Jak prospívá bylinný čaj? bylinné čaje zajišťují vstřebávání aktivních látek maximální rychlostí s rychlým účinkem; bylinný čaj – kombinace několika léčivek;

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Léčivé rostliny Znáš léčivé rostliny a jejich účinky?
Advertisements

Žlázy s vnitřní sekrecí
Nově pěstované rostliny a jejich využití
LÉČIVÉ BYLINY v naší zahradě
Marta Hlobilová 2. Ročník MBB, UPOL
Hana a Petr Ulrychovi Použití třezalky je velmi rozsáhlé: působí antibioticky, čistí krev, má účinky protizánětlivé, dobře působí na ekzémy, odstraňuje.
Ganoderma: Královna léčivých rostlin DXN. GANODERMA (LINGZHI) – Úžasná léčivá rostlina V Číně ji už po tisíciletí považují za zázračnou léčivou rostlinu.
Představní společnosti
Petržel Petroselinum crispum.
Prezentace - Jarmila Kirvejová
Zelinářské zahrady.
Léčivé rostliny I..
DETOXIKACE – očista organismu
Třída DVOUDĚLOŽNÉ rostliny -
HOBITI.
Hana a Petr Ulrychovi Použití třezalky je velmi rozsáhlé: působí antibioticky, čistí krev, má účinky protizánětlivé, dobře působí.
Hormonální řízení.
VITAMÍNY A MINERÁLY.
Celer.
Trávicí soustava.
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
Bylinná parní lázeň - FITODAR
Žlázy s vnitřní sekrecí
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
Vojtěška setá Medicago sativa
IMMUBLEND.
Léčivé rostliny II..
Zpracovala: Dominika Studená
Hluchavkovité (Lamiaceae)
Herbář 7.třída.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Rumiště a okraje cest.
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
Bobovité - Fabaceae.
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_15_EKO8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Léčivé rostliny.
BYLINKY. MEDUŇKA (čeleď hluchavkovité) vytrvalá listy vonní po citronu východní středozemí, Malá Asie použití: čaj, koření navozuje klid – dobrý spánek,
Kouzlo bylinek:. Vratič obecný: Účinky: antibiotické protirevmatické odpuzuje hmyz Sběr: nať, květ Příklady použití: Mast-na nehojící se rány jako antibiotikum.
 meduňka (mast, olejíček)  sáček spařeného černého čaje přikládat na opar.
Acai Černá třešeň Červená řepa Zelené jablko Hruška Rakytník Malina Brusinky Granátové jablko Borůvky Maqui.
ČOKOLÁDA A JEJÍ PUTOVÁNÍ PO TĚLE Biologicko-chemický projekt.
Nelíčený půvab nové linie přípravků pro péči o pleť obličeje je úchvatný…
Vliv alkoholu na zdraví člověka. cílová skupina: střední školy anotace : vliv alkoholu na zdraví člověka klíčová slova : fetální alkoholový syndrom autor:
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
Program nejvhodnější kombinace produktů. Vyvinut odborníky Vědeckého a inovačního Střediska Společnosti v roce Nejmodernější názor na lidské zdraví.
Renaissance Triple Set. Formula 3 KOMPLEX S ANTIOXIDANTY PRODLUŽTE SI MLÁDÍ!
Co jsou mastné kyseliny? Polynenasycené mastné kyseliny jsou látky, které se účastní metabolizmu našeho organizmu.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tajemství čaje Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Antioxidanty  Antioxidanty jsou látky, které zabraňují oxidačním procesům probíhajícím v našem těle  Oxidační procesy v těle vyvolávají volné radikály.
Citrony Limetka Pomeranče Šípky – Rose Hips Acerola Hesperidin Rutin.
Legendární série «Sibiřská kolekce balzámů» 18 let úspěchů! Více než 25 států.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo: CZ.1.07/1.1.26/
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
LINIE DVOUFÁZOVÝCH PŘÍPRAVKŮ, NAPOMÁHAJÍCÍCH PODPOŘE NORMÁLNÍCH FUNKCÍ RŮZNÝCH ORGÁNOVÝCH SOUSTAV SynchroVitals.
Název školy: Základní škola Městec Králové
DĚJE V TRÁVICÍ SOUSTAVĚ
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
Žlázy s vnitřním vyměšováním - endokrinní soustava U/60
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potravinářské zbožíznalství
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
VY_32_Inovace_ Druhy rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
Zelinářské zahrady.
Jak prospívá bylinný čaj?
Bobovité (fabaceae).
Jak prospívá bylinný čaj?
Byliny Anna Dominová 3.A.
Transkript prezentace:

Jak prospívá bylinný čaj? bylinné čaje zajišťují vstřebávání aktivních látek maximální rychlostí s rychlým účinkem; bylinný čaj – kombinace několika léčivek; používání bylinných čajů vylučuje nebezpečí předávkování a vedlejších účinků

Čajové tradice čaj jako povzbuzující nápoj, zahánějící spánek; čaj jako hojivý a léčivý nápoj; čaj jako nápoj, potlačující mnohé neduhy

Burjatské tradice a tajuplný ostrov Olchon Uprostřed hlubokých a křišťálově průzračných vod jezera Bajkal leží tajuplný ostrov Olchon. Dle pověstí je pravlastí národa Burjatů.

Hodnoty bylin z Olchonu Podivuhodná různorodost a čarovná síla a moc léčivek z ostrova Olchon; Olchon – nepochybně jedinečná zásobárna kvalitních léčivek; Byliny z ostrova Olchon obsahují biologicky aktivní látky ve vysoké koncentraci.

Kolekce bylinných čajů «Léčivky z Olchonu» Vás obdaří zdravím a duševní svěžestí.

