Projet Nancy-Brno 2010-2011 Alimentation, restauration, hôtellerie Jak se jí ve Francii, jak se jí u nás.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna.
Advertisements

Časové výrazy Les expressions temporelles
Article partitif – dělivý člen
Shanghai Shanghai habitants ville importante de Chine Shanghai est située sur la rivière Huang Pu, et se compose donc de deux parties distinctes,
Razvan, Jeremy, yohan, Matej, Zuzka. 1)Présentation du lycée 2)Les expériences 3)ABK6 et Saint-Gobain 4)L’Hermione et La Rochelle 1)Prohlídka lycea 2)Experimenty.
Logement - révision Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Ester Maternová. L´article définiLELALES L´article indéfiniUNUNEDES L´article contractéDUDE LADES AUA LAAUX.
Qui / Que Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Article partitif Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Enigmes Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro.
Subjonctif présent Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Tout et autres indéfinis. Tout 1)pronom (samostatné užití) 2)adjectif (spolu s podstatným jménem) 3)adverbe („úplně“)
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Les symboles de la France Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais la cuisine, je vais au resto Autor: Mgr.
Alimentation en France et en République tchèque Le dîner – les cafés – produits laitiers.
PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis passionné de l´art Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.Anzhela Sabadosh NÁZEV: VY_32_INOVACE_07B_10_Nord_Pas_de_ Calais TEMA:Civilisation.
Comment les jeunes passent-ils leur temps libre en République Tchèque?/Jak tráví volný čas mládež v České republice? Rédactrices/Vytvořily: Cécile Saffroy,
F RANCOUZSKÁ MÉDIA – TELEVIZE, ROZHLAS LES MÉDIAS FRAN Ç AIS – LA TÉLÉVISION, LA RADIO Mgr. Jiřina Boušková.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
P ROJET COMMUN SUR L ’ ALIMENTATION EN R ÉPUBLIQUE T CHÈQUE ET EN F RANCE ( – )
PRÉSENTATION: Le petit déjeuner, les fruits et légumes, la recette et les restaurants Thibault, Michal, Stáňa, Elise, Dáša, Coline, Marion, Lucie.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je me lève à 6 heures Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
PROJET NANCY – BRNO 2011 Le déjeuner, la cantine, la viande et la charcuterie.
Cinéma – konverzace, diskuze Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu VY_32_INOVACE_mix2_scj0 2 Označení materiálu scj0 2 _ cinema _konverzace.pptx.
Dělivý člen. Tvary: Pro mužský rod substantiva: DU (Du sucre, du pain etc.) Pro ženský rod: DE LA (De la soupe, de l’eau) Množné číslo pro oba rody: DES.
Vypracovala Stoklasová a Novotná EP3.  Interspar, Mladá Boleslav II., Na Radouči 1236 Tel.: Otevírací doba : pondělí – sobota 7:00.
Historie Vánoce pochází z 18. století. Vánoce mají kořeny v křesťanských oslavách zimního slunovratu. Literární prameny prokazují, že křesťané spojovali.
Le Lycée Carnot de Dijon Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast La vie en France Datum vytvoření Ročník4.
Les commerces Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření RočníkSekunda,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_02_la_boisson TEMA:Civilisation ČÍSLO.
Milan Kundera Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFrankofonie Datum vytvoření Ročník3., 4. ročník.
Vánoce Zpracoval: Marcel Doman. Vánoce Vánoce se slaví na celém světě a my víme, kdo kde nosí dárky, co servírují na vánoční stůl, i jaké dodržují zvyky.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Téma: Les boissons VY_32_INOVACE_292.
Francouzská kuchyně la cuisine franÇaise
GE - Vyšší kvalita výuky
PRENDRE LE TRAIN Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.06_Zdravá_a_nezdravá_výživa.
11. – 15. dubna PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
6. – 10.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK Květáková /1,3,7,13
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_01_Český jazyk_8.ročník 16_Pád podstatných jmen
Téma: À la table VY_32_INOVACE_297.
ZDRAVÁ VÝŽIVA PREZENTACE SLOUŽÍ K VÝKLADU NOVÉ LÁTKY.
Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
9.10. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
La galette des rois Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
7. – 11. března PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Výchova přirozeného zdravi
La météo Tematická oblast Vocabulaire Datum vytvoření Ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
Chaque année, le château de Beloeil offre à tous les passionnés de la beauté, un moment inoubliable digne des plus beaux contes de fées. La demeure princière.
C´est une photo de mariage de mes parents.
Podstatná jména pomnožná, hromadná, látková
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Energetická hodnota dětské výživy
AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_33_ ZDRAVÁ VÝŽIVA
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Les activités quotidiennes
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
14.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
15.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
1.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Transkript prezentace:

Projet Nancy-Brno Alimentation, restauration, hôtellerie Jak se jí ve Francii, jak se jí u nás

Au jour le jour La journée d´un tchèque se compose en cinq repas : - petit déjeuner - brunch - déjeuner - goûter - dîner Pendant la semaine, on ne mange qu´un plat principal. En République tchèque, on mange une soupe avant le plat principal, ensuite on finit le repas par un dessert.

Ve všední den V České republice se den skládá z pěti jídel: - snídaně - svačina - oběd - odpolední svačina - večeře Přes týden se jí denně pouze jedno hlavní jídlo. Češi před hlavním chodem podávají polévku, nakonec zákusek.

Pendant la fête Pour le repas de Noël, on déguste une carpe avec une salade composée de pommes de terre. Le matin, on mange différents gâteaux de Noël. À Pâques, on mange habituellement un agneau pour le déjeuner. Et le matin de Pâques, on déguste des gâteaux, des oeufs en chocolat.

Ve svátek Na Štědrovečerní večeři se podává kapr s brambo- rovým salátem. Další dny se jí cukroví. Na Velikonoce se peče beránek, v pondělí se jí různé cukroví, čokoládové figurky a vajíčka.

Dans la rue Les jeunes tchèques mangent habituellement dans la rue. Les principaux repas que l´on peut trouver dans la rue sont : - les hot dog - les pizzas Mais la spécialité tchèque, c’est surtout „langoš“. On garnit la pâte cuite dans l´huile avec de l´ail et du fromage.

Na ulici Mladí Češi obvykle jedí na ulici. Hlavní jídla, na která lze narazit, jsou: - párek v rohlíku - pizza Ale českou specialitou je hlavně „langoš“. Smaží se v oleji a dochucují česnekem a sýrem.

Boissons Les jeunes tchèques ont toujours sur eux une bouteille d´eau. Ils boivent environ un litre et demi au minimum par jour. La spécialité tchèque est le “kofola“. Cela ressemble au coca-cola mais c’est moins sucré et moins pétillant. Il comporte du caramel et de la cannelle. La bière est typique en Tchéquie.

Nápoje Mladí Češi u sebe mají vždy láhev s vodou. Vypijí v průměru litr a půl vody denně. Českou specialitou je kofola. Podobá se koka-kole, ale není tak sladká a perlivá. Obsahuje karamel a skořici. Typicky české je pivo.