Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozdílové ochrany přípojnic

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozdílové ochrany přípojnic"— Transkript prezentace:

1 Rozdílové ochrany přípojnic
KEE/OZS 2010

2 Požadavky na ochranu přípojnicových systémů vn, vvn
Selektivní vypínání zkratů Minimální vypínací časy (15 ms) Spolehlivý provoz, snadná výstavba i kontrola → Rozdílové (diferenciální) ochrany Pripojnicove zkraty pusobi vypadky ve velkych celcích ES a působí tím značné škody. Nejčastější zkraty na rozvodnách jsou např. při znečištění izolátorů prachem může dojít k přeskoku proudu přes izolátor, nejhorší případ je když zkrat poškodí izolátor a dojde k pádu lan na přípojnicový systém. Používali se distancni ochrany, ale měli příliš dlouhé vypínací časy. Dnes diferencialní ochrany zabezpečují komplexní ochranu rozvoden vn, vvn.

3 Princip diferenciálních ochran
Porovnání fázorů proudů na obou koncích chráněného objektu Příklad vícebodového systému Id v beznem provozu se pohybuje do stanovených mezí. Princip zůstává stejny jen je tam naprogramovány logika dle konfigurace rozvodny, která určuje které vstupy a výstupy jsou zavedeny do jednoho uzlu a mají se porovnávat.. Použití u přípojnicových systémů..

4 Nastavení diferenciálních ochran
Id je dif. Proud vztazeny k jmenovitemu proudu, chraneneho zarizeni, na x-ové ose je stabilizační( blokovací) proud. Id se běžně nastavuje In (u chránění přípojnic nevim).

5 Typy rozdílových ochran přípojnic
decentralizovaná a centralizovaná rozdílová ochrana tříbodová, vícebodová rozdílová ochrana Vysokoimpedanční diferenciální ochrana Centralizovaná zvyšuje pořizovací náklady na spojovací optický kabel.. 3 bodové(počet měřících bodů).. přípojnice až do počtu 12 vývodů. …můžeš se zeptat Luboše proč ….na principu vysokoimpedančního vyrovnávacího proudu

6 Děkujeme za pozornost zpracoval MARTIN OUDA


Stáhnout ppt "Rozdílové ochrany přípojnic"

Podobné prezentace


Reklamy Google