Autor práce: Michaela Marie Bollenová Vedoucí práce: Mgr. Jaroslav Voříšek Školní rok: 2012/2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Advertisements

BELGIE.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Maturitní otázka č. 21 Benelux.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín STÁTY BENELUXU 1.
Belgie Tomáš Rosecký, 2.D.
Belgie – země Vlámů a Valonů
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Západní Evropa.
ČERVENCOVÁ REVOLUCE Po pádu Napoleona vládl ve Francii Ludvík XVIII.
Evropa na počátku novověku
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem a reáliemi Belgie,
BELGIE.
Benelux. Benelux volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska Vlajka Beneluxu.
Nizozemsko Konstituční monarchie Velká hustota: 400 obyv./km2
Evropské regiony – Západní Evropa– Státy Beneluxu
BENELUX 2. listopadu 2005.
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
Téma hodiny: Belgie Předmět: Zeměpis Ročník: 2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
BENELUX.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Republika Rakouska.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
BELGIE.
Belgie Vlámové vs. Valoni.
Itálie Kryštof Lehečka.
VLAJKA PATŘÍ NIZOZEMÍ BELGII NĚMECKU. VLAJKA PATŘÍ NIZOZEMÍ BELGII NĚMECKU.
Benelux - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
CANADA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
MY FAVORITE TOWNS ENGLISH PROJECT VÍT POSPÍŠIL 8. B.
Prague is the capital and largest city of the Czech Republic The city is home to about 1.3 million people Flag of Czech Republic.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Belgické království Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Znak Vlajka Hlavní město: Brusel Počet obyvatel: Rozloha: km² Hustota zalidnění: 370 obyvatel/km².
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_12_Belgie Téma:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_STÁTY ZÁPADNÍ EVROPY II. TEMA:
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_267_Belgie Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Země BENELUXU Belgie Nizozemí (Holandsko) Lucembursko.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
ZEMĚ BENELUXU - BELGIE Cyrilometodějská církevní základní škola Lerchova 65, Brno Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze do škol.
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Dějepis 7. ročník Marek Kryška
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Sada 4 Místo, kde žijeme Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Belgie Jakub Jenšovský.
BELGIE. BELGIE CHARAKTERISTIKA hlavní město: Brusel rozloha: km2 počet obyvatel: jazyk: nizozemština, francouzština, němčina náboženství:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Hana Řebíčková
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Belgie.
Průkopníci evropské integrace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
Evropa v letech Věk revolucí.
5.1 Místo, kde žijeme – ČESKÁ REPUBLIKA
Evropa v letech Věk revolucí.
UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND.
Transkript prezentace:

Autor práce: Michaela Marie Bollenová Vedoucí práce: Mgr. Jaroslav Voříšek Školní rok: 2012/2013

Anglická anotace Belgium is an European country by the North Sea. Brussels is the capital city of Belgium. Belgium is a monarchy. The head of a kingdom is a king or queen. The king of Belgium is Albert II. People in Belgium speak French, Flemish and German. 10,5 million inhabitants live in Belgium. The most famous building is Atomium and the most popular dish is waffles.

Úvod o Belgie je evropský stát u Severního moře o Hlavním městem je Brusel o Mluví se francouzsky, vlámsky a německy o Je tu nastolena konstituční monarchie o Hlava státu je král Albert II.

Historie Belgie byla roku 1795 zabrána Francií v čele s Napoleonem a po porážce připojena k Nizozemsku. Při povstání roku 1830 byla vyhlášena nezávislost na Nizozemsku a nastolena konstituční monarchie. Na trůn usedl Leopold I. Během vlády Leopolda II. získala Belgie kolonii v Kongu. Později se Kongo stalo nezávislou republikou. Od roku 2000 sílí snahy o úplné rozdělení na vlámskou a valonskou Belgii.

Belgická „nej Belgická „nej“  Z Belgie pochází kreslíř Georges Remi, autor Tintinovo dobrodružství.  Nejznámější belgická pochoutka jsou čokoládové bonbóny – pralinky. Vynalezl je cukrář Jean Neuhaus.  Zrodily se tu také hranolky, kterých v Belgii zkonzumují o třetiny více než v Americe.  V Bruselu je k vidění 165 miliardkrát zvětšený atom železa Atomium. Nabízí neuvěřitelný pohled na město i restauraci v nejvyšší kouli.

Brusel  Má 1 milion obyvatel.  Sídlo tu má NATO a proto bývá Brusel ozna č ován jako „hlavní m ě sto Evropy“.  Jediné dvojjazy č né m ě sto v Belgii.  Centrum je plné um ě ní najdete tu proslavenou sošku „ Čů rajícího chlape č ka“, secesní stavby Victora Horty nebo postavi č ky belgických komiks ů pokrývající bo č ní st ě ny dom ů.

Antverpy  Jsou druhým největším městem.  Naleznete zde jeden z největších přístavů Evropy.  Město si zamiloval barokní malíř Peter Paul Rubens. Jeho obrazy zdobí mnoho staveb a tak dostaly Antverpy přezdívku „Rubensovo město“  Dominantou města je katedrála Panny Marie, budovala se 269 let, má 7 lodí a 14 kaplí.  Je tu 30 hektarový zábavný park Bobbejaaland, má více než 50 atrakcí např. dráhu volného pádu se skolen 97°.

Bruggy o M ě sto se nachází v severozápadní č asti Belgie. o Díky své protkané síti ř eky Reie, se Bruggy ozna č ují jako „Benátky severu“ o Centrum Brugg se svými gotickými stavbami bylo zapsáno roku 2000 do sv ě tového d ě dictví UNESCO.

Závěr Jsem ráda, že jsem si toto téma vybrala. Nejen že mě tato práce bavila, dokonce jsem se dozvěděla spoustu nových zajímavých informací. Zdroje Vlastní fotografie a vědomosti