Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k procvičení tématu nakupování měny – nejpoužívanější měny a jejich označení čtení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k procvičení tématu nakupování měny – nejpoužívanější měny a jejich označení čtení."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k procvičení tématu nakupování měny – nejpoužívanější měny a jejich označení čtení cen dialog mezi prodavačkou a zákaznicí základní fráze při nákupu posloupnost obvyklých frází slovní zásoba doplňování vhodných výrazů do vět

3

4  $ - dollar, cent  € - Euro, cent  £ - pound, penny/pence  Kč – crown, heller

5 £ 7.80 seven pounds eighty £ 10.65 ten pounds sixty - five 50 p fifty p £ 3.99 three pounds ninety - nine

6 £ 11.89 £ 3.49 89 p £ 4.75 £ 6

7 Úvodní fráze při nakupování / Opening phrase when shopping: Can I help you? o I would like some... o Do you have any... o I need a... o I´m looking for some... o Can you show me this....

8 How ______ is this _________? _____ _____ are the ________? _______ £ 16.99. ________ 70 p. + I´ll ______ ___. - I _______ like it. It´s too ____________. Choose from help : expensive, much, it, don´t, take it, it´s.

9 Anything else? o No,_________. Thank you. o Yes, ____________ _______. How ______ you like ______? Cash or credit card? o I´ll pay by _______. o I´ll pay ________. Choose from help:I need some, that´s all, to pay, would.

10 ________ £ 20.69 _____________. ________ you are. ______ ______. Bye. Bye. Choose for help:here, thank you, that´s, together.

11 Citace: archiv autora ilustrace www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k procvičení tématu nakupování měny – nejpoužívanější měny a jejich označení čtení."

Podobné prezentace


Reklamy Google