Mgr. Věra Vasiljevičová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Advertisements

Ekosystém pole Rostliny našich polí.
Přírodověda – 4. ročník ZŠ
Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.
Krajina a životní prostředí
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Miroslava Melicharová
Pole.
Rostliny našich polí – obilniny 4. ročník
EKOSYSTÉM POLÍ opakování Přírodověda 4. ročník Gabriela Mikulková 2012.
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
Zemědělství.
Užitkové rostliny.
Polní ekosystémy.
Polní plodiny Filip Bordovský.
Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Kulturní rostliny, pojmy
Hospodářské rostliny 4. ročník
Hospodářské plodiny.
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Autor: Mgr. Pavla Martincová
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY I
ROSTLINY POLÍ.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 8 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Ekosystém pole Rostliny
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:Pě8 - 7 Datum ověření ve výuce: Téma: Polní plodiny – charakteristika, dělení Tématický okruh: Polní plodiny.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Na poli Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_22_Na poli Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
  Autor: Mgr. Pavla Jeníková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Hospodářské plodiny.
VY_52_INOVACE_63_Zemědělství ČR
Zemědělské plodiny Na polích zemědělci pěstují zemědělské plodiny a luštěniny Jsou základem výživy lidí (obilí, brambory, rýže) a hospodářských zvířat.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Polní ekosystémy.
CO ROSTE NA POLI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_68_Louky, pastviny, pole-učební text
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
zpracovaný v rámci projektu
Hospodářské rostliny Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_08_10_Ekosystémy.
VY_32_INOVACE_32_ Prvouka 3.ročník Pícniny, olejniny, textilní plodiny
Společenstva polí Rostliny
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Autor: Mgr. Eva Procházková
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Společné znaky a dělení rostlin (opakování)
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
KULTURNÍ ROSTLINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
EKOSYSTÉM POLÍ opakování Přírodověda 4. ročník Gabriela Mikulková 2012.
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
VY_32_INOVACE_12 12 Polní plodiny autor: Mgr. Soňa Kubíčková
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Transkript prezentace:

Mgr. Věra Vasiljevičová Vypracovala: Mgr. Věra Vasiljevičová ROSTLINY NAŠICH POLÍ

Na polích pěstujeme polní plodiny. Jsou to: ROSTLINY NAŠICH POLÍ Na polích pěstujeme polní plodiny. Jsou to: obilniny, okopaniny, luskoviny, olejniny, pícniny, textilní plodiny a zelenina. 1. Co se pěstuje na polích?

pšenice, žito, ječmen, oves ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi obilniny patří: pšenice, žito, ječmen, oves a kukuřice. 2. Co patří mezi obilniny? klas kolénko stéblo

3. Co patří mezi okopaniny? ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi okopaniny patří: řepa cukrovka a lilek brambor. Řepu pěstujeme pro její bulvu. 3. Co patří mezi okopaniny? bulva

hrách, fazol, čočka a sója. Plodem luskovin je lusk. ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi luskoviny patří: hrách, fazol, čočka a sója. Plodem luskovin je lusk. Luskoviny pěstujeme pro semena, kterým říkáme luštěniny. 4. Co patří mezi luskoviny?

řepka olejka a slunečnice. Olejniny jsou rostliny, z jejichž ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi olejniny patří: řepka olejka a slunečnice. Olejniny jsou rostliny, z jejichž semen se získává olej. 5. Co patří mezi olejniny?

Pícniny se používají ke krmení ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi pícniny patří: jetel a vojtěška. Pícniny se používají ke krmení hospodářských zvířat. 6. Co patří mezi pícniny?

Mezi textilní plodiny patří len. Len pěstujeme pro výrobu látek, ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi textilní plodiny patří len. Len pěstujeme pro výrobu látek, ze kterých se šijí oděvy. 7. Co patří mezi textilní plodiny?