Anotace Žáci si zopakují, jak říci v angličtině, kde co ve městě je a procvičí si nejdůležitější slovíčka. Naučí se, jak se v angličtině zeptat, kde něco.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Advertisements

Předložky prostoru Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak je Bc. Kateřina Najmanová Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
stručný přehled a závěrečné procvičení
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_ANJ449 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník1. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Where is it? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Aj_12 Sada DUMAnglický jazyk Předmět Anglický jazyk Název materiáluPředložky on, in, under, over, next to.
Directions – prepositions and verbs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
CONVERSATIONAL TOPICS AND WORKING WITH THEM Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_07_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. JAROSLAVA KULÁČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_618_ANGLICKÝ JAZYK_MĚSTO TEMA: Město ČÍSLO PROJEKTU:
Anotace Minulý průběhový čas (past continuous ) a minulý prostý (past simple). Vysvětlení použití těchto časů společně. Příklady otázek a odpovědí.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
prezentace je určena pro žáky pátých ročníků slouží k osvojení si názvů zvířat žijících v ZOO žáci si osvojí a procvičí fráze týkající se orientačních.
GIVING DIRECTIONS Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Existenční vazba THERE IS / THERE ARE
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
O Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov O Bc. Lucie Ševčíková O VY_22_INOVACE_2.2.1 AJ6,7k_18 O Téma: My town – Svoboda nad.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Past simple – to be (negative) Název sady: Project 2 Číslo.
Anotace Vazba “BE SUPPOSED TO” Vysvětlení použití této vazby na příkladech Věty na procvičení.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Adverbs of frequency Název sady: Project 2 Číslo projektu:
VY_22_INOVACE_AJK.24 Autor: Martina Majtánová Datum vytvoření: březen 2012 Ročník: I.stupeň (4. – 5.ročník) Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Present perfect - negative Název sady: Project 3 Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Subject and object pronouns Název sady: Project 2 Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ The passive voice Název sady: Project 3 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno PředmětAnglický.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ANGLICKÝ JAZYK NA II. STUPNI ZV-LMP (AJ)
On, in, under, next to, between, behind.  III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  VY_32_INOVACE_20_ Předložky AJ  Zpracovala Mgr. Jitka.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ57 Název školy SPŠ a.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová a clothes shop a book shop a shoe shop a music shop a pet shop.
VY_32_Inovace_ Some and any Project 2
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
In the town cafe clothes shop book shop supermarket cinema hotel
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 2
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 2
Prepositions + at home AUTOR: Miroslava Jarkulišová
VY_32_Inovace_ Will x Going to Project 3
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 3
VY_32_Inovace_ Conjunctions Project 3
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Radka Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_ANGLICKY_JAZYK_GRAMATIKA_09.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VY_32_Inovace Have to x must Project 3
Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Předložky místa a směru
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Vypracovala Mgr. Jana Dvořáková
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Anglický jazyk - gramatika Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Téma (název prezentace)
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90,
Jméno autora výukového materiálu Lucie Hrachová
NÁZEV ŠKOLY Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Transkript prezentace:

Anotace Žáci si zopakují, jak říci v angličtině, kde co ve městě je a procvičí si nejdůležitější slovíčka. Naučí se, jak se v angličtině zeptat, kde něco je a budou umět odpovědět na dotaz.

jak se zeptat na cestu vysvětlit, kudy se někam jde

Vazbu THERE IS použijeme např. tehdy, když je daných věcí ve městě více a my říkáme, kde je jedna z nich. Někdo hledá jedno konkrétní místo a dostává odpověď, kde to místo je. Is there a bookshop near here? Slovo STREET se často v názvech ulic v mluvené angličtině vynechává: There's a police station on Franklin. Where's the hospital ? The hospital is on Franklin Street. Yes, there's a bookshop on Main Street. Jedno knihkupectví je na Main Street.

Excuse me, where is the hospital? Excuse me, is there a restaurant near here? Yes, THERE IS a restaurant on Main Street. THE hospital IS on Main Street.

How do you say that in English?

supermarketpost officepark hospitalbus stopstation

information center police station bank hotelpub/ cafébookshop/bookstore

letiště churchairport restaurant/bar swimming pool theatre cinema

letiště Excuse me, where is ….. Ask each other:

Excuse me, is there a ……… near here?

Excuse me, where is… Excuse me, is there... Ask each other:

The cat is in the car. The cat's on the car. The cat's under the car.The cat's next to the car.

There‘s a teddy bear in front of the crib.There is a kite behind the crib. There is a sun above the crib.There‘s an armchair opposite the crib.

Kde co je. Nyní si projdeme několik místních předložek, které již známe, a naučíme se je používat ve spojení s městem. There is a bookstore in / on Church Street.

There's an information center opposite the bookstore.

There's a bank on the corner of Main Street and Franklin Street.

There's a station near the information center.

There's a bar next to the bookstore/ bookshop.

There's a bus stop in front of the supermarket.

Prohlédněte si následující mapku a doplňte správné předložky do vět. ti pomůže k rychlejší orientaci na mapce.

The bank is ________ the post office. next next to opposite side of 1

The phone box is ___________ the post office. before in front of on the corner of opposite 2

The music shop is __________ the bookshop and the pub. behind between next opposite 3

The supermarket is __________ the hotel. behind between in front of opposite 4

The bookshop is _______________ High Street and Queen Street. between next to on the corner of opposite 5

The car park is ___________ the hotel. after behind between opposite 6

Turn right into George Street, the bank is ________ left. in the on on the to 7

The car park is ________ the information office. in front of near near to on the corner of 8

The greengrocer is ________ Queen Street. at by in near 9

You can buy some stamps ________ the post office. at from on to 10

Procvičujte si věty, fráze a spojení. Excuse me, where is… Excuse me, is there... The _________ is… There's a… Answers: Questions:

Procvičujte si věty, fráze a spojení na našem městě. Ptejte se a odpovídejte.

VÍT, Marek. Ve městě: místní předložky [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VÍT, Marek. Místní předložky #2 [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Citace : VÍT, Marek. In the town [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HUTCHINSON, Tom; EDWARDS, Lynda. Project 3. Oxford: Oxford University Press, 2008, ISBN MURPHY, Raymond. English Grammar in Us e. Singapore: Cambridge University Press, 2004, ISBN Obrázky : Galerie Microsoft Office – klipart – Obrázky – Použito se svolením majitele autorských práv.