NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1082 NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_7B_17.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ35 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
Advertisements

Kde to je? / Wo ist das? Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.7.B.05_odkud_pochazis_kde_to_je.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:PhDr. Eva Fučilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09B_11_Schule_in_Deutschland TEMA:My a svět.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Essen und Trinken VY_32_INOVACE_02-26 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
S CHRITTE 2 L EKTION 9 M ODALVERBEN MÜSSEN DÜRFEN Autor: Mgr.Marcela Smutková.
NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_7B_12_.
NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_7B_19.
DEUTSCH MIT MAX 2 LEKTION 6 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Miroslava Cenková NÁZEV:VY_32_INOVACE_09B_ Oblékání II. adjektiva TEMA:My a svět.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:NJ7 – 8 Essen, Trinken Autor:Mgr. Tomanová Marie Vzdělávací oblast:Jazyk a.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ12 Název školy SPŠ a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Übungen- Nebensätze.
Einkaufen VY_32_INOVACE_02-34 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení na podporu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: II/2 Sada: I. Ověření ve výuce: kvarta Datum:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:PhDr. Eva Fučilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09B_08_Charakteristik_Aussehen TEMA:My a.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Menschen und Häuser TémaWohnen.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_Erinnerungen.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Ing. Jitka Ryplová AUTOR: Ing. Jitka Ryplová VY_32_INOVACE_NJ,9_06_WIR.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ29 Název školy SPŠ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Menschen und Häuser TémaSkloňování.
Prezentace slouží k nácviku konverzace a základních frází daného tematického okruhu. Fráze se dají volit v libovolném pořadí. Tato prezentace může sloužit.
Arbeitslosigkeit. Název školy:Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE.
Číslo projektu0CZ.1.07/1.5. 0/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Station 4 TémaAn die.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhKörper und Gesundheit.
U MWELTSCHUTZ PhDr Taťána Tonová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_3.NJ.18 Číslo projektu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_17 Lokale Präpositionen TEMA:Jazyková.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_4_8.E_HOU_04_TIRAMISU.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Název školy ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_01_NJ_FARBEN témaFarben číslo projektuCZ.1.07/ /
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhAusgehen TémaAusgehen.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_145_Essen und Trinken – rozšiř. Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_7B_15_.
Unterkunft Im Restaurant Myšlenková mapa Pomocí této metody se žáci zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je třeba.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:NJ5 – 15 – Im Supermarkt Autor:Mgr. Tomanová Marie Vzdělávací oblast:Jazyk.
Im Restaurant - konverzační cvičení VY_32_INOVACE_02-27 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_3_4_7E_8E_SEI_12_WEIHNACHTSPUNSCH.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Autor: Ing. Vladimíra Brumková
Tiere PhDr. Taťána Tonová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vynechávání členu u podstatných jmen
Konjugation der Hilfsverben
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Essen und Trinken VY_22_INOVACE_07_125
Doplňování členů do textu
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: ČÍSLO PROJEKTU: NÁZEV MATERIÁLU: TÉMA SADY: ROČNÍK:
Bilden Sie ein Gespräch
NÁZEV ŠKOLY: ČÍSLO PROJEKTU: NÁZEV MATERIÁLU: TÉMA SADY: ROČNÍK:
NÁZEV ŠKOLY: ČÍSLO PROJEKTU: NÁZEV MATERIÁLU: TÉMA SADY: ROČNÍK:
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Německý jazyk – Cvičení na podporu konverzace
IM RESTAURANT ( k o m i k s )
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_7B_17 _ Essen, Ernährung TÉMA SADY: Německý jazyk ROČNÍK: 5.K DATUM VZNIKU: leden 2014 AUTOR: Mgr. Eva Kišová

Anotace: Materiál je určen studentům 1. ročníků čtyřletého studia s pokročilou znalostí druhého cizího jazyka a pro 5.K osmiletého studia. Při prezentaci obrázků na téma jídlo, pití si studenti opakují základní slovní zásobu. V dalších cvičeních si interaktivní formou slovní zásobu upevňují a doplňují. Hravou formou zjišťují pro němčinu typické složeniny. Porozuměním textu prokazují znalosti komunikace v restauraci. Závěrem se taky seznamují s názvy německých gastronomických specialit.

