ROZDĚLENÍ SKLADŮ PODLE ÚČELU A VYUŽITÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistické náklady Ivan Gros
Advertisements

Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek - pořízení.
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
Tvorba cen v maloobchodě
Velkoobchodní síť prostorově uspořádaný soubor obchodně provozních jednotek – velkoobchodních skladů. významný článek v logistickém procesu fyzického a.
ÚČTOVÁ TŘÍDA 1 ZÁSOBY.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Globální retailing v Evropě
4.Kalkulace nákladů.
VY_32_INOVACE_EKO_17 DISTRIBUCE I.
VNITŘNÍ OBCHOD ČÁST 2 VELKOOBCHOD.
-v tržním hospodářství zaujímá klíčovou pozici
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
VÝZNAM ZÁSOB v logistických řetězcích
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 3/14.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
EKONOMIKA ZÁSOBOVÁNÍ Ing. Hana Kročová
Velkoobchodní operace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Význam místa Přímé a nepřímé distribuční cesty Cena
Odbytové činnosti Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Automobilní a dopravní systémy
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
MARKETINGOVÝ MIX DISTRIBUCE.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
ANALÝZA TRHŮ A KUPNÍ CHOVÁNÍ ORGANIZACÍ
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Mikroprostředí firmy.
VELKOOBCHOD KAPITOLA 6 Obchodní činnosti - Kapitola 6 Pavlíčková.
THE PLACE. MARKETING MIX PROMO- TION PRODUCT PRICE PLACE MARKETING MIX Jak se dostane zboží od výrobce k zákazníkovi.
ČLENĚNÍ ZÁSOB.
Distribuce - placement
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Význam a funkce obchodu Zpracoval Ing. Jan Weiser.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
PŘEJÍMKA ZBOŽÍ PŘÍJEM ZBOŽÍ - zahrnuje tyto dvě hlavní operace: 1.odběr zboží od dodavatele 2.přejímku zboží - kontrolu množství a jakosti odebraného.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Zásobování prodejny Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu 1.Požadavky na zásobování prodejen 2.Dodavatele 3.Dodavatelsko-odběratelské vztahy 4.Rozdělení.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
MARKETING 4 Distribuce a Cena. Prodejní cesty spotřebního zboží Výrobce Spotřebitel agent velkoobcho dník maloobcho dník velkoobcho dník maloobcho dník.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Zásoby Kateřina Pinkasová. Zásoby  jsou hospodářské prostředky, představují suroviny, materiály, součástky, polotovary, moduly, hotové výrobky  Jednorázově.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Analýza materiálového toku ve společnosti Jihostroj, a.s.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Rozhodování o sortimentu v obchodní firmě
Autor: Ing. Sikorová Renata
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO členění podle forem činnosti
Velkoobchod, maloobchod
Název: Marketing – podnikoví zákazníci Autor: Ing.Jan Štěpka
Velkoobchod Autor: Ing. Sikorová Renata VY_32_INOVACE_Sikorová_
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Ekonomika Zásobovací činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Velkoobchod. Velkoobchod Velkoobchod nakupuje od výrobců a prodává firmám a maloobchodům není určen pro konečné spotřebitele přebírá některé funkce.
VY_32_INOVACE_Sikorová_
Autor: Ing. Sikorová Renata
Transkript prezentace:

ROZDĚLENÍ SKLADŮ PODLE ÚČELU A VYUŽITÍ

Podle účelu a využití (z hlediska funkce v zásobovacím systému) můžeme sklady rozdělit do následujících skupin :

A) NÁKUPNÍ SKLADY - MAJÍ SOUSTŘEĎOVAT PŘÍBUZNÉ DRUHY ZBOŽÍ OD VÝROBCŮ A VYTVÁŘET Z NICH VELKÉ ZÁSILKY - JSOU VĚTŠ. UMÍSTĚNY V PRODUKČNÍCH OBLASTECH - USKLADŇUJÍ NAKOUPENOU ZEMĚDĚLSKOU PRODUKCI ( OVOCE + ZELENINA ) - NAKUPUJÍ OD MÍSTNÍCH PRODUCENTŮ A PO PŘÍP. ÚPRAVĚ JE ROZVÁŽEJÍ MALOOBCHODNÍKŮM

NÁKUPNÍ SKLADY

CHLADÍRNA OVOCE

B) ROZDĚLOVACÍ A TŘÍDÍCÍ SKLADY - TVOŘÍ PŘEVÁŽNOU VĚTŠINU VELKOOBCHODNÍCH SKLADŮ - ROZDĚLUJÍ A TŘÍDÍ VELKÉ DODÁVKY OD VÝROBCŮ A VYTVÁŘEJÍ VHODNÉ ZÁSILKY PRO MALOOBCHOD - DOPLŇUJÍ SORTIMENT A PŘIZPŮSOBUJÍ HO MALOOBCHODNÍMU PRODEJI

ROZDĚLOVACÍ A TŘÍDÍCÍ SKLADY

Využití svobodného pásma (SP) společnosti B.F.C.W. Logistics s.r.o. jako distribučního skladu zboží nakupovaného od dodavatelů z tuzemska, z jiných členských států EU nebo ze třetích zemí, ve kterém by byly kombinovány následující dodávky zákazníkům ( třídění a přebalování apod.)

