PRÉSENTATION: Le petit déjeuner, les fruits et légumes, la recette et les restaurants Thibault, Michal, Stáňa, Elise, Dáša, Coline, Marion, Lucie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna.
Advertisements

Lihovar Vizovice La distillerie de Visovice Visovice’s distillery
Expressions avec le verbe ÊTRE Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj.
Les fautes des Tchèques en français Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Article partitif – dělivý člen
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Prague Autor: Mgr. Dagmar Mynářová Francouzština Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Mexická kuchyně.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Expressions familières Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských.
Razvan, Jeremy, yohan, Matej, Zuzka. 1)Présentation du lycée 2)Les expériences 3)ABK6 et Saint-Gobain 4)L’Hermione et La Rochelle 1)Prohlídka lycea 2)Experimenty.
Interjections Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Expressions avec le verbe AVOIR Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj.
Logement - révision Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Ester Maternová. L´article définiLELALES L´article indéfiniUNUNEDES L´article contractéDUDE LADES AUA LAAUX.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
AnotaceMateriál tvoří prezentace.Po obvyklém způsobu uvedení a základního procvičení učiva, rozšíříme slovní zásobu, sloveso être. AutorMgr. Olga Medunová.
Qui / Que Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Article partitif Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Fj_4_188_comparer Marta Bříštělová. AdjectifBON, BONNE La cuisine de ma maman est ……………. Mes filles ne sont pas très ……………………. cuisinières. Ton copin.
Réalisation: Lenka Manová
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Au restaurant Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Tout et autres indéfinis. Tout 1)pronom (samostatné užití) 2)adjectif (spolu s podstatným jménem) 3)adverbe („úplně“)
Images superbes et très émouvantes..., un gamin qui sait parler aux marmottes! Krásné a velmi dojemné obrázky …, kluk, který ví, jak mluvit se svišti!
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_07_Bretagne TEMA:Civilisation ČÍSLO.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Les symboles de la France Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais les achats Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
La Belgique Un des pays francophones. La capitale: Bruxelles La superficie: km² La population: 10 millions Le membre fondateur de l´Union européenne.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais la cuisine, je vais au resto Autor: Mgr.
Alimentation en France et en République tchèque Le dîner – les cafés – produits laitiers.
PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ J´ai le temps libre Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis passionné de l´art Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_08_Île_de_France TEMA:Civilisation.
1 Národní evropské charakteristiky - Entropa – konverzace, diskuze Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiáluVY_32_INOVACE_mix2_scj01 Označení.
Comment les jeunes passent-ils leur temps libre en République Tchèque?/Jak tráví volný čas mládež v České republice? Rédactrices/Vytvořily: Cécile Saffroy,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ J´habite au premier étage Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Projet Nancy-Brno Alimentation, restauration, hôtellerie Jak se jí ve Francii, jak se jí u nás.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
P ROJET COMMUN SUR L ’ ALIMENTATION EN R ÉPUBLIQUE T CHÈQUE ET EN F RANCE ( – )
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je me lève à 6 heures Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
PROJET NANCY – BRNO 2011 Le déjeuner, la cantine, la viande et la charcuterie.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je tiens le dialogue Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
Le Lycée Carnot de Dijon Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast La vie en France Datum vytvoření Ročník4.
Les commerces Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření RočníkSekunda,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_02_la_boisson TEMA:Civilisation ČÍSLO.
Milan Kundera Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFrankofonie Datum vytvoření Ročník3., 4. ročník.
Prépositions – pays et villes Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba Datum vytvoření
Téma: Les boissons VY_32_INOVACE_292.
Francouzská kuchyně la cuisine franÇaise
GE - Vyšší kvalita výuky
Les homophones Tematická oblast Slovní zásoba Datum vytvoření Ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Téma: À la table VY_32_INOVACE_297.
Réseau des Alliances françaises en République tchèque
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
Výchova přirozeného zdravi
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Les Incas Les fils du Soleil Dlouho po Babylonu Velké Čínské zdi
Les activités quotidiennes
BRAMBORÁK Tradiční český recept
Transkript prezentace:

PRÉSENTATION: Le petit déjeuner, les fruits et légumes, la recette et les restaurants Thibault, Michal, Stáňa, Elise, Dáša, Coline, Marion, Lucie

Le petit déjeuner Pour le petit déjeuner, les français mangent des choses très sucrées mais à Brno, nous mangeons plus de nourriture salée. K snídani si Francouzi dávaji hodně sladké věci, v Brně snídáme spíš slané jídlo.. Les français prennent une petite portion de nourriture et, s’ils le désirent, se resservent après, alors que nous prenons une grosse portion de nourriture. Francouzi si nakládaji malé porce, podle toho, jak maji chuť – na rozdíl od nás. Les français ont beaucoup de choix dans les fromages. Les fromages français sont les meilleurs. Ve Francii maji hodně druhů sýru a jejich sýry jsou nejlepší. La plupart des plats sont toujours accompagnés de baguettes. K většině jídel si dávaji bagetu.

Les fruits et légumes En France, il est normal d’ajouter des légumes ou des fruits à chaque repas. On achète les légumes et les fruits aux supermarchés. En Lorraine, la spécialité est la mirabelle et la bergamote. En République Tchèque, on mange plutôt de la confiture, … En France, on mange les légumes avec de la viande en les cuisant dans des bains-marie ou à la vapeur. On peut aussi les mangers crus. En République Tchèque, on les mange seulement en soupe ou encore frits. Ve Francii je normální mít ovoce nebo zeleninu ke každému jídlu. Kupují se v supermarketech. Pro Lotrinsko je typická mirabelka a bergamot. V České republice jíme více marmelády. Ve Francii jíme zeleninu k masu, dušenou nebo vařenou. V Česku jíme často polévku se zeleninou nebo smaženou zeleninu.

La recette Clafoutis aux mirabelles ou aux quetsches Préparation (Příprava): 20 mn Cuisson(Vaření) : 30 mn Ingrédients - pour 4 personnes (Ingredience - pro 4 osoby) : 3 œufsœufs 90 g de sucresucre 60 g de farine 1 pincée de selsel 45 g de beurrebeurre 150 g de crème fraîche 750 g de mirabelles ou quetsches Recept : -90 g cukru -60 g mouky -1 špetka soli -45 g másla -150 g smetany -750 g švestek nebo mirabelek

Préparation : Dans un saladier, battre les œufs avec le sucre et la pincée de sel. Ajouter ensuite la farine, la crème et le beurre fondu. Lorsque la préparation est prête, ajouter les fruits. Beurrer un plat, verser le mélange, puis mettre au four (thermostat 6) pendant environ 1 demi-heure.œufssucreselbeurre Příprava : V misce smícháme vejce, cukr, sůl. Přidáme mouku, smetanu a máslo. Přidáme ovoce. Do vymaštěné mísy nalejeme směs a dáme na třicet minut do trouby. Poté vytáhneme a můžeme podávat.

Les restaurants La boisson en France est plus chère qu’en République Tchèque (l’alcool aussi, d’ailleurs les cocktails sont plus forts). En France, les restaurants sont plus chers qu’en République Tchèque. Donc, les jeunes vont plus souvent dans les fast-foods. En France, on mange moins de soupe qu’en République Tchèque. Sinon les restaurants sont les mêmes qu’en République Tchèque. Nápoje jsou ve Francii dražší než v Česke republice, alkohol také. Naše koktejly jsou silnější. Protože jsou restaurace drahé, jedí mladí lidé často ve fastfoodech. Ve Francii se jí méně často polévka. Jinak jsou restaurace ve Francii srovnatelné s těmi českými.