Autor prezentace: Matěj Weinrich autor fotografií: Matěj Weinrich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bitva na řece Sommě Bitva na řece Sommě Zpracovaly: Gansová Lucie
Advertisements

divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají.
Výuka dějepisu na naší škole
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
Armáda Tady máme armádu v akci s kapitánem roty..
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dnu.
Větrná elektrárna. Větrná elektrárna. Vodní elektrárna. Tepelná elektrárna.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
VZNIK ČESKOSLOVENSKA Jitka Doubravová.
Co o něm víš? Je něco co by tě k tomuto tématu zajímalo?
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová Vznik Československa VY_32_INOVACE_1B10.
Česká republika Demokratický stát.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
1. světová válka ( ).
Příběh vojáka z první světové války
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Vypracoval: Mgr. Burkovcová Materiál: VY_32_INOVACE_37 Datum:
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
VY_32_INOVACE_1D.9.08 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
První světová válka III
Identifikátor materiálu: EU OPVKICT2-4/Vl17
I. světová válka – konec války
1. SVĚTOVÁ VÁLKA Tereza Hozová třída 5.A..
Airsoft Co je Airsoft? Airsoft vznikl v Japonsku, jako odpověď na americký Paintball. Stejně jako v Paintballu, jsou v Airsoftu obvykle dvě družstva, která.
III/2 XVI A
Hrad Sovinec Je u nás mnoho krásných hradů, to známo bylo dřív i dnes,
Místo konání:  BSZ Bautzen SRN  Königswartha – odloučené pracoviště pro obor Rybářství, chov ryb.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Dějepis II. stupeň Název a číslo učebního materiálu Poválečné.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Tomáš Garrigue Masaryk
1.Světová válka 28. července 1914 až 11. listopadu 1918.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI PRAHA 11. května 2015 jsme se spolužáky a paní učitelkami L. Holeňovou a R. Pernickou vydali na hokejové utkání Rakousko.
CZ.1.07/1.4.00/
2009/2010 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc Slovanské gymnázium Olomouc Christelijk Lyceum Veenendaal.
MOJE VYSNĚNÁ ŠKOLA.
DĚJEPIS 8. a 9. ročník Autor: Miroslav Janata Škola: ZŠ,PŠ a MŠ Česká Lípa VY_32_INOVACE_17_ 19_opakování 1. sv ě tová válka.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny ČR Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vznik Československé republiky Téma: Člověk a jeho svět -
28. říjen 1918 Vznik Československé republiky. Česká politika před válkou existence českého národa není nijak ohrožena existence českého národa není nijak.
Má vysněná škola. Kdy by měla škola začínat ? A kdy končit ? ● Začínat by měla v 10:00 ● Končit by měla ve 12:00 ●
Politika a společnost „První republiky“. Armáda Byla rychle vytvořena zejména z bývalých legií V roce 1919 musela vytlačit maďarské vojsko, které obsadilo.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách. VY_32_INOVACE_60_První_světová_válka.
VÝLETY S BABIČKOU Můžeš přijít na každý výlet s babičkou.
AUTOR: Marcela Kaderová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
VY_32_INOVACE_43B_STÁTNÍ SVÁTKY A VÝZNAMNÉ DNY V ČESKÉM KALENDÁŘI
mages de Images 70 ans après
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Obnovení demokracie v Československu
TÉMA: Tomáš Garrigue Masaryk
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ČEŠI a SLOVÁCI ZA I. SVĚTOVÉ VÁLKY
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
AUTOR: Marcela Kaderová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Češi za první světové války
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zbraně 1. světové války.
100 LET REPUBLIKY Výukový materiál.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
1. Ve kterém roce vypukla 1. světová válka
Transkript prezentace:

autor prezentace: Matěj Weinrich autor fotografií: Matěj Weinrich

 se obě deváté třídy za slunného počasí vydaly na berounské vlakové nádraží, kde se konala akce na počest 1. světové války. Během dne byly obě třídy doprovázeny paní učitelkou Pinkasovou a panem učitelem Vlčkem. Na vlakovém nádraží jsme měli možnost si prohlédnout zvnějšku i zevnitř Legiovlak, vlak užívaný za 1. světové války. Úvod

 Celou prohlídkou vlaku nás doprovázeli mladí pánové oblečení v dobových vojenských oblecích. Kladli nám různé otázky týkajících se poznatků 1. světové války, o kterých jsme byli dávno obeznámeni z hodin dějepisu. Například padly otázky o tom, kdy byla 1. světová válka, která dvě spojenectví a jejich členy známe nebo také kdy vznikla Československá republika. Navštívili jsme mnoho vagónů, bez kterých by se vojska neobešla, respektive zbrojírnu, odpočívárnu nebo také i poštu. Začátek prohlídky

 Ve vitrínách jsme obdivovali všelijaké vymoženosti, které měly velký význam pro válečné operace. Cenné předměty, dobové pomůcky, zbraně, dobové oblečení apod. byly vystavovány. Ve vagónech byly vystaveny plakáty s doplňujícími fotografiemi, informacemi i zajímavostmi o různých událostech, osobnostech atd. Věděli jste vůbec, že byl Tomáš Garrigue Masaryk 10x nominován na Nobelovu cenu za mír? Zaznamenali jste také informaci o tom, že Edvard Beneš se do roku 1906 jmenoval Eduard? Co jsme mohli spatřit

 Přednášející nás také poučili o tom, jak byl život za války těžký. Do válek se investovalo hodně peněz na zbraně, oblečení, jídlo, vojáky nebo palivo pro vozidla. Když už nebylo co jíst, vojáci jedli psy, kočky, dokonce i ježky. Bylo také promarněno hodně životů a času. Život za války

 Zřejmě nejzajímavější částí celého Legiovlaku byla zbrojírna. Spatřili jsme v ní různé zbraně - šavle, pušky, děla i kulomety. Díky své palebné síle všechny zaujal Maximův kulomet, jeden z nejužitečnějších zbraní 1. světové války, který mohl vystřílet za minutu 500 kulek. Nejzajímavější část Legiovlaku

 Celá prohlídka vlaku byla završena prohlídkou pancéřového bojového vozidla s dělem. Klimatické podmínky dne nám krásně vyšly, a tak jsme si nádherně užili den. Závěr