C) SKLADY PRO SEZONNÍ A DLOUHODOBÉ SKLADOVÁNÍ - JSOU URČENY PRO ZBOŽÍ SEZONNÍHO CHARAKTERU - PRO VÝROBKY, KTERÉ VYŽADUJÍ DELŠÍ DOBU SKLADOVÁNÍ ( NAPŘ. DOZRÁVÁNÍ, ZLEPŠENÍ TRŽNÍCH VLASTNOSTÍ )

SKLADY PRO SEZONNÍ A DLOUHODOBÉ SKLADOVÁNÍ

SKLAD VÍNA A DŘEVĚNNÝCH PALIV

D) OBCHODNÍ SKLADY - JSOU CHARAKTERISTICKÉ VELKÝM POČTEM DODAVATELŮ I VELKÝM POČTEM ODBĚRATELŮ - JEJICH FUNKCÍ JE I ZMĚNA SORTIMENTU

OBCHODNÍ SKLADY

E) SKLADY ODBYTOVÉ - JSOU UMÍSTĚNY U VÝROBY - JDE O URČ. FORMU OBCHODNÍHO SKLADU S JEDNÍM VÝROBCEM - MAJÍ MALÝ POČET DRUHŮ VÝROBKŮ A VĚTŠÍ POČET ODBĚRATELŮ

SKLAD ODBYTU PODLAHOVIN

F) VEŘEJNÉ A NÁJEMNÉ SKLADY - ZBOŽÍ PŘIJÍMÁ, SKLADUJE A VYDÁVÁ PODLE OBJEDNÁVKY ODBĚRATELE - PRONAJÍMÁ SE ČÁST SKLADU I S MANIPULAČNÍM ZAŘÍZENÍM A DALŠÍ ČINNOSTI SE ZBOŽÍM SI ZAJIŠŤUJE ODBĚRATEL

VEŘEJNÉ A NÁJEMNÉ SKLADY

G) TRANZITNÍ SKLADY - JSOU CHARAKTERIZOVANÉ ZEJMÉNA UMÍSTĚNÍM NA MÍSTECH VELKÉ PŘEKLÁDKY ZBOŽÍ ( V PŘÍSTAVECH, NA ŽELEZNIČNÍCH PŘEKLADIŠTÍCH, …) - JEJICH FUNKCÍ JE ZBOŽÍ PŘIJMOUT, ROZDĚLIT A NALOŽIT NA DOPRAVNÍ PROSTŘEDEK VHODNÝ PRO DALŠÍHO ODBĚRATELE

H) KONSIGNAČNÍ SKLADY - ODBĚRATEL JE ZŘIZUJE U DODAVATELE - ZBOŽÍ JE SKLADOVÁNO NA ÚČET A RIZIKO DODAVATELE - ODBĚRATEL MÁ PRÁVO SI ZBOŽÍ ODEBÍRAT PODLE POTŘEBY, UPOZORŇUJE NA DOPLNĚNÍ SKLADU A PO URČITÉ DOBĚ ZA ZBOŽÍ PLATÍ - PRO ZÁSOBOVÁNÍ NÁHRADNÍMI DÍLY

KONSIGNAČNÍ SKLADY - V ČR JE MAJÍ : VÝROBCI VÝPOČETNÍ TECHNIKY VÝROBCI KOPÍROVACÍ TECHNIKY VÝROBCI ZNAČEK ZAHRANIČNÍCH AUT

FIRMA AGROWEST, a.s. Zemědělská technika

Odkazy : M. Novotný: Obchodní provoz www.neomallene.cz/.../novy-sklad/img_0062.jpg www.stavebni-technika.cz/.../2009_04_toyota_1.jpg www.systemonline.cz/.../2009/11-minerva-07x.jpg www.ewizard.cz/images/sklady.jpg www.nd01.blog.cz/096/742/0940c9ba4d_17379628_o 2.jpg www.chlazeni-reimer.cz/.../img/prumysl_12_a.jpg www.lavin.cz/.../themes/gastro/images/sklad3.jpg www.freezone-brno.cz/pict/schema_05.png www.files.prikladky.webnode.cz/.../10092009262.jpg www.jaguarimport.cz/images/sklad2.jpg

www.cz.marys.cz/img/wine_tasting_prague/0_1.jpg www.i.idnes.cz/09/093/gal/AHR2deff5_3._Drevene_br …www.elmo.cz/.../sklad-elmo-obchod-1-800x600.jpg www.arms-cz.cz/.../hull_sklad--c465xt349.jpg www.koberce-strnad.cz/img/PVC%202CLICK.jpg www.dobrarealitka.cz/fotografie/P1060359.jpg www.vsmaterialy.cz/documents/2/EkOb- Prezentace.ppt www.k-report.net/foto/i006899.jpg www.kodiak.cz/img/page/sklad.jpg www.i.idnes.cz/07/082/nesd/RJA1cfefe_P8099564.JP G www.k-report.net/foto/i007071.jpg