Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Praha. Upozornění: Nelekejte se zvuků a skřeků, které v následující chvíli uslyšíte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Praha. Upozornění: Nelekejte se zvuků a skřeků, které v následující chvíli uslyšíte."— Transkript prezentace:

1 Praha

2 Upozornění: Nelekejte se zvuků a skřeků, které v následující chvíli uslyšíte.

3 Střední část skleníku je věnována tropickému nížinnému lesu čtyř kontinentů. Horní patro deštného lesa tvoří především vysoké stromy s deskovitě rozšířenými bázemi. Značnou plochu v tropické části zabírá sladkovodní tropické jezero, rozdělené proskleným průchodem na dvě části. Atrakcí je i šestimetrový vodopád s potůčkem, stékajícím do malé tůňky, zvuk padající vody oživuje celý prostor tropické části. Téměř celá severní stěna tvořená přírodní skálou je věnována flóře Střední a Jižní Ameriky. Velký prostor dostaly i dvě asijské expozice. První je zaměřena na rostliny z Vietnamu a pevninské části jihovýchodní Asie, druhá přibližuje flóru Sundských ostrovů a Filipín.

4 Nejmenší část skleníku přibližuje flóru vysokých hor z oblastí celoročně bohatých na srážky. Horské rostliny musí odolávat především velkým rozdílům teplot mezi dnem a nocí, prudkým větrům a silnému ultrafialovému záření. Drsným podmínkám se přizpůsobily především nižším vzrůstem, menšími, často tuhými až kožovitými listy. Chlazená část je rozdělena na čtyři expozice. Skalní stěna je věnována vegetaci horských oblastí tropické Ameriky a Asie, které jsou od sebe opticky odděleny uměle vytvořenou vápencovou žilou. Na protější straně jsou vysazeny rostliny z pohoří subtropické jižní Afriky. Samostatná expozice uprostřed skleníku představuje jednu z floristicky nejzajímavějších končin světa – stolové hory Venezuely. Zajímavostí je prameniště ve skalní stěně, odkud voda volně stéká po přírodním terénu do malého jezírka.

5 Eucharis grandifloraHunnemannia fumariaefolia Strongylodon macrobotrysFerraria crispa

6 Senecio petropicanus ‘Buštěhrad’Aloe bulbillifera Stapelia cf. hirsuta Scadoxus puniceu

7 Pachypodium lamereiAloe gariepiensis Tillandsia ionanthaUncarina grandidieri

8 Prezentace Pražské Botanické zahrady Zvuky Zdroj: internet Zpracoval: Samuel Trávníček Obrázky Zdroj: internet Zpracoval: Samuel Trávníček Text Zpracoval: Samuel Trávníček Zdroj: internet ZPRACOVÁNO V PROGRAMU MICROSOFT OFFICE POWERPOINT 2007


Stáhnout ppt "Praha. Upozornění: Nelekejte se zvuků a skřeků, které v následující chvíli uslyšíte."

Podobné prezentace


Reklamy Google