota, neděle listopad-březen: čtvrtek, sobota listopad-březen: čtvrtek, sobota Ve vybraných časech v anglickém či německém jazyce.

Pravidelné prohlídky Rezervace a prodej vstupenek Rezervace a prodej vstupenek online – online – v Turistickém informačním centru, v Turistickém informačním centru, nám. Republiky 41, nám. Republiky 41,

Prohlídky pro skupiny na objednávku doba prohlídek zvolených tras kdykoliv v termínu dle dohody doba prohlídek zvolených tras kdykoliv v termínu dle dohody skupinové vstupné skupinové vstupné jazyky: ČJ, AJ, NJ, FJ, RJ jazyky: ČJ, AJ, NJ, FJ, RJ objednávky na nebo na objednávky na nebo na

1. trasa Byty Krausových a Voglových Bendova 10 – Vilém a Gertruda Krausovi Bendova 10 – Vilém a Gertruda Krausovi Interiér uzpůsoben i ke konání komorních kulturních a společenských akcí. Ve vlastnictví města Plzně.

1. trasa Byty Krausových a Voglových Klatovská 12 – Josef a Štěpánka Voglovi Klatovská 12 – Josef a Štěpánka Voglovi Ve vlastnictví města Plzně.

2. trasa Brummelův dům Husova 58 – Jan a Jana Brummelovi Husova 58 – Jan a Jana Brummelovi V osobním vlastnictví rodiny Brummelových.

3. trasa Semlerova rezidence Klatovská 110 – Oskar a Jana Semlerovi Klatovská 110 – Oskar a Jana Semlerovi Ve vlastnictví Plzeňského kraje.

Dny otevřených dveří u příležitosti svátků a významných výročí jsou zpřístupněny i zatím nezrekonstruované interiéry domu Hugo Semlera na Klatovské 19 a bytu Richarda Hirsche v Plachého 6 u příležitosti svátků a významných výročí jsou zpřístupněny i zatím nezrekonstruované interiéry domu Hugo Semlera na Klatovské 19 a bytu Richarda Hirsche v Plachého 6 termíny jsou zveřejňovány s předstihem v tisku a na termíny jsou zveřejňovány s předstihem v tisku a na

Kulturní akce Loosovy interiéry jsou také dějištěm kulturních a společenských akcí, jako jsou Loosovy interiéry jsou také dějištěm kulturních a společenských akcí, jako jsou koncerty, literární večery, přednášky, výstavy, ale například i svatební obřady interiér v Bendově 10 je k takovýmto účelům přizpůsoben a lze jej pronajmout interiér v Bendově 10 je k takovýmto účelům přizpůsoben a lze jej pronajmout

Informace informace o jednotlivých prohlídkových trasách, možnostech rezervace a nákupu vstupenek a mnohé zajímavé aktuality naleznete na webu informace o jednotlivých prohlídkových trasách, možnostech rezervace a nákupu vstupenek a mnohé zajímavé aktuality naleznete na webu zajímavosti a novinky potěší příznivce na facebookových stránkách Adolf Loos Plzeň zajímavosti a novinky potěší příznivce na facebookových stránkách Adolf Loos Plzeň

Filmová turistika v Plzeňském kraji Ing. Alena Svobodová vedoucí Odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Plzeňského kraje

Oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu Plzeňského kraje propojení filmu a aktivit oddělení cestovního ruchu propojení filmu a aktivit oddělení cestovního ruchu 1) propagace regionu prostřednictvím filmu 1) propagace regionu prostřednictvím filmu 2) využití filmových míst k propagaci regionu 2) využití filmových míst k propagaci regionu 3) využití tématu filmové turistiky v rámci ostatních aktivit 3) využití tématu filmové turistiky v rámci ostatních aktivit

Propagace regionu prostřednictvím filmu – netradiční spot v hlavní roli s „Jamesem Bondem“, který prchá před jiným agentem po různých turistických cílech v Plzeňském kraji v hlavní roli s „Jamesem Bondem“, který prchá před jiným agentem po různých turistických cílech v Plzeňském kraji

Využití filmových míst k propagaci regionu - Po stopách Policie Modrava cykloturistická mapa Kašperských Hor a okolí cykloturistická mapa Kašperských Hor a okolí

Využití filmových míst k propagaci regionu - Po stopách Policie Modrava videotrasy na webu videotrasy na webu

Využití filmových míst k propagaci regionu - Po stopách filmu Zápisky z cest Plzeňský krajem rodiny Klusálkových Zápisky z cest Plzeňský krajem rodiny Klusálkových

Využití filmových míst k propagaci regionu - interaktivní hra varianta „Filmová místa v Plzeňském kraji“ v interaktivní hře Znáte Plzeňský kraj? varianta „Filmová místa v Plzeňském kraji“ v interaktivní hře Znáte Plzeňský kraj?

Využití filmových míst k propagaci regionu - Po stopách Policie Modrava videa - Hauswaldská kaple, Horská synagoga Hartmanice videa - Hauswaldská kaple, Horská synagoga Hartmanice

Využití filmových míst k propagaci regionu - Filmová trasa výlety na webu výlety na webu

Využití tématu filmové turistiky v rámci ostatních aktivit – Veletrh ITEP 2015 grafika výstavních pultů, doprovodný program, autogramiáda herců grafika výstavních pultů, doprovodný program, autogramiáda herců

Filmová turistika v Plzeňském kraji – vize pro rok 2016 dokončení webu dokončení webu propagační leták o filmových místech propagační leták o filmových místech presstripy po filmových místech presstripy po filmových místech spolupráce s filmaři spolupráce s filmaři

Děkujeme za pozornost!