Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Zvolte předmět podnikání. 1.1. Zdůvodněte výběr – přesně určete podle přílohy Živnostenského zákona * - Při zvažování a hledání předmětu podnikání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Zvolte předmět podnikání. 1.1. Zdůvodněte výběr – přesně určete podle přílohy Živnostenského zákona * - Při zvažování a hledání předmětu podnikání."— Transkript prezentace:

1

2

3

4

5 1. Zvolte předmět podnikání. 1.1. Zdůvodněte výběr – přesně určete podle přílohy Živnostenského zákona * - Při zvažování a hledání předmětu podnikání vycházejte z vašich osobnostních a osobních předpokladů, ale i z tržního prostředí, do kterého se chcete zapojit a být úspěšní. * - Odpovězte si na otázky: * 1) Budu schopen podnikat sám nebo podnikat se * zaměstnanci? * 2) V čem budu podnikat, abych byl úspěšný? * 3) Nachází se na trhu i konkurenční podniky? * 4) Jaké distribuční cesty budu při prodeji nebo * poskytování služeb využívat? * 5) Čím se budu chtít prosadit na trhu?

6 * Předmět podnikání: * - rozsah podnikatelské činnosti * - např. poskytování služeb, dopravní, stavební * činnost * - podnikatel může předmět svého podnikání * rozšiřovat nebo zužovat změnou registrace u * Živnostenského úřadu nebo změnou zápisu * předmětu podnikání v obchodním rejstříku

7 * Pracovní list č. 1: * Vyhledejte na internetových stránkách svůj předmět podnikání a jednotlivé obory - v přílohách Živnostenského zákona: * http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zivnost/ http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zivnost/ * www.podnikatel.cz www.podnikatel.cz * Fotografie: archiv autora *


Stáhnout ppt "1. Zvolte předmět podnikání. 1.1. Zdůvodněte výběr – přesně určete podle přílohy Živnostenského zákona * - Při zvažování a hledání předmětu podnikání."

Podobné prezentace


Reklamy Google