BRUTTO, NETTO, TÁRA VÝPOČTY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doprava Ivan Gros
Advertisements

Obaly Ivan Gros
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 4/14.
Karel Schreiner obchodní provoz 3.ročník prodavač
Tato prezentace byla vytvořena
KRYCHLE POVRCH A OBJEM.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Tato prezentace byla vytvořena
Velkoobchodní sklady se spotřebním zbožím
Identifikace sortimentu spotřebního zboží ve velkoobchodě
Název materiálu: HMOTNOST – výklad.
Výkon.Když dělník nakládá zeminu na auto, koná práci ? Naložení zeminy mu trvá 2 hodiny Co se změní, když zeminu budou nakládat dva dělníci ? A co když.
V této kapitole se dozvíme více o deformačních účincích sil
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální učební materiál
PaedDr. Jozef Beňuška
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_570_PŘEVODY_JEDNOTEK_HMO TNOSTI Téma: OPAKOVÁNÍ.
Pravidelný n-boký hranol - příklady
Vyjádření neznámé ze vzorce
Kvádr Síť, povrch, objem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výpočty s hustotou
UKLÁDACÍ BEDNY - přepravní prostředky na úrovni základních manipulačních jednotek - jsou určeny pro skladování materiálu - pro mezioperační manipulaci.
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
BRUTTO, NETTO, TÁRA. BRUTTO, NETTO, TÁRA BRUTTO, NETTO, TÁRA - jde o druhy objemových jednotek (hmotnosti, objem, obsah, délka) - tyto termíny se používají.
ČLENĚNÍ SKLADŮ PODLE SKLADOVANÉHO MATERIÁLU MATERIÁL - jde o vytěžené suroviny, polotovary, hotové výrobky, obaly i odpady - základním kritériem pro.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Optimální naložení kontejneru ISO 1C.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Název: Přepravní prostředky-EUR paleta Autor: Ing. Jaroslav Vrchota
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Gábina Průšová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_FY7_TLAK_PRIKLADY TÉMA: Tlak a tlaková síla – příklady DATUM: prosinec.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIDIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
JWC48B6/1 011– ruční ČISTIČ OKEN JIVE WINDOW CLEANER
Výpočet obsahu rovnoběžníku
- Výpočet povrchu tělesa
PŘÍKLADY NA JEDNOTKY PŘEVODY JEDNOTEK
TIF2600/1 – napařovací ŽEHLIČKA IRONflow
TIF2800/1 – napařovací ŽEHLIČKA IRONflow
Úvod do logistiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Karel Zíka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výkon: výpočty příkladů z praxe
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F8.Vl.29_Prace Datum: Ročník: Osmý
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
Hmotnost.
Jednotky délky, hmotnosti, obsahu
- Objem a povrch tělesa – rozšiřující příklady
Vysoká škola technická a ekonomická
MĚŘENÍ HMOTNOSTI Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
SJ4000DWB6/1 011 – ruční bezSÁČKOVÝ vysavač JIVE
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Výpočet relativní atomové hmotnosti
ODJÍMATELNÝ RUČNÍ VYSAVAČ
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
SR71_SR SÁČKOVÝ vysavač SYRENE
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výpočty s hustotou
Tělesa –V kvádru-slovní úlohy
Skříňový mrazák CCOUN 5144WH
JEDNOTKY DÉLKY A HMOTNOSTI
Výroba dřevěných obalů na trhu od roku 2000
VÝKON.
Krychle a kvádr - slovní úlohy.
Převody jednotek hmotnosti
CI642C 60 cm Vestavná indukční deska šíře 60 cm
3. ročník Písemná práce 2.
Třída 3.B 11. hodina.
Výpočet obsahu rovnoběžníku
Transkript prezentace:

BRUTTO, NETTO, TÁRA VÝPOČTY

VÝPOČET HMOTNOSTÍ B = N + T hrubá (celková) hmotnost N = B - T čistá hmotnost zboží T = B - T tára (hmotnost obalů, palet

PŘÍKLAD 1 Na dřevěné paletě je naskládáno 8 beden kancelářského papíru. V každé bedně jsou 4 balíky. Celá logistická jednotka váží 80 kg. Vypočítejte : a) hmotnost zboží b) hmotnost 1 balíku – uveďte v g c) táru d) táru, jestliže víme, že netto hmotnost 1 balíku papíru váží 1,5 kg

PŘÍKLAD 2 Netto manipulační jednotky je 230 kg. V každé jednotce jsou 4 stejné balíky. Tára váží 30 kg. Vypočítejte : a) hmotnost zboží b) hmotnost 1 balíku – uveďte v g c) táru, jestliže víme, že netto hmotnost 1 balíku váží 65 kg.

PŘÍKLAD 3 Přiřaďte k jednotlivým hmotnostem jejich názvy : a) hmotnost roltejneru (přepravního prostředku) b) hmotnost kompotovaného ovoce c) hmotnost paletizační manipulační jednotky s pytli cementu d) hmotnost pytlů cementu e) hmotnost plechovek kompotu f) hmotnost naloženého nákladního auta pískem

PŘÍKLAD 4 Na prostou paletu o rozměrech 800 mm x 1 200 mm se mají ukládat manipulační jednotky o rozměrech 400 mm x 400 mm x 200 mm (š x d x v). Hmotnost jedné manipulační jednotky je 15 kg, nosnost palety je 1 500 kg. Vypočítejte v příslušných jednotkách: a) maximální počet manipulačních jednotek ložených na paletě v jedné vrstvě b) celkový počet vrstev na paletě při maximálním využití nosnosti palety

c) celkovou výšku ložených manipulačních jednotek na paletě při maximálním využiti nosnosti palety d) celkový počet vrstev na paletě při maximálním využiti nosnosti palety, když se změní také její hmotnost na 50 kg e) celkovou výšku ložených manipulačních jednotek na paletě při maximálním využiti nosnosti palety

Odkazy : www.brzobohaty.cz/.../el503w_img_front_cmyk.jpg www.euro-paper.cz/pic_zbozi/210963.jpg i.idnes.cz/09/102/gal/VES2e7ca9_4880463_web.jpg