Šanga Zurchen Burjatská slova «šanga zurchen» lze přeložit jako «silné srdce». Složení: hložinky – plody hlohu, srdečník obecný, protěž bažinná, meduňka lékařská, ziziphora, listí malinovníku. Podporuje funkce srdečně-cévní soustavy.

Šanga Zurchen Aktivní složkyPůsobení Plody hlohu - hložinky, srdečník a ziziphora podporují stahy srdečního svalu a napomáhají snížení hladiny cholesterolu Kombinace hlohu a meduňky působí podpůrně pro zmírnění srdeční arytmie Srdečník, protěž bažinná a meduňka mají šetrné zklidňující účinky a chrání srdce před působením stresu

Bylina Života Jedno z burjatských jmen pro třezalku je «aminaj em», což značí «bylina života». Složení: třezalka, kukuřičné blizny, šípky, truskavec ptačí, heřmánek, květy smilu, listy máty, kořen pampelišky mongolské, květy vratiče. Spolupůsobí při podpoře funkcí jater a soustavy žlučových cest.

Bylina Života Aktivní složkyPůsobení Třezalka, šípky, kořen pampelišky podporují ochranu buněk jater Kukuřičné blizny, kořen pampelišky, truskavec (rdesno) ptačí mají šetrné žlučopudné účinky Květy smilu a vratič, kukuřičné blizny napomáhají normalizaci složení žluče

Ohebný Luk «Ujan nomo» se z burjatštiny překládá jako «pružný luk». Složení: listy rybízu, šípky, tužebník jilmový, kořen lékořice, zábělník bahenní, přesličky, listy brusinky. Napomáhá normální funkci kloubů.

Ohebný Luk Aktivní složkyPůsobení Listy brusinky, černého rybízu, kořeny pampelišky a přeslička spolupůsobí při normalizaci metabolizmu vody a minerálů v kloubech Plody šípkové růže – šípky a listy brusinky podporují tvorbu kolagenových vláken, podílejí se na zajištění pevnosti a odolnosti kloubů proti opotřebení

Seber Nuur Složení: listy senny, rybízu, plody kardamovníku, mochna křovitá, jetel, listy kopřivy, kořen lopuchu, květy heřmánku. Podporuje normální funkce žaludku a trávicího traktu. V překladu z burjatštiny «seber nuur» znamená «čisté jezero».

Seber Nuur Aktivní složkyPůsobení Listy senny a plody kardamovníku mají šetrný projímavý účinek Mochna křovitánapomáhá normalizaci střevní mikroflóry Listy rybízu a jetelpůsobí šetrně močopudně a podporují pocení Kořen lopuchumá žlučopudné účinky

Bílá Vlaštovka Složení: srdečník obecný, listy máty, vojtěška, jetel, listy meduňky, třezalka, šalvěj, dobromysl. Spolupůsobí při podpoře ženského organizmu. «Sagaan charaasgaj» v překladu z burjatštiny značí «bílá vlaštovka».

Bílá Vlaštovka Aktivní složkyPůsobení Jetel a vojtěška, listy šalvěje napomáhají normalizaci rovnovážného stavu ženských pohlavních hormonů Dobromysl a meduňkamají šetrné zklidňující účinky Třezalka a šalvějspolupůsobí při potlačení vzniku zánětlivých procesů, souvisejících se sexuálním životem žen

Kouzelný Sen Složení: srdečník obecný, listy meduňky a máty, třezalka, dobromysl, heřmánek, kořen kozlíku lékařského (baldrián). Spolupůsobí při podpoře funkcí nervového systému a srdečně-cévní soustavy. Slova «šedite nojr» se z burjatštiny překládají jako «čarovný sen».

Kouzelný Sen Aktivní složkyPůsobení Soulad bylin – dobromysle, meduňky a máty vykazuje šetrné sedativní účinky; blahodárně působí na nervovou i srdečně-cévní soustavy

Chubad Saj Složení: chlopně fazolových lusků, vojtěška, listy borůvčí a šalvěje, čaga (rezavec šikmý), kořen eleuterokoku. Komplexně napomáhá snížení hladiny krevního cukru. V překladu z burjatštiny znamená «chubad saj» perlový čaj.

Chubad Saj Aktivní složkyPůsobení Chlopně fazolových lusků, listy šalvěje a čaga (rezavec šikmý) napomáhají snížení hladiny cukru v krvi Kořen eleuterokoku a vojtěška aktivují metabolizmus uhlovodanů Listy borůvčípodporují obnovu aktivity inzulínu Kořen lopuchunapomáhá při očistě organizmu od škodlivých zplodin metabolizmu uhlovodanů

Kurilský Čaj Složení: mochna křovitá, heřmánek, šípky, listy jitrocele, prorostlík. Blahodárně působí na soustavu trávicího ústrojí. «Kurilský čaj» již více než 10 let spolehlivě zůstává jedním z legendárních, nejoblíbenějších produktů Společnosti «Siberian Health».

Kurilský Čaj Aktivní složkyPůsobení Jitrocel, šípky a heřmánek působí mírně projímavě, žlučopudně a mají šetrné protizánětlivé účinky Výhonky mochny křoviténapomáhají normalizaci střevní mikroflóry a šetrně spolupůsobí při očistě organizmu

Použití 1-2 sáčky bylinného čaje vyluhovat po dobu 5-7 minut v ml horké vody, v předem nahřáté nádobě, přikryté pokličkou. Užívat 1-2 krát denně, minut před jídlem. Doporučuje se opakované spaření.

Děkujeme Vám za pozornost! Přejeme Vám zdraví vskutku Sibiřské!