Essen Verpflegung Ernährung zpracovala Mgr. Eva Kišová Gymnázium J.Jungmanna Litoměřice

Welche Gemüse sehen Sie auf den Bildern ? die Möhre die Radischen die Tomaten der Knoblauch der Salat

Welche Obst sehen Sie auf den Bildern ? die Himmbeeren die Äpfel die Pflaumen die Melone die Kirsche die Erdbeere

Welche Substantive sind Obst und welche Gemüse ?(G-Gemüse, O-Obst) G O O G G O O G G O G O O G der Kohl die Sauerkirsche die Stachelbeere die Fisole der Erdnuss der Meerrettich die Tomate die Himmbeere die Erdbeere die Petersilie die Linsen der Bohnen der Apfel die Aprikose der Knoblauch die Birne die Pflaume der Kohlrabi

Bilden Sie zusammengesetzte Substantive ! Kartoffel - - sahne Mineral - - saft Rot - - torte Rind - - suppe Schlag - - braten Schokoladen - - wasser Kalbs - - wein Himmbeeren - - fleisch Tomaten - - salat Kartoffel - - sahn Mineral - - saft Rot - - torte Rind - - suppe Schlag - - braten Schokoladen - - wasser Kalbs - - wein Himmbeeren - - fleisch Tomaten - - salat - sahn - saft - torte - suppe - braten - wasser - wein - fleisch - salat LÖSUNG

Kartoffelsalat Mineralwasser Rotwein Rindfleisch Schlagsahne Schokoladentorte Kalbsbraten Himmbeerensaft Tomatensuppe

Was alles können wir machen ? Ordnen Sie zu !Überschreiben Sie ins Heft ! 1.das Fleisch 2.die Kartoffeln 3.die Zwiebel 4.die Zutaten 5.das Essig 6.den Teig 7.das Blech 8.die Torte 9.das Essen a/ zubereiten b/ einrühren c/ füllen d/ beschmieren e/ schälen, aufs Feuer stellen f/ anrösten g/ zerteilen, klopfen h/ aufgehen lassen i/ in eine Speise gieβen verschiedene Lösungen sind möglich

LÖSUNG das Fleich zerteilen, klopfen die Kartoffeln schälen, aufs Feuer stellen die Zwiebel anrösten das Blech beschmieren die Zutaten zubereiten das Essig in eine Speise gieβen den Teig aufgehen lassen die Torte füllen das Essen einrühren

Was können wir im Restaurant hören ? Sind hier zwei Plätze frei ? Bringen Sie mir, bitte etwas zum Trinken! Könnten Sie mir die Waschmaschine bis morgen reparieren ? Könnten Sie mir noch Salz, Gewürze bringen ? Zahlen Sie zusammen oder getrennt ? Ich empfehle Ihnen unsere Spezialität – gefüllte Kalbsbrust! Wie ist die Heizung im Zimmer ? ja nein ja nein

Was machen die Leute auf dem Bild 1 und 2 ? Was sehen Sie auf dem Bild 3 ?

Beschwerden im Restaurant! Überschreiben sie es richtig! Herr Ober, das Fleisch ist zu …tvrdé…………. Bitte, bringen Sie ein sauberer Tischtuch. Dieser ist …špinavý………. Warum dauert es so …..dlouho …? Entschuldigung, aber die Suppe ist…studená……...! Mir scheint, Sie haben sich in der Rechnung …pomýlil……….. ! Diese Speise habe ich nicht …objednal…………! hart schmutzig lange kalt geirrt bestellt

Finden Sie richtige Übersetzung! 1.Mir läuft das Wasser im Munde zusammen. 2.Du musst alles aufessen ! 3.Das Essen ist ohne Geschmack, salzig! 4.Das Essen liegt mir schwer im Magen. 5.Man kann ihn nicht satt bekommen. 6.Ich hätte noch Lust auf etwas Pikantes. 7.Sie hat eine feine Zunge. a/ Jídlo mi leží v žaludku. b/ Měl bych ještě chuť na něco pikantního. c/ Má mlsný jazýček. d/ Sbíhají se mi sliny v ústech. e/ Jídlo je bez chuti, slané. d/ Musíš všechno sníst ! e/ Člověk ho nemůže nasytit.

Was alles brauchen wir zum Tafeln? der Tisch das Besteck die Tischdecke die Serviette die Bestellung die Kaugummi das Nudelholz der Pfeffersteuer das Brot der Salzsteuer das Weinglas der Röhrlöffel der Kleiderhaken der Zahnstocher LÖSUNG

der Tisch ja das Besteck ja die Tischdecke ja die Serviette ja die Bestellung nein die Kaugummi nein das Nudelholz nein der Pfeffersteuer ja das Brot ja der Salzsteuer ja das Weinglas ja der Rührlöffel nein der Kleiderhaken nein der Zahnstocher ja

Welche deutsche Gerichte sehen Sie auf den Bildern? Sekaná Leberkäse Berlínský Currywurst Černoleský dort Schwarwälder Kirschtorte Krvavá tlačenka (Blutwurst) Švábské nudle (Spätzle)

Beantworten Sie die Fragen ! 1. Was ist wichtig für die Ernährung des menschlichen Körpers ? 2. Was verstehen wir unter dem Begriff „Rationalernährung“ ? 3. Essen Sie regelmäβig nach den Grundsätzen der Rationalernährung ? 4. Welche Gerichte gehören zur Rationalernährung ?

Použitá literatura: Keprtová, Margot. Německo-český tematický slovník. 4. upravené vydání: Olomouc ISBN str. 127