Lektion 7 Lebenslauf (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.
Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu.
Lektion 12 Hobbys mit Problemen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Lektion 11 Österreich (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Lektion 9 Die Polizei – dein Freund und Helfer (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Lektion 3 Erkältet (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Lektion 1 Warum ich Deutsch lerne? (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Deutsch mit Max 2 Lektion 5. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 12: Eine eigene Firma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 Tschechien – Schulsystem Autor: Mgr. Kostiuková N.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_3_4_7E_8E_SEI_15_SÄTZE.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU Dum 7, Strukturovaný životopis NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 11: Wie bleibe ich fit? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 6 Verkehrsunfall (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Lektion 5 Eine Woche in Trier (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Verben 1 Das Präsens Konjugation der schwachen Verben Pomocí této prezentace se žáci seznámí s časováním slabých (pravidelných) sloves v přítomném čase.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhKörper und Gesundheit.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 5: Im Schnellimbiss Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 8 Reiseland Tschechien (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaVedlejší.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 15: Skiurlaub in den Alpen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhStädte, Länder, Sprachen.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Wiederholung 1.-3.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Lektion 2 Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Orientovaný úhel Goniometrie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Mastíková. Dostupné z Metodického portálu
Digitální učební materiál
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Schulwesen Myšlenková mapa
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
Schulwesen Myšlenková mapa
Konjugation der Hilfsverben
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Němčina pro jazykové školy nově 1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Tschechien – Schulsystem
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Lektion 7 Lebenslauf (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (1. část): 1.geboren 2.r Lebenslauf 3.sammeln 4.e Erfahrung 5.r Familienstand 6.r Dienst 7.schaffen 8.r Unterricht a)životopis b)rodinný stav c)narozený d)zvládnout e)vyučování f)sbírat g)služba h)zkušenost

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (1. část): 1c, 2a, 3f, 4h, 5b, 6g, 7d, 8e

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (2. část): 1.e Groβeltern 2.jobben 3.e Hochschule 4.abschlieβen 5.e Fähigkeit 6.e Vorstellung 7.erweitert 8.flieβend sprechen a)představa b)rozšířený c)plynně mluvit d)prarodiče e)vysoká škola f)schopnost g)chodit na brigádu h)ukončit

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (2. část): 1d, 2g, 3e, 4h, 5f, 6a, 7b, 8c

A. Tabellarischer Lebenslauf Welche Angaben soll Lebenslauf enthalten und welche nicht ? NameHaareFührerschein Haustier Ausbildung Kenntnisse FigurAugen Berufserfahrungen Fremdsprachen Lieblingsrestaurant

Tabellarischer Lebenslauf Angaben – řešení: Name Führerschein Name Führerschein AusbildungKenntnisse BerufserfahrungenFremdsprachen

B. Lebenslauf in erzählender Form Doplňte vhodná slova: Ich heiβe Jana Nová und am 21. March 1990 …………. Nach Abschluss der …………..... besuchte ich von 2005–2010 die Fachschule in Pilsen. Ich lernte hier zwei ………….… – Deutsch und Englisch. Jetzt ………. ich die Hochschule auch in Pilsen. Am Wochenende …….. ich als Köchin im Restaurant. Ich …………. mich für Tiere, Sport und Musik.

B. Lebenslauf in erzählender Form – řešení: wurde Ich heiβe Jana Nová und wurde am 21. March geborenGrundschule 1990 geboren. Nach Abschluss der Grundschule besuchte ich von 2005 – 2010 die Fachschule in Fremdsprachen Pilsen. Ich lernte hier zwei Fremdsprachen – studiere Deutsch und Englisch. Jetzt studiere ich die Hochschule auch in Pilsen. Am Wochenende jobbe jobbe ich als Köchin im Restaurant. Ich interessiere interessiere mich für Tiere, Sport und Musik.

Minulý čas silných sloves (1) 5. skupina e – a – e Doplňte tabulku: InfinitivPréteritumPerfektum essen er vergaβ er hat gegeben lesen er sah

Minulý čas silných sloves (1) 5. skupina e – a – e řešení: InfinitivPréteritumPerfektum essener aβer hat gegessen vergessener vergaβer hat vergessen gebener gaber hat gegeben lesener laser hat gelesen sehener saher hat gesehen

Minulý čas silných sloves (2) 5. skupina e – a – o Doplňte tabulku: InfinitivPréteritumPerfektum er hat geholfen er nahm sprechen er traf er hat verdorben

Minulý čas silných sloves (2) 5. skupina e – a – o řešení: InfinitivPréteritumPerfektum helfener halfer hat geholfen nehmener nahmer hat genommen sprechener spracher hat gesprochen treffener trafer hat getroffen verderbener verdarber hat verdorben

Minulý čas silných sloves (3) 5. skupina e – a – e/o Přeložte věty v préteritu a perfektu: a)Včera jsme jedli v restauraci. b)Pan učitel nám dal hodně úkolů. c)Moje sestra ho v pátek viděla. d)Pomohl mi se zkouškou. e)Mluvili jsme s ním včera. f)Potkali jsme ho v pondělí.

Minulý čas silných sloves (3) 5. skupina e – a – e/o řešení: a) a) Gestern aβen wir im Restaurant. Gestern haben wir im Restaurant gegessen. b) b) Herr Lehrer gab uns viele Aufgaben. Herr Lehrer hat uns viele Aufgaben gegeben. c) c) Meine Schwester sah ihn am Freitag. Meine Schwester hat ihn am Freitag gesehen.

Minulý čas silných sloves (3) 5. skupina e – a – e/o řešení: d) d) Er half mir mit der Prüfung. Er hat mir mit der Prüfung geholfen. e) e) Wir sprachen mit ihm gestern. Wir haben mit ihm gestern gesprochen. f) f) Wir trafen ihn am Montag. Wir haben ihn am Montag getroffen.

Použitá literatura: Prof. PhDr. HÖPPNEROVÁ, V. DrSc. Němčina pro jazykové školy – nově, 2. díl. Plzeň: Nakladatelství Fraus, ISBN Lekce 7.