Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Advertisements

1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER RNDr.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Mgr. Vladimír Halámek ZŠ a MŠ Rokytnice nad Rokytnou.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Novinky z IROP.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Změny v soutěži Vesnice roku
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Výsledky projednávání
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Transkript prezentace:

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY Cílem projektu je zajištění efektivní spolupráce tří Místních akčních skupin České Republiky v rámci rozšiřování fungování Komunitních škol v regionech. Obecný cíl projektu spolupráce: Specifický cíl realizace projektu: podpora rozvoje celoživotního vzdělávání a spolkové činnosti v regionech podpora komunitního života v obcích posílení pozice školských zařízení v obcích

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Princip realizace projektu VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY MAS Sdružení Růže Koordinační MAS MAS Podhorácko Partnerská MAS MAS Nad Orlicí Partnerská MAS Škola 1 Škola 2 Škola 3 Škola 1 Škola 2 Škola 3 Škola 1 Škola 2 Škola 3

Školení koordinátorů VKŠ Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Princip realizace projektu VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY MAS Sdružení Růže Koordinační MAS MAS Podhorácko Partnerská MAS MAS Nad Orlicí Partnerská MAS Škola 1 Škola 2 Škola 3 Škola 1 Škola 2 Škola 3 Škola 1 Škola 2 Škola 3 Centrum komunitního vzdělávání a spolkovou činnost Investiční dotace na vytvoření zázemí pro celoživotní vzdělávání

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Konkrétní aktivity v obcích VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY MAS Sdružení Růže Koordinační MAS ZŠ Horní Stropnice ZŠ Benešov nad Černou ZŠ Malonty Vybudování počítačové místnosti Rekonstrukce společenské místnosti Úpravy bývalé ubytovny Počítačové kurzy Jazykové kurzy ( Aj, Nj) Kurzy tradičních řemesel Jazykové kurzy ( Aj)

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Konkrétní aktivity v obcích VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY MAS Podhorácko Partnerská MAS ZŠ Okříšky ZŠ Heraltice ZŠ Předín Vybudování spolkové místnosti Počítačové kurzy Jazykové kurzy ( Aj, Nj) Kurzy tradičních řemesel Počítačové kurzy Jazykové kurzy ( Aj) Kurzy tradičních řemesel Keramický kurz Kurz tradičních receptů Počítačové kurzy Jazykové kurzy ( Aj, Nj) Kurzy tradičních řemesel Keramický kurz Řezbářský kurz

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Konkrétní aktivity v obcích VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY MAS NAD ORLICÍ Partnerská MAS Kostelecké Horky ZŠ Kostelec nad Orlicí ZŠ Lhoty u Potštejna Vybudování spolkové místnosti Rekonstrukce budovy bývalé školy Vybudování spolkové místnosti Počítačové kurzy Řemeslné kurzy

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Harmonogram projektu VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY červen 2009Podání žádosti listopad 2009Projekt schválen prosinec 2009 –leden 2010e-learninig leden – červen – 10.ledna 2010Podpis dohody 4. – 10.ledna 2010Připomínkování smluv 11. – 15.ledna 2010Podpis smlouvy březen – červen 20010Kurz pro koordinátora VKŠ červenec – srpen 2010Investice na školách září – prosinec 2010 Kurzy pro veřejnost na školách leden 2011 Žádost o proplacení srpen 2011 Předpoklad návratu předfinancování projektu

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Harmonogram splátek dle smlouvy VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY Smlouva o návratné finanční výpomoci do Kč do ………….. Kč (zbylá část, dle rozpočtu obce) Smlouva o příspěvku do Kč do ………… Kč (cca Kč)

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Rozpočet projektu VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY Celkové náklady: Kč Náklady na 1 obec: Investiční náklady: Kč Vzdělávání a spolková činnost: Kč

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Dlouhodobý cíl projektu VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ KOMUNITNÍ ŠKOLY Děkuji za pozornost. Helena Kujanová Místní akční skupina Sdružení Růže Žižkovo nám Borovany tel