Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová Datum vytvoření:
Advertisements

OSOBNÍ ZÁJMENA A JEJICH SKLOŇOVÁNÍ
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA2_02
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Karel Bílek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Lektion 12 Hobbys mit Problemen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
TROJÚHELNÍKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Lektion 11 Österreich (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Opozita – podstatná jména Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí.
Lektion 9 Die Polizei – dein Freund und Helfer (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
7. LEKCE (7. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 12: Eine eigene Firma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 13–16 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: II/2 Sada: I. Ověření ve výuce: tercie Datum:
Deutsch mit Max II. Lektion 3
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 11: Wie bleibe ich fit? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_34_Německý jazyk_podstatná jména Číslo projektu:
Lektion 5 Eine Woche in Trier (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Verben 1 Das Präsens Konjugation der schwachen Verben Pomocí této prezentace se žáci seznámí s časováním slabých (pravidelných) sloves v přítomném čase.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 8: Was ziehe ich an? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhKörper und Gesundheit.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 5: Im Schnellimbiss Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 8 Reiseland Tschechien (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Lektion 7 Lebenslauf (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:NJ5 – 15 – Im Supermarkt Autor:Mgr. Tomanová Marie Vzdělávací oblast:Jazyk.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Im Restaurant - konverzační cvičení VY_32_INOVACE_02-27 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Lektion 2 Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro jazykové školy nově 1
Digitální učební materiál
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Němčina pro jazykové školy nově 1
Podstatná jména počitatelná/nepočitatelná
POROVNÁVACÍ VÝRAZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
Lidské tělo – hlava Bogdan Nogol
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Grafy pro malé školáky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Magdalena Málková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Skloňování přídavných jmen po členu určitém
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Transkript prezentace:

Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘIŘAĎ KE SLOVÍČKŮM JEJICH SPRÁVNÝ PŘEKLAD : 1.der Apfela) tabulka 2.das Obstb) sůl 3.die Sachec) ovoce 4.die Schlanged) jablko 5.die Tassee) šálek 6.die Tafelf) věc 7.das Salzg) fronta 8.das Fleischh) maso

Thema: Shoppen im Supermarkt SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.d) 2.c) 3.f) 4.g) 5.e) 6.a) 7.b) 8.h)

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘELOŽ: postavit se do fronty využít nechat stát se dlouhý drahý

Thema: Shoppen im Supermarkt SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: sich anstellen ausnutzen lassen passieren lang teuer

Thema: Shoppen im Supermarkt ÚDAJE MÍRY, HMOTNOSTI A MNOŽSTVÍ PO ČÍSLOVKÁCH Podstatná jména látková stejně jako názvy hotových jídel se užívají většinou bez členu. Člen rovněž neuvádíme ani po podstatných jménech udávajících míru, množství, hmotnost nebo cenu.

Thema: Shoppen im Supermarkt POZOR: Látková podstatná jména zůstávají po udaném množství v jednotném čísle, ostatní podstatná jména v množném. V Německu se neudává hmotnost v dekagramech; používají kilogramy, gramy a „das Pfund“ – půl kg.

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘÍKLAD: Hledám cukr a kávu.Ich suche Zucker und Kaffee. Jím guláš s knedlíkem.Ich esse Gulasch mit Knödel. sklenice pivaein Glas Bier balení mlékaeine Packung Milch 3 kg jablek3 Kilo Äpfel 20 dkg salámu200 Gramm Wurst 10 eurozehn Euro

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘELOŽ: kilo cukru pět jablek 10 euro 3 kila brambor šálek čaje 10 dkg salámu sklenice mléka

Thema: Shoppen im Supermarkt SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: kilo cukruein Kilo Zucker pět jablekfünf Äpfel 10 eurozehn Euro 3 kila brambordrei Kilo Kartofeln šálek čajeeine Tasse Tee 10 dkg salámu100 Gramm Wurst sklenice mlékaein Glas Milch

Thema: Shoppen im Supermarkt ZPODSTATNĚLÉ PŘÍDAVNÉ JMÉNO PO ETWAS, NICHTS, VIEL, WENIG a ALLES Píší se s velkým písmenem a mají koncovku -es. (po alles -e) Něco nového?Etwas Neues? Vše nejlepší!Alles Gute!

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘELOŽ: Sie sagte sicher viel Interessantes. Gibt es etwas Neues bei Ihnen? Nekupujeme nic drahého. Přejí nám všechno dobré.

Thema: Shoppen im Supermarkt SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Řekla určitě mnoho zajímavého. Je u vás něco nového? Wir kaufen nichts Teures. Sie wünschen uns alles Gute.

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘÍSUDKOVÉ SLOVESO PO ČÍSLOVKÁCH Na rozdíl od češtiny je v němčině po neurčitých číslovkách (viele, manche, einige, wenige), po číslovce 5 a výše a po příslovci wie viel sloveso vždy v množném čísle.

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘÍKLAD: Kolik žen je tu dnes? Wie viel Frauen sind hier heute? Několik kusů tu ještě je. Einige Stücke sind noch da.

Thema: Shoppen im Supermarkt PŘELOŽ: Někteří mají málo matematiky. Kolik jich je ve škole? Málo lidí to píše. Wie viele Männer sind hier beschäftigt? Acht Frauen müssen noch kommen.

Thema: Shoppen im Supermarkt SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Einige haben wenig Mathematik. Wie viele sind in der Schule? Wenige Leute schreiben das. Kolik mužů je zde zaměstnáno? Osm žen musí ještě přijít.

Thema: Shoppen im Supermarkt DOPLŇ, CO SE HODÍ: Guten Morgen, Herr Weber. Was (1) ………… ich für Sie tun? a/ konnteb/ kannc/ muss Wie viel (2) …….. die Tomaten? a/ kostenb/ kostetc/ konnte (3) Wie viel Kilo sind 3500 Gramm? a/ 0,35b/ 3,5c/ 35

Thema: Shoppen im Supermarkt SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.b 2.a 3.b

Thema: Shoppen im Supermarkt Děkuji za pozornost… Zdroj: HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro jazykové školy nově 1. Plzeň: Fraus, ISBN s.