FEBA-European Federation of Food Banks Banks has 22 Members, one per country, either national federation of Food Banks or single Food Bank organization.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
Sídla ČR.
ČESKÁ REPUBLIKA – ADMINISTRATIVNÍ ČLENĚNÍ
VYPRACOVAL: Jáchym vérosta
Členění území naší vlasti
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Členění území naší vlasti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Česká republika
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Krátkodobé výměny – tábory nejpopulárnější forma mládežnických výměn.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavebnictví a bytové výstavbě Tisková konference  Stavebnictví.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ZEMĚPIS TEMA: ČR – kraje ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Opakovací test – kraje ČR
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Město na obrázku se jmenuje
FEBA-European Federation of Food Banks
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Problematika potravinových odpadů v ČR
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Czech Republic Ing. David Slavata, Ph.D..
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Členění území naší vlasti
Distribution of CFTR mutations in the Czech population: Positive impact of integrated clinical and laboratory expertise, detection of novel/de novo alleles.
zpracovaný v rámci projektu
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Sídla ČR.
Přidejte se na slido.com #ZE1.
Transkript prezentace:

FEBA-European Federation of Food Banks Banks has 22 Members, one per country, either national federation of Food Banks or single Food Bank organization.

Česká federace potravinových bank Členové: Potravinová banka Praha, Ostrava, Litoměřice, Liberec, Vysočina, Plzeň, Brno a Jihomoravský kraj, Hradec Králové, nově vznikají banky Pardubice, Zlín, Karlovy Vary, Olomouc.

EU In Europe, in 2014, 125 million (25%) were at risk of poverty or social exclusion and among them 55 million (9,6%) were not able to afford a regular quality meal every second day

Sklad potravinové banky Lisabon

PB Praha Pro Prahu a Středočeský kraj V roce 2014: Shromážděné potraviny o váze kg Počet dběratelů 91 organizací Počet klientů cca Hodnota potravin Kč

Cíle potravinových bank - shromažďovat potraviny od dárců a přerozdělovat je organizacím, které pečují o osoby v nouzi, nebo v krizi - předcházet plýtvání potravinami - vychovávat spotřebitele k zodpovědnému spotřebitelství - vychovávat klienty( odběratele) k rozumnému hospodaření s potravinami

OSN OSN - program rozvoje světa Jeden z konkrétních globálních cílů je zaměřen na změny ve spotřebních a výrobních zvyklostech. Roční objem plýtvání potravinami, které činí dnes kolem 1,3 miliardy tun, má být sníženo do roku 2030 na polovinu

ČR Prosinec 2014 zrušena povinnost platit DPH z potravinového daru potravinovým bankám 01-06/ t potravin v PB Praha 01-06/ t potravin v PB Praha

Jak na to? Chceme-li změnit svět, musíme začít u sebe- 30% odpadů tvoří odpady z domácností

Furthermore, it collects donations during public collections V OSN teď byl schválen program rozvoje světa na roky Jeden z konkrétních globálních cílů je zaměřen na změny ve spotřebních a výrobních zvyklostech. Současná úroveň plýtvání jídlem, tedy asi přibližně 1,3 miliardy tun jídla za rok, má být snížena do roku 2030 na polovinu

MISSIVA, spol.s r.o. : MISSIVA, spol.s r.o. : Filozofie firmy: „Naši planetu jsme nezdědili po svých předcích, ale půjčili jsme si ji od svých dětí.“ 1. vyrobit a neuškodit přírodě 2. používat a neuškodit lidem, ani přírodě