Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EVERYDAY LIFE SITUATIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EVERYDAY LIFE SITUATIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice."— Transkript prezentace:

1

2 EVERYDAY LIFE SITUATIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

3 Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07./2.2.00/29.0019. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 GREETINGS AND FORMS OF ADDRESS Hello./Hi. Good morning! Good afternoon! Good evening! Good night! Good bye. See you soon. How are you? I am very well, thank you. Not too bad. How are you doing? Everything is all right. Excuse me. (I‘m) pleased to meet you. I´m glad to see you. (Kutalová, 2009)

5 INTRODUCTIONS Allow me to introduce Mr Black. This is Mr Vlk. How do you do. Pleased to meet you. Let me introduce myself. My name is... (Kutalová, 2009)

6 PARTING I´d like to say goodbye Sorry, I must be off now. (Kutalová, 2009)

7 UNDERSTANDING Do you speak English? Yes, I do, but only a little. I speak only Czech. (Kutalová, 2009)

8 THANKS Thank you./Thanks. Thank you very much. Thank you in advance. I am very grateful to you. That´s very kind of you. I thank you for your wish. That´s all right. (Kutalová, 2009)

9 APOLOGIES I´m sorry./Sorry. I beg your pardon. I´m terribly sorry. Excuse my coming late. I´m sorry to have kept you waiting. Will you excuse me for a moment, please? I have to apologize for… Don´t be angry. I´m not blame for it. Excuse me for bothering you. I´m sorry to trouble you. (Kutalová, 2009)

10 SOURCES Kutalová, M. (2009). Angličtina: Czech-English Phrase Book & Dictionary, Konverzace & Slovník. Dubicko: INFOA.

11 THANKS FOR ATTENTION


Stáhnout ppt "EVERYDAY LIFE SITUATIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice."

Podobné prezentace


Reklamy Google