Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing"— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Závěr dopisu – ustálená spojení
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Text dopisu představíme se
prezentujeme sebe nebo svou firmu, školu, úřad, instituci apod. stručně formulujeme důvod, motivaci dopisu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Zakončení dopisu dopis zakončíme závěrečným pozdravem a podpisem
pod úřední dopis umístíme razítko součástí bývají přílohy někdy uvádíme rozdělovník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Závěrečný pozdrav považuje se za další odstavec
začínáme od stejné svislice jako předcházející odstavce od posledního řádku ho oddělujeme jedním prázdným řádkem za pozdravem nepíšeme tečku může být součástí poslední věty nebo souvětí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Příklady závěrečných pozdravů
Osobní dopisy „Se srdečným (přátelským, upřímným …) pozdravem“ „S poděkováním“ Oficiální dopisy „S pozdravem“ „Na spolupráci se těší“ „Na shledanou se těší“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Vlastnoruční podpis každý dopis podepisujeme
i v úředním dopise je podpis vlastnoruční mezi pozdravem a vytištěným jménem vynecháváme tři řádky - výjimkou je elektronická pošta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Razítko není povinné otiskneme ho nad vlastnoručním podpisem
- používají ho firmy, úřady nebo instituce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Přílohy přikládáme-li k dopisu jiné dokumenty, uvádíme je pod hlavičkou „Příloha, Přílohy“ text „Příloha“ je zvýrazněn stejným způsobem jako heslovitý údaj „věc“ více příloh uvádíme počtem menší počet příloh vyjmenováváme a text zvýrazňujeme (slovo Příloha neuvádíme) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Rozdělovník - používáme v případě, že posíláme dopis
ještě někomu na vědomí - označujeme slovy Kopie, Rozdělovník, Na vědomí - zvýrazňujeme stejně jako „věc“ nebo přílohy - výčet adresátů umísťujeme pod nadpis od levé svislice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 Příklad Na vědomí Městský úřad Nová Paka, investiční odbor
Obecní úřad Stará Paka Katastrální úřad Trutnov, pracoviště Nová Paka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing"

Podobné prezentace


Reklamy Google