Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje Úsek náměstka pro vnější službu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový školní rok začíná.
Advertisements

Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
Vyhodnocení trestných činů za rok 2010 na ÚO Šumperk.
Služba pořádkové a dopravní policie KŘP Libereckého kraje.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
plk. Ing. Leoš Tržil Brno 29. ledna 2015 ROK 2014 Policie ČR, bezpečnostní situace Krajské ředitelství Jihomoravského kraje plk. Ing. Leoš Tržil.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Čas se zamyslet … zodpovědný přístup k bezpečnému pohybu v silničním provozu.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK LEDNA 2011 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje KRIMINALITA za rok 2009.
Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR 1.  nová forma preventivního působení za účelem předcházení protiprávnímu jednání,
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA ROK
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování v roce 2009 (zbraňová amnestie)
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie.
KŘP Středočeského kraje prezentace vnější služby Praha,
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
BILANČNÍ TISKOVÁ KONFERENCE ZA ROK 2014
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Kybernetická kriminalita
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2016
Rok 2016 v silničním provozu a priority Policie ČR pro rok 2017
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
Tisková konference ÚO Děčín Krajské ředitelství Ústeckého kraje
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
10 pilířů reformy Policie ČR
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Krajské ředitelství policie Plzeňské kraje
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2012
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až říjen roku 2013 plk. Ing. Tomáš LERCH
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Senioři v dopravě kpt. Mgr. Miroslav ŠIMEČEK
Program spolupráce SN – CZ
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje Úsek náměstka pro vnější službu

Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha Náměstek pro vnější službu Organizační články krajského ředitelství Odbor služby pořádkové policie Odbor služby dopravní policie Odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Operační odbor Zásahová jednotka Územní odbory VS České Budějovice Český Krumlov Jindřichův Hradec Písek Prachatice Strakonice Tábor

Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE VYHODNOCENÍ PRIORIT SPP V ROCE 2009  CZ PRESS  Podíl na zajištění zasedání ministrů zahraničních věcí EU března 2009 Hluboká nad Vltavou.  Bezpečnostní opatření PJ, AKT, OSPP, hlídky OOP  Realizace metody „Community policing“  Bezpečně do školy – bezpečné přechody Byly vytipovány rizikové přechody pro chodce zejména u škol a na místech se značnou frekvencí chodců, ke kterým jsou veleny hlídky. Došlo ke kvalitativnímu posunu koordinace a efektivity nasazovaných sil s ohledem na vhodně zvolenou dobu této činnosti.

Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE VYHODNOCENÍ PRIORIT SPP V ROCE 2009  Koordinační dohody Podařilo se uzavřít celkem 490 koordinačních dohod s orgány místních správ a samospráv. Vzhledem k počtu obcí v jihočeském regionu 623 se jedná o velmi vysoký počet dohod. V tomto kritériu patří KŘP Jčk ke špičce v rámci PČR. Důraz kladen na konkrétní okolnosti bezpečnostní situace v daném regionu.  Provádění policejních akcí Bylo stanoveno provádět policejní akce minimálně dvakrát do měsíce. Téma akce voleno citlivě s ohledem na stav sil a prostředků, bezpečnostní situaci v teritoriu. Do těchto akcí aktivně zapojovány orgány státní správy a samosprávy, živnostenské úřady, OSPOD, média a podobně.

SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE VYHODNOCENÍ PRIORIT SPP V ROCE 2009 Druhy a počty policejních akcí v roce 2009 : DBA „X“ a „Y“321 Podávání alkoholu mladistvým202 Kontroly nočních podniků5 Kontroly chatových oblastí a kempů265 Celkem793 Vzhledem ke stanovenému počtu akcí 2x v měsíci, což při počtu 7 ÚO představuje celkem 168 akcí, lze celkový počet akcí 793 hodnotit jako velmi pozitivní. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE VYHODNOCENÍ PRIORIT SPP V ROCE 2009  Každý zná svého policistu Hlavním cílem je dosáhnout co největší informovanosti lidí o kontaktech na polici ve svém teritoriu. KŘP Jčk zajistilo výrobu a distribuci vizitek policistům v řídících funkcích a policistům s přiděleným okrskem. Na všech OOP byly vytvořeny karty úseků, kde jsou uvedeny kontakty na příslušné OOP, včetně kontaktů na policisty s přiděleným okrskem, výčet obcí v místní příslušnosti OOP, grafické znázornění teritoria, zájmové objekty apod.. Kontakty na vedoucí OOP jsou dále zveřejňovány na nástěnkách v prostorách policejních recepcí. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE VYHODNOCENÍ PRIORIT SPP V ROCE 2009  Vybrané kvantitativní ukazatele a jejich porovnání Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha Evidováno trestných činů Přestupků celkem z toho BESIP majetkové př veřejný pořádek alkohol + toxi Incidenty se znaky domácího násilí Vykázáno osob – domácí násilí3736

SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE STANOVENÉ PRIORITY SPP PRO ROK 2010  Pokračovat v realizaci a rozvoji metody Community policing  Zvyšovat dosaženou úroveň nastavení uplatňování metody Community policing dle sledovaných indikátorů. Zlepšením činnosti při plánování služeb a organizaci práce dosáhnout zlepšení podílu výkonu služby v přiděleném okrsku.  V rámci projektu „Každý zná svého policistu“, provádět vhodným způsobem plánování výkonu služby, který umožní policistům s přiděleným okrskem pravidelné setkávání se zástupci místní správy a samosprávy a dalšími zájmovými subjekty v přiděleném území.  Organizovat policejní akce s ohledem na vývoj bezpečnostní situace v teritoriu. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE STANOVENÉ PRIORITY SPP PRO ROK 2010  Zaměřit se na eliminaci neuspokojivého stavu v oblasti požívání alkoholických nápojů řidiči motorových vozidel v instruktážích hlídek stanovit povinnost dohledu na BESIP převážně v noční době.  Pokračovat v dalším vzdělávání policistů služby pořádkové policie  Organizovat doškolovací kurzy policistů služby pořádkové policie v účelovém zařízení Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje Lišov. Organizovat odborné tematicky zaměřené semináře na základě aktuálních potřeb základních útvarů. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA POŘÁDKOVÉ POLICIE STANOVENÉ PRIORITY SPP PRO ROK 2010  Trestní a přestupkové řízení  Zajistit aplikaci změn v souvislosti s účinností Trestního zákoníku č. 40/2009 Sb.  Zaměřit metodickou a kontrolní činnost na OMČ a obsahovou stránku trestního a přestupkového řízení. Šetření musí být efektivní, se snahou o objasnění skutku a eliminaci formálního plnění úkolů v trestním a přestupkovém řízení.  Personální a organizační zajištění základních útvarů  Personálně zajistit efektivní rozmístění sil včetně nastavení systému jejich transparentního a spravedlivého odměňování Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA DOPRAVNÍ POLICIE rozdíl Počet DN Usmrceno TZ LZ AL u viníka Škoda v Kč DOPRAVNÍ NEHODOVOST Počet DN ovlivnila ohlašovací povinnost až při škodě nad ,-Kč V roce 2009 nejméně usmrcených za posledních 10 let

Grafické znázornění počtu DN podle jednotlivých útvarů Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

Grafické znázornění počtu usmrcených osob podle jednotlivých útvarů Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

Grafické znázornění těžce zraněných osob podle jednotlivých útvarů Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

Grafické znázornění lehce zraněných osob podle jednotlivých útvarů Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA DOPRAVNÍ POLICIE Alkohol a návykové látky Alkohol Návykové látky95154 Zadrženo ŘP Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA DOPRAVNÍ POLICIE Zjištěné přestupky – řidiči motorových vozidel BP Kč ozn á meno Rychlost Předj í žděn í Přednost Způsob j í zdy P á sy Mobil Technický stav Žel. přejezdy Ostatn í Celkem Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

SLUŽBA DOPRAVNÍ POLICIE POVINNÉ DECHOVÉ ZKOUŠKY NA ALKOHOL  Od účinnost ZP PP č.160/2009  Povinnost provést dechovou zkoušku u řidiče již při základní kontrole (časová náročnost cca 10 sekund)  Služba dopravní policie má jako jeden z úkolů v instruktáži vždy základní kontrolu  Možnost provedení takového testu tzv. „PASIVNÍ ZKOUŠKOU“  Služba dopravní policie KŘ Jihočeského kraje disponuje 68 ks analyzátory alkoholu v dechu typu DRÄGER Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

ÚSEK PREVENCE SLUŽBA DOPRAVNÍ POLICIE PRIORITY SDP PRO ROK ÚSEK PREVENCE  Realizace minimálně dvou preventivních akcí po linii SDP územního odboru za účelem posílení BESIP  Pozitivní a častá medializace činnosti SDP  Rozšířená spolupráce s preventivně informační skupinou na územním odboru  Aktivní zapojení komunikačního inženýrství na úseku odstraňování nebezpečných lokalit, míst častých nehod, zklidňování dopravy apod.  Dynamické přizpůsobení výkonu služby aktuálním podmínkám Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

ÚSEK REPRESE SLUŽBA DOPRAVNÍ POLICIE PRIORITY SDP PRO ROK ÚSEK REPRESE  Udržení stavu kvantitativních sledovaných ukazatelů  Zaměření na závažné porušení pravidel silničního provozu  Potírání trestné činnosti v dopravě  Vyhlašování vlastních účelně zaměřených DBA  Zaměření na zákaz požívání alkoholu a návykových látek  Nákladní doprava – sociální předpisy, technické stavy, ADR  Ukládání kaucí (z.č. 111/1994Sb. a z.č. 361/2000Sb.)  Zadržování ŘP při dodržení zákonných ustanovení Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

OBLAST VŠEOBECNÁ SLUŽBA DOPRAVNÍ POLICIE PRIORITY SDP PRO ROK OBLAST VŠEOBECNÁ  Průběžné analyzování výkonu služby za účelem jejího dalšího posílení a efektivity  Snížení počtu zrušených rozhodnutí z důvodu procesního pochybení (posilování právního vědomí každého policisty)  Profesionální rozhodování a vystupování na veřejnosti  Plnění strategie Resortního akčního plánu BESIP  Důsledná realizace priorit Policejního prezídia ČR a ŘSDP (Bezpečně do školy, Piráti silnic, Ochrana účastníků nemotorové dopravy za snížené viditelnosti, Víkendová a sváteční doprava, spolupráce s obecní policií, )  Aplikace nového trestního zákoníku  Sebevzdělávání a sebereflexe Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

ODBOR SLUŽBY PRO ZBRANĚ A BEZPEČNOSTNÍ MATERIÁL  Novelou zákona o zbraních a střelivu byl vyhlášen pro období od 1. února do 31. července 2009 zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování u osoby, která zbraň předá dobrovolně Policii ČR, tzv. „amnestie “.  V rámci této „amnestie“ bylo odevzdáno v ČR kusů zbraní.  V Jihočeském kraji bylo odevzdáno celkem 615 kusů zbraní. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

ODBOR SLUŽBY PRO ZBRANĚ A BEZPEČNOSTNÍ MATERIÁL  Podobná akce proběhla již  v roce 1996, kdy bylo v České republice odevzdáno celkem ks zbraní, v Jihočeském kraji 685 ks zbraní.  V roce 2003, kdy bylo v České republice odevzdáno celkem ks zbraní, v Jihočeském kraji 149 ks zbraní. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

ODBOR SLUŽBY PRO ZBRANĚ A BEZPEČNOSTNÍ MATERIÁL  K dnešnímu dni bylo z poslední „amnestie“  Provedeno balistické zkoumání u 140ks zbraní  Z toho bylo zaregistrováno 99ks zbraní  A celkem vráceno 117ks zbraní Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

ODBOR SLUŽBY PRO ZBRANĚ A BEZPEČNOSTNÍ MATERIÁL  Statistické ukazatele k  K tomuto datu OSZBM KŘP Jčk eviduje držitelů zbrojních průkazů.  Tito držitelé mají zaregistrovaných celkem zbraní.  Zbrojních licencí je evidováno 163 a k nim je zaregistrováno 1160 zbraní.  Celkem bylo v roce 2009 vedeno cca správních řízení. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

ODBOR SLUŽBY PRO ZBRANĚ A BEZPEČNOSTNÍ MATERIÁL  Priority odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál  Pro rok 2010 je hlavní prioritou dozorová a dohledová činnost ve věcech zbraní a střeliva zaměřená na ochranu bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku a na odhalování přestupků, správních deliktů a trestných činů. Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha

Děkuji za pozornost Přeji hezký den plk. Mgr. Roman Bláha Vnější služba, plk. Mgr. Roman Bláha