Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází).

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází)."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází). Autor: Mgr. Šárka Sochorová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: osvojí si pojmy bydliště a rodiště a rozeznají rozdíl mezi nimi Speciální vzdělávací potřeby: materiál určen pro žáky 4. a 5. ročníku základní školy praktické Klíčová slova: vlastivěda, bydliště, rodiště Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: výklad a aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina: 9 – 11 let Celková velikost: 2538 kB

3 Rodiště – místo, kde jsme se narodili. Je uvedeno v rodním listě. Bydliště – místo, kde žijeme. Můžeme se stěhovat a bydliště měnit. Kde je tvoje bydliště? Jaká je tvoje adresa? Úkol: Zjisti, kde je tvoje rodiště.

4

5  škola  kostel  restaurace  obchod  hřiště  koupaliště  zdravotní středisko  obecní úřad

6 chceš poslat dopischceš koupit potraviny chceš jít na výstavumáš chřipku

7  Dojdi na informační centrum a přines si pohled a mapku tvého bydliště.  Na mapce bydliště zakroužkuj, kde se nachází dům tvých rodičů.  Najdi svoje bydliště a rodiště na http://www.mapy.cz/. http://www.mapy.cz/  Pomocí http://www.mapy.cz/ zjisti, kolik kilometrů je vzdálené tvé bydliště od tvého rodiště.http://www.mapy.cz/

8


Stáhnout ppt "Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází)."

Podobné prezentace


Reklamy Google