Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/34.0423 Č ÍSLO MATERIÁLU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Advertisements

Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_13_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_FIG_18_.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU Cz.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.7.A+B.08_countable_and_uncountable_nouns Název: Countable and.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_REG_REALIE_09_SHOPPING.
Anotace: Materiál je zaměřen na propojení jazykového učiva s odborným vzděláním. Vycházím z aktuálního moderního zdroje, který představuje odbornou terminologii.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_FIG_14_CANADA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_3_FIG_01_HEALTH.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_FIG_17_HOLIDAYS.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_02_CISELNE_SOUSTAVY.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ V ARNSDORF, E DISONOVA 2821, OKRES D ĚČÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE J AZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE, A NGLICKÝ JAZYK, V ÁNOCE A UTOR : M ICHAELA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_REG_REALIE_10_TRADITIONSNEW.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Autor: Mgr. Kateřina Suková
Practicing of to be and possessives
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, Kladno
Datum: Projekt: Kvalitní výuka
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Člověk a jeho svět Vlastivěda Evropa – pohoří
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Daily routines VY_22_INOVACE_01_08
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
LIFE IN THE COUNTRY X LIFE IN THE CITY.
Digitální učební materiál
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_20_25_Cooking
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
A healthy life with wine
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Czech Christmas.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
EVROPSKÁ UNIE.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
Digital Photography Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_Spo_II_07 U4: What was happening?
The Czech Republic.
Transkript prezentace:

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU 18 NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice A UTOR Mgr. Pavla Suchanová TE MATICKÝ CELEK Recepty R OČNÍK D ATUM TVORBY

Anotace: Materiál je zaměřen na propojení jazykového učiva s odborným vzděláním. Vycházím z aktuálního moderního zdroje, který představuje odbornou terminologii a zprostředkovává autory z jiných kultur. Nabízí srovnání úhlu pohledu na odbornou tematiku. Žáci mají možnost získat a zapamatovat si informace, jež později mohou srovnávat a hodnotit s vědomostmi nabytými v odborných předmětech. Metodické pokyny: aktivita je určena žákům úrovně A2-B1. Během prezentace je možné objasnit neznámou slovní zásobu. Je vhodné dát žákům tištěný materiál, kam si mohou zaznamenávat poznámky ke slovní zásobě. Po prezentaci učitelem je možné použít jako čtecí materiál. Následovat může diskuse o praktickém použití získaných informací. Plánovaný čas cca 10 min.

THE ENGLISH RECIPE Stilton, Port and Walnut Pate

Ingredients  225g Stilton Cheese, rind removed and cubed  50g Unsalted Butter, softened  3 tbsp Port  125g Chopped Walnuts

Stilton Cheese  This is one of the best British cheeses  It is the only British cheese to have a Certification Trade Mark and an EU Protected Name.  Traditionally, this cheese has been paired with sherry and port wine. It is also a good choice to go with walnuts, crackers, biscuits and breads.

Butter  unsalted butter is usually a better option for both cooking and baking, as it gives you greater control over a dish’s seasoning.

Portwine  The wine is fortified by the addition of a neutral grape spirit. Port wine is typically richer, sweeter, heavier, and has a higher alcohol content than unfortified wines.

Wallnuts  The nuts are rich source of energy and contain many health benefiting nutrients, minerals, antioxidants and vitamins that are essential for optimum health.

Instructions I  1. Place the cheese, butter, and port in a food processor and process until the mixture is smooth.

Instructios II  2. Transfer the cheese mixture to a mixing bowl, add the walnuts and mix thoroughly.

Instructions III  3. Transfer the pate to a serving bowl/dish, cover with clingfilm and chill until ready to serve.

 Ideal for busy times such as Christmas and Easter.  It can be prepared 3 weeks in advance.  Serve after dinner with crackers or hot, toasted rye bread, with a ripe pear alongside.

Použité citace a obrazový materiál  Stilton: Cheese of the day:. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:  Out of the Kitchen. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:  Port wine. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z:  Feel Healthier BODYMIND: Walnuts nutrition facts. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:  Potted Stilton With Port and Walnuts Read more: stilton-with-port-and-walnuts ?oc=linkback. In: [online]. [cit ]. Dostupné z: stilton-with-port-and-walnuts ?oc=